José Espeland 1

Housebloggen gratulerer årets vinner!

Forrige torsdag ble finalen i årets burn Residency konkurranse avholdt på Jaeger i Oslo. Housebloggen var selvfølgelig på stedet og kan rapportere om skyhøyt nivå blant deltagerne og en kveld med god stemning og magisk musikk.

Project Fresh Socks, Fredrik B, José Espeland, Kristian Nystad og STiSEMA var årets finalister og ble sindig bedømt av et dommerpanel bestående av housebloggen, Very agency, resident DJ Nuhhh og fjorårets burn residency vinner Vari Loves.

Finalen bestod av en mix-off der hver deltager skulle spille et 20 minutters sett hvorpå to deltagere skulle gå videre til den siste, avgjørende finalen. Nivået var meget høyt på alle deltagerne og det måtte en god runde med diskusjon til før dommerne kunne avsløre at José Espeland og Fredrik B skulle spille mot hverandre i finalen. Etter drøye 40 minutter med nydelig musikk og supertight mixing var dommerne igjen samlet og etter poengene var talte var det José som trakk det lengste strået etter en strålende performance bak DJ-boothen.

For noen var dette den siste kvelden med burn Residency, men for vinneren er det fortsatt mer som kommer. Vi har tatt en prat med José og hørt hva han synes om finalen, og om veien videre mot den internasjonale finalen på Ibiza:

Hvordan var nervene før mix-often?

Veldig opp og ned hele dagen, men det var nervepirrende rett før jeg skulle på første settet, jeg skalv så mye at jeg hadde problemer med å stille inn pitchen! Etter 2-3. overgangen var jeg i gang, og kom i den perfekte balansen i sinnet mellom semi- og finale omgangen.

Hvordan la du opp settene du spillte i henholdsvis mix-off og finale? Endret du på ting underveis?

Jeg hadde et klart bilde av hvordan settene skulle være innen jeg kom dit, endret ingenting underveis, forutenom at jeg måtte bruke en hotque jeg hadde lagret som en failsafe.

Vi så en følelsesladd vinner motta champagne og hyllest fra publikum, kan du beskrive hvilke følelser som gikk gjennom hodet da?

Det var enormt, jeg var kjempeglad for å ha vunnet, spesielt en konkurranse som er så bra arrangert og produsert som Burn Residency. Det er en utrolig deilig følelse å oppnå noe man har jobbet for, men jeg tror ikke det gikk helt opp for meg før dagen etter når jeg gikk i Karl Johan, da jeg plutselig begynte å juble.. Fikk en del rare blikk da, haha.

Videre: Om bare noen uker reiser du til Ibiza for å være med på bootcamp. Hva vil du gjøre i mellomtiden av forberedelser? Og hva tenker du om sjansene dine mot de andre nasjonale vinnerne?

Frem til Ibiza er det mye forberedelser som skal gjøres, jeg setter hovedfokuset på produseringen, men jeg holder også på med videre organisering av biblioteket mitt, jeg graver etter musikk til ørene blør, fikser på profilen min, og ber om hjelp fra alle jeg kjenner – både i Norge og utenlands. Jeg får sitte som flua på veggen hos gode produsenter, og har noen delt-skjerm skype sessions i vente med noen produsenter jeg kjenner utenlands.

Jeg har ikke fått gjort så mye research på hvem de andre deltakerne er enda, men jeg tror at erfaringen fra mine tidligere bestrebelser i Ibiza kommer godt med. Jeg stiller kanskje ikke sterkest på produksjonsbiten, men håper at andre ferdigheter veier opp for mye av dette. Jeg gleder meg veldig til Ibiza, og jeg lover å gi 100%.

Housebloggen ønsker deg lykke til!

Sjekk også ut video fra kvelden:

Hva mener du?