11007734_10152651346745911_7382952523578376013_n

Dennis Ferrer spiller på Jaeger

Han anses som en veteran i bransjen og det er med stor glede at Jaeger ønsker Dennis Ferrer velkommen til Oslo førstkommende torsdag 26. februar. Så la oss ta temperaturen på hvor enestående og kult dette er.

Dennis Ferrer har i en årrekke blitt betegnet som en anerkjent internasjonal DJ. Dette skrevet i form av hans popularitet, men også en god betegnelse på lydbildet som har fulgt Ferrer gjennom årene. Tar du en reise i hans utgivelser hører du utforskningen innenfor alt fra solide amerikanske gospelelementer til afro-centric house over til italiensk-piano-lett-på-tå-vibber som på hans Sinfonia Della Notte.

Mange ganger har talent blitt gjenspeilet i allsidighet og fleksibilitet. Det å kunne endre stil, formidling og uttrykk er en kjent suksessfaktor – ref. Madonna uten sammenligning forøvrig. Dennis Ferrer har på sin reise alltid truffet overraskende i takt med publikums etterspørsel. Han betegner seg som en deep house DJ. Likevel er dette beskjedent – for han har mer sjangerpondus enn som så. Her skal det likevel nevnes at personlig er undertegnedes mest spilte låt av sjefen selv hans remix av Fish Go Deep  låten The Cure & The Cause som er en av de beste deep house låtene gjennom tidene.

Ferrer har samtidig lekt med andre sounds innenfor soul, disco og techno for å nevne noen. Der noe av det litt hardere materialet er for eksempel stønnelyd-låten P 2 Da J som må være perfekt for en 3×15 repetisjon på gymmet.

Med sin bredde og eksperimentering er han en DJ som våger og en produsent som perfeksjonerer. For tiden er Ferrer i studio lockdown for å ferdigstille et nytt album. Så kanskje han mellom besøket i Oslo sitter å spinner ut en oppfølging av sommerhiten fra 2009 Hey Hey. Eller kanskje han har flere remix-planer av norske utgivelser. Dette sagt med tanke på hans remix av Ane Brun sin To Let Myself Go.

På torsdag kan vi derimot forvente en Dennis Ferrer som leverer mer undergrunnsmusikk. Dette bryter med hans senere års plassering i den comerse gaten etter gjentatte ovennevnte suksesslåter. Det blir derfor ekstremt spennende å høre Ferrers mer lavmælte dype, techhouse som han har pakket med seg i kofferten.

KONKURRANSE:

Housebloggen trekker tre vinnere som kan ta med seg en venn på torsdagens begivenhet på Jaeger. Alt du trenger å gjøre er å tagge den vennen du vil ta med deg i kommentarfeltet av denne artikkelen på Housebloggen si Facebook side.

Lykke til! Vinnerne trekkes torsdag formiddag.

Vi sees på torsdag!

NB: Aldersgrense for å delta i konkurransen er 20 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>