EDM-geniet Uppermost er tilbake med nytt studioalbum.

 

Jeg tenker tilbake på tiden jeg først ble tipset om beatsene til Uppermost. Den gangen var franske Behdad Nejatbakhshe i gang med å revolusjonere Electro Housen, slik vi kjenner den. Låter som Rox Sox, 303 (Uppermost Remix), og selvfølgelig Cake Shop is Dope er og forblir blant mine største favoritter innen sjangeren. Hvis noen kjenner til produsenter som er mer forut sin tid, vil jeg gjerne høre om det her, for jeg tviler nemlig på at noen kan kalles for mer innovativ og allsidig enn nettopp Uppermost.

‘One’, er en magisk fortsettelse i musikkarrieren til Uppermost. Albumet fremstår lysere og om mulig, enda mer gjennomført enn fjorårets debutskive ‘Action’. – Også denne gangen går franskmannen innom drøssevis av sjangre, og sluttproduktet virker veldig bra sammensatt. Albumet funker like bra om det høres spor for spor, som  det gjør enkeltlåtsvis. En stund ble det av mange antatt at dette egentlig var et nytt album fra Daft Punk pga en falsk youtube-leak, og folk gikk bananas da de hørte det de trodde var nye låter fra den legendariske duoen.

Jeg vil ikke engang prøve å snakke om Hot-stempling, favorittspor eller hva man burde katogorisert de enkelte låtene som. Det som derimot skal være sagt er at dere neppe hører et bedre EDM-album igjen i år. Uansett hva argumentene måtte være.

Last ned zippet mappe med alle låtene her.