feenix

Siden det er 22 Desember og verden ikke gikk under i går, føler jeg det er trygt å begynne på juleaften allerede nå.

Feenixpawl ft. Quilla – Universe (David Tort Remix)Progressive Beatport

Fra en av skaperne bak det som muligens er årets største hit, In My Mind, kommer australske Feenixpawl med en ny låt med sangeren Quilla. Universe bruker veldig mye av de samme elementene som «forgjengeren», men når takeoffen kommer så høres det veldig godt at dette er ikke Axwells verk. Beaten og synthen blir veldig platt og uinspirerende. Det er derfor jeg har valgt å heller skrive om David Tort sin remix, for selv om dette heller ikke blir noen lytterfavoritt fremover har den en del på gang. Brekket er nærmest identisk som originalen, og det er absolutt ingen dårlig ting, siden Quilla gjør en god jobb på vokalene, pianoet og synthene er velskrudde og den generelle atmosfæren er fin. Bra takeoff som dropper i en stor og imponerende acid-inspirert basslinje.

Alex Metric – Motion Study (Original Mix) House Beatport

På Skrillex sitt eget plateselskap OWSLA kommer briten Alex Metric med en imponerende EP (Ammunition part 2). Min personlige favoritt er låta Motion Study, en herlig melodisk sak med en fortryllende rytme i bakgrunnen. Metric er en gammel traver i EDM og viser med denne EPen at han fortsatt har det som trengs for å hevde seg i gamet. 

Jordy Dazz – Claymore (Original Mix) Electro Beatport

Revealed har så og si spydd ut låter i det siste av varierende kvalitet. Dirty Dutch er ikke hva det engang var, selv om det til tider kan fenge. Claymore  er i mine øyne en helt grei låt som smeller hardt og kan fint brukes som fyllmateriale i et sett, men gir meg ikke noe mer enn et lite «wow» når beaten slår inn.

Röyksopp ft Susanne Sundfør – Running To The Sea (Mats Gulbrandsen Bootleg) Progressive Hot Soundcloud (free dl)

Når Røyksopp og Susanne Sundfør møtes er det vel umulig at resultatet skal bli noe annet enn fantastisk. Ungutten Mats Gulbrandsen leverer en uoffisiell remix, som i mine øyne er originalen fullt verdig. Den er like euforisk som originalen, men legger til de rette houselementene for at det skal bli litt mer trykk. Blir nok kanskje ingen slager på dansegulvet da låta har mange stille og rolige partier, men allikevel fengende saker.