Underground Fix

den juni 27 | av | med 0 kommentarer

ufix - 718

Når bloggen utvikler seg utvikler også vi i Underground Fix oss. Vi vet at Underground Fix er noe en del av dere ikke kunne klart seg uten og vi skal derfor også i fremtiden jobbe for å presentere den beste ikke-kommersielle elektroniske musikken der ute.

Med den nye profilen til bloggen vil vi ha mer fokus på færre låter per artikkel. Det vil også være tilfelle i Underground Fix. Der vi tidligere hadde minst ti låter i en Fix, vil det nå være ca. 3-6 låter. Dette betyr at kvaliteten på låtene i U-Fix alltid vil være høy. Det skal ikke lenger være plass til middelmådig i postene våre!

Andelen underground på bloggen vil fortsatt være den samme. Den eneste forskjellen vil være at vi poster mer EPer og album ellers i uka så blir enkeltlåter viet stor oppmerksomhet torsdag kveld i Underground Fix. Vi ønsker også å ta opp igjen Fixtape-konseptet vi hadde god suksess med i vinter.

Håper alle koser seg med det nye utseende og gleder seg til en ny epoke i bloggens historie. For all del følg Underground Fix på Facebook og sjekk ut Spotifylista vår. Her er det samlet det beste av god house og techno opp i gjennom årene.

 +++

Tom Trago – Two Together (Original Mix)

Den første låten ut i nye Underground Fix er en funky houselåt fra veteranen Tom Trago. Låta begynner nærmest «frenchy» med masse filter og en god dose funk før de discoifiserte gitarsamplene tar over og låta gjør seg klar til rocke dansegulvet. Etterhvert kicker også vokalsamples og en tight melodi inn før låta varierer mellom fire flate og kule stopp/start faser. Dette er en låt som jeg tipper jeg i fremtiden kommer til å bruke til å redde dansegulv. Dersom publikum begynner å spre seg og stemningen blir litt matt er det ingenting som er bedre enn å sende gulvet ut i en fem minutters funky houselåt. PS: Tom Trago spiller på Jaeger, onsdag 10. juli.

Beatport

Dürerstuben – Haeckls Kosmos (Original Mix)

Fra funky dansbar housemusikk til chill deep house/disco. Dette var etter min mening den sterkeste låta på Dürerstubens siste EP på fantastiske Pampa Records. Pampa har sluppet noen av mine store favorittlåter det siste halve året som DJ Kozes remix av Matthew Herberts It’s Only og Isolees Allowance. Som vanlig i låter som slippes på Pampa er det mørke, vakre melodier som er fokus, og med en rolig, smått funky basslinje som komplimenterer er det ikke noe å si på produksjonsarbeidet til Dürerstuben. En låt man virkelig koser seg med!


BeatportSpotify

Pablo Bolivar – Rise Your Demons (Original Mix)

Rise Your Demons er et glimrende stykke musikk trukket ut fra Bolivars siste kreasjon på AvantRoots. Den geniærklerte spanjolen har en lang og innholdsrik portefølje, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har fulgt på langt nær så tett som jeg kanskje burde. Blant det vide spekteret av hva man kan høre av produksjonene, virker det som om han trives best med de tilbakelente produksjonene i mappen. Albumet er nettopp et veldig godt eksempel på dette, for det oser av kvalitet fra start til slutt. Rise Your Demons gir et godt innsyn i hvilken verden han beveger seg i rent lyd- og stemningsmessig og jeg skal love dere at vi kommer på banen med et dypdykk i albumet om ikke lenge.

Beatport

Purple Velvet – Death Of The Warehouse (Bohemian Groove Remix)

I fjor tok for alvor den kommersielle delen av deep house scenen av og har virkelig nytt stort fokus blant bredden av lyttere. Parallelt med denne bevegelsen har det også vært krefter i sving på andre siden av banen og i forbindelse med dette har det gode gamle warehouse-soundet for alvor skutt fart – og dette kommer bare til å vokse. Den gamle skolen kommer aldri helt til å forsvinne og det er fantastisk å se at den nyter stor oppmerksomhet der ute. For all del, det er mye bra kommersiell deep house, men ingenting slår en skikkelig grov warehouse låt.

Beatport

Guti, Luca Bachetti – Loneliness (Original Mix)

Ikke den absolutt nyeste låta vi har tatt ut av skuffen her, men vi avslutter denne ukens Underground Fix med en superfantastisk dansbar sommerslæger! Med en dyp, svingende basslines i herlig kombinasjon med latino vibes byr Guti og Luca Bachetti opp til tango på dansegulvet og du er ikke menneskelig hvis klarer å stå stille til denne. Sett på høyt og daaans!

Beatport

Chris/heutZe

Si din mening!