Underground Fix

den august 15 | av | med 0 kommentarer

ufix - 718

Fredag 6. september skal Underground Fix igjen snu opp-ned på SUPA i Trondheim, denne gangen tar vi med oss Charlotte Bendiks på laget!

Charlotte Bendiks er en DJ som opprinnelig stammer fra Norges technohovedstad, Tromsø. Der har hun arrangert flere undergrunnsfester og vært bookingsjef for Insomnia, en av de beste elektroniske festivalene her i landet. Hun har også stått bak et par flotte produksjoner, både solo og collabs. Det er altså en dreven dame vi har med oss når vi igjen tar over arbeiderkjelleren på Leuthenhaven i Trondheim, du og dine er hjertelig velkommen!

The Mole – Lockdown Party (DJ Sprinkles’ Crossfaderama)

Ikke akkurat en 100% fersk låt siden den ble sluppet i juli, men den har kommet meg for øre de siste ukene og herrejesus for en låt det er! Sett mange som hevder dette er den beste låten sluppet hittil i år, noe jeg ikke tør å si meg enig i enda, men at folk gir den den type hyllest skjønner jeg godt. Lockdown Party er enkelt og greit en fantastisk houselåt med unik feel og spesiell groove. Samplearbeidet er eksemplarisk og crossfader-effektene er en nice twist. Dette er den type låt som man aldri blir lei av, man kan spille den av gang på gang på gang, men den dukker fortsatt opp år etterpå like interessant som første gangen du spilte den. Stor!

Discogs

Andrade – Clouds Up (Original Mix)

Etter et par-tre uker med sørgelig lite å juble for på den funky delen av deep house scenen, skuffer heldigvis ikke 2020Vision med sitt siste påfunn. Andrade, som virkelig begynner å få lang fartstid i bransjen, skilter med en EP uten de helt store overraskelsene. EP’en inneholder tre låter og er påfallende gjennomsnittlig, men allikevel fremstår den ikke som kjedelig. Det er fortsatt mange nyanserer i låtene, energinivået er høyt og grooven og dybden tilstede. Clouds Up er en klassisk innpakket låt på mange måter og har masse punch, uten å fremstå som slitsom.

Beatport

Ninetoes – Finder (Remastered)

Dette er ikke akkurat den nyeste låta til å slippe frem i lyset her på UFIX, men dette er en så ekstremt bra stemningsbygger at den må slippe til. I april så Finder dagens lyd på KlingKlong og gjorde for så vidt ikke noe stort nummer ut av seg den gang, men har gradvis ploppet opp i sets hos flere annerkjent DJ’s den siste tiden og særlig Nic Fanciulli er begeistret for denne. Grunnfjellet utgjøres av rytmiske tribal elementer og disse er i seg selv spenstige nok til å se fart i kroppen. Det som dog virkelig får fart på deg er den lekne «fløyte-et-eller-annet»-layoveren som danser lekent innimellom bassen. Så fort breakdownet har gjort sitt inntog, er du garantert solgt!

Beatport

Nail – Mouse Trax (Original Mix)

Igjen får vi fantastisk groovy house fra britiske Nail. Dette var min favoritt fra den andre EPen hans på Shabby Doll Records. Det er ikke så mye å si om denne låta her, bare en god feelgood houselåt som er skreddersydd for å holde dansegulvet kokende i fem minutter. Drivende rytme, fet groove, filter, piano og vokaler er stikkordene!

Beatport / iTunes

Si din mening!