tropisk_featured

Tropisk house er på vei opp, og norske produsenter sitter langt fremme på toget!

Etter Kygo sitt velfortjente gjennombrudd, og hjernevasking på verdensbasis dukker det stadig opp produsenter som henger seg på den melodiske og lyse rolige housen som folk så pent kaller “tropical house”. Tropisk house er på alles lepper om dagen, og de låtene som dominerer Soundcloud-lister, Youtube-kanaler og Facebook-sider er tropiske låter fra NORSKE produsenter. Det er litt fett! Vi har tatt en rask prat med noen av de største norske innenfor denne populære sjanger, og plukket ut 4 låter dere bare MÅ sjekke ut. Er du fan av denne sounden er disse et must i øreklokkene. Ta en lytt, sjekk ut artistene og takk oss senere. Dette er snacks!! På bildet over ser du Bearson, SJUR og Haukjem.

The Lighthouse and the Whaler – Venice (Bearson Remix)

Norske Jakob Bjørn-Hansen, også kjent som Bearson er en 19 år gammel kar fra Oslo. Han har produsert i overkant av 3 år og trykker hovedsaklig på knappene innenfor fenomenet tropical house/chill house.Bearson har blitt avspilt på selveste BBC Radio med sin remix av Astronomyy – Nothin On My Mind, som fremdeles ruller og går med straks 400.000 avspillinger på Soundcloud. Ikke småtteri. Han har også blitt listet på NRK P3 og toppet Hype Machine 2 ganger.  I disse dager jobber han med sin aller første EP, og er aktuell med en ny remix av The Lighthouse and the Whaler – Venice som du kan lytte til under. En av grunnene til at Bearson er en av mine favoritter er at han nailer den tropiske sounden uten å overgjøre det. Remixene er pene, pyntelige og følsomme, og ikke minst kontrollert og forseggjort med akkurat nok av det som kjennetegner tropical, nemlig lyse glade synther, bongotrommer, afrolyder, gitar og “cheesiness”. Vi heier på med alle armer og ben.

Bearson på Facebook / Bearson på Soundcloud

 

Haukjem – Floating

Mathias Dyrkolbotn Haukjem er 18 år gammel og født i Bergen. Han startet med musikkproduksjon for 2 år siden, men det var ikke før i 2014 at han bestemte seg for å satse. Også Haukjem har vært fokusert på sjangeren tropical house, men han forteller selv at han ønsker å viderutvikle sounden sin til en mer discoinspirert sound. Han forteller også at han etter slipp av sin singel Motion for et halvt år siden, har mottatt veldig god respons fra andre produsenter og DJs. For tiden jobber bergenseren med en ny låt sammen med en fransk ringrev, og Haukjem hadde nylig sin første spillejobb på Metro i Bergen. Vi spår Haukjem en fin og tropisk fremtid, og gleder oss til neste låtslipp:) Sjekk ut Floating under og la deg bli forført!

Haukjem på Facebook / Haukjem på Soundcloud

Iggy Azalea, Charli XCX, Madilyn Bailey – Fancy (SJUR Remix)

Sjur Kristian Gimmestad, 23 år gammel fra Sandane i Sogn og Fjordane. Han flyttet til Bergen i 2009 og begynte som DJ i 2011. Siden den gang har det vært faste spillejobber hele veien. Har du vært ute i Bergen har du garantert hørt denne karen spille alt fra hip-hop til god feit tech-house. Sjur begynte med musikkproduksjon i fjor, og satset ordentlig etter å ha sett responsen på tropisk house. Han forteller oss at det skjer mye kult fremover, og at han har en del stilige collabs med andre artister i samme sjanger. Fancy, som du kan lytte til under har fått support fra Sam Feldt, Naxsy, Thero, Mozambo. Og Housebloggen! Stå på, vi digger det!

SJUR på Facebook / SJUR på Soundcloud

Eminem – Business (Matoma Remix)

Når man skal skrive om norsk tropisk house er denne karen selvskreven. Det viser seg også at Matoma er grisefet. Istendefor å skrive en lang tekst om han, kan du lese vårt intervju med han her! 

Matoma på Facebook / Matoma på Soundcloud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>