ThrowBackThursday #8

10/3/2016 20:23 | Ambient, Electro, Featured, Techno, Throwback | | med Comments Off on ThrowBackThursday #8

throwback_prydz

Seneste installasjon av ThrowBackThursday er her!

Det er gøy å dele musikk man hørte på for flere år siden. Sist torsdag presenterte jeg og Martin tre utgivelser hver. Vi likte den måten å mimre på, så denne uken er vi begge på plass med tre nye.

Dave Spoon – At Night (2006)

Seven times out of ten, we listen to our music at night! Er det ikke rart å tenke på at sjangeren vi idag kaller Electro House en gang hadde loopy beats og ikke bare var en konkurranse i å skape det største bigroom-kicket? Jeg synes at det er gøy å se tilbake for å få perspektiv på utviklingen denne subsjangeren har hatt.

ANEVO – Walter White (Kryder’s Heisenberg Edit) (2014)

Tidlig i 2014 kom det en vanvittig progressiv låt fra Kryder. Den var basert på Netflix serien “Breaking Bad” og har hentet stemmen til hovedkarakteren “Heisenberg” for å skape mer stemning i låten.

Jon Hopkins – Light throught the Veins (2008)

I 2008 slapp Coldplay låten ‘Light in Technicolor’, med en intro hentet fra ‘Light through the Veins’. Coldplay likte faktisk låten til Jon Hopkins så godt at de like gjerne tok ham med på turnen de hadde for albumet ‘Viva La Vida’. Den originale 9-minutters versjonen finnes på youtube og er ren magi!

Calvin Harris ft Florence – Sweet Nothing (2012)

En av de store låtene rundt Calvin sitt tredje studio-album 18 month, som var tiden han brukte på å fullføre albumet.  Han hadde vært i dialog med Florence fra tdiligere, da han gjorde en remix av deres “Spectrum” i 2012. Vokalisten er kjent fra bandet Florence and The Machine, og gjør en veldig god figur i låten med Calvin. En virkelig sterk pop låt som viser briten på sitt høyeste musikalske nivå.

Popof – Serenity (2009)

Hva skal man si om ‘Serenity’? Nytt for meg er i hvertfall at låten sampler ‘Ricardo Tobar’ med ‘Sunset’. En originalproduksjon som i seg selv burde ha en runde med omtale i TBT. For å gå tilbake til saken så er dette kanskje Popofs aller mest kjente låt og det av god grunn. Liker å tro at Worakls lot seg inspirere av denne da han produserete Toi. Hva tror dere?

Dimtri Vegas & Like Mike ft MOGUAI

-Mammoth (2014)

En av låtene som gjorde at de belgiske brødrene ble verdenskjente, her sammen med Moguai.   Låten har 94 mullioner avspillinger, kun på deres YouTube kanal og den ble også brukt i Tomorrowland atermovie i 2013. Denne “anthemen” var garantert med på å få mange mennesker til å gå av hengslene når de hørte denne på klubb eller på festivaler.

Hva mener du?