tool200

Sander Van Doorn & Mark Knight vs. Underworld – Ten (Original Mix) Progressive Hot Beatport

En sjelden gang iblant dukker det opp collabs som dette her. To produsenter fra vidt forskjellige verdener kommer sammen og tar med seg en akkurat passe mengde elementer fra hver kant og møtes på midten. Resultatet blir Ten, en deilig proglåt som tar meg seg de techy trommene som forsåvidt begge er kjent for, men krydrer det opp med Sanders acid og selvfølgelig Mark Knights umisgjenkjennelige melodiparti i midten av breakdownet. Vokalen levert av legendariske Karl Hyde fra Underworld er det ingenting å si på og passer perfekt til denne type musikk. Her får du en låt som høres fresh ut i 2013, men samtidig inneholder flere old-school elementer og passer like godt for lyttere som kom sent på scenen som for de eldre.

Ten er laget for å feire 10-års jubileet til labelet og for en måte å gjøre det på! Låten er garantert å sette en nok en milepæl for Mark Knights Toolroom records og du kan med trygghet forvente å høre denne ihjelspilt av de fleste større DJs i tiden fremover og utover sommeren.

Funkagenda – Blacklight (Original Club Mix) Progressive Beatport

Funkagendas bidrag til årets Toolrooms Miami compilation er i form av låten Blacklight. Det er ikke noe nytt og revolusjonerende over dette, men det er noe med stilen til Funkagenda som gjør at jeg aldri blir lei. Det dundrer avgårde med tunge kicks og stramme basslinjer i tillegg til det spesielle syntharbeidet som nærmest har blitt et eget varemerke for Funkagenda, Mark Knight og Paul Thomas. Låten starter litt trått, men når breakdownet er i gang og det sakte men sikkert starter å bygge seg opp er det umulig å ikke la seg rive med mot takeoffet.