Posts tagged Indie/Nu-Disco

ufix-logo_small-black

Underground Fix

0

ufix - 620

Har du fått med deg at vi har fått egen fanpage?

Beatportchart

Maceo Plex – Galactic Cinema (DJ-Kicks) Deep House Hot

Maceo Plex – Mind On Fire (Original Mix) Deep House

Det er få som kan matche Maceo Plex når det kommer til å konstant pushe ut nye og spennende, men samtidig veldig catchy låter. Rullende basslinjer i bakgrunnen, drivende rytmer og et vokalarbeid som få overgår i houseverdenen. For å være ærlig så synes jeg Maceo Plex begynner å komme seg litt vekk fra den samme oppskriften som  han brukte på hitlåtene Can’t Leave YouFrisky og liknende. Galactic Cinema og Mind On Fire har fortsatt den klare sounden til Maceo Plex, men jeg synes de skiller seg litt ut, og det liker vi!

Man Tear – Outside Amore (12″ Version) Indie/Nu-Disco Hot

Utrolig fete discovibber fra svenskene Axel Boman og Petter Nordkvist som sammen er duoen Man Tear. Mange kjenner muligens Axel Boman mest som houseprodusent, han slapp jo nylig en EP på Hypercolour. Denne låta ble egentlig sluppet for noen uker siden, men den gikk meg dessverre hus forbi til jeg leste en anmeldelse av låta på RA. Etter min mening høres låta veldig lite «elektronisk» ut. Særlig trommene har en veldig akustisk følelse over seg, det er lite kompresjoner og mye klang. Selv har jeg kun fått opp øynene for Axel Boman de siste par månedene, men både han og Petter Nordkvist er noen produsenter jeg skal følge i fremtiden.

Harvey McKay – Kickback (Argy Garage Interpretation) Tech House Hot

Harvey McKay – Taste (wAFF Ghetto Mix) Tech House

Med nylige slipp på blant annet Saved, Cocoon, Soma og nå Suara er McKay defintivt i vinden om dagen. Når i tillegg kjempene Argy og wAFF gjester remixspakene er det levnet liten tvil om at dette er dømt til å bli bra. De originale låtene holder seg godt innenfor standard formater og pumper jevnt på en stødig bassline. Dette fungerer veldig bra, men det er allikevel det noe mer særegne preget over Argy’s røffe housy versjon og wAFF’s tunge, hengende bassline som gjør at disse vinner spalteplassen.

Francisco Allendes – Oficus (Original Mix) Tech House

For de som ikke følger underground scenen kontinuerlig, er nok Allendes et ukjent navn. Han vokste opp i Chile og det er ikke så vanskelig å høre at han har sine forbilder i artister som f.eks. Luciano og Ricardo Villalobos. Dette kunne like gjerne vært sluppet på Cadenza for min del for dette låter ekstremt bra. En massiv, tung bassline bærer låta og den har akkurat nok særpreg til å ikke falle innenfor kategorien kjedelig. Må prøves på stort anlegg!

Gregorythme – Drum Machines (Original Mix) Deep House Hot

Amirali – Melancholia (Original Mix) Deep House

SIS – Merens (Original Full Mix) Tech House

Nvelope – Morone (Original Mix) Techno

Matthias Vogt – Your Love (Original Mix) Deep House

 +++

 Denne låta har blitt spilt av Joris Voorn et drøyt år nå og mange av dere av spurt om vi vet noe om den. Til nå har vi ikke hatt noen informasjon om dette, bare vage rykter om et mulig album. Nå viser det seg at låta har ble lekket så vidt på SoundCloud under tittelen Ringo. Den er siden blitt tatt ned, men vi får håpe det er et tegn på at låta blir sluppet i nærmeste fremtid.

Chris/heutZe

Underground-Fix

Underground Fix

1

Underground-Fix

Can’t get enough of that wonderful Fix..

Det er altså i morgen det skjer! Da tar Underground Fix over BrukBar & SUPA Klubb i Trondheim og spiller god housemusikk på det fantastiske Funktion One-anlegget som befinner seg i kjelleren. Liker du house (hvorfor ellers skulle du lese bloggen?) og befinner deg i byen i morgenkveld så kan du ikke gå glipp av dette!

Hvor: BrukBar & SUPA Klubb, Trondheim Når: Fredag, 22. mars Alder: 21 år CC: 60,-

Beatportchart

Ali Love feat. Kali – Emperor (Maceo Plex Last Disco Remix) Deep House Hot

Maceo Plex trenger ingen introduksjon. Han er på kort stund blitt en av de fremste deep houseprodusentene i verden med hits på Crosstown Rebels, Leftroom, Watergate og sitt eget Ellum Audio. Det var gjennom Damian Lazarus’ Crosstown Rebels Maceo Plex for alvor slo igjennom og det er på det samme labelet han gir ut denne remixen av Ali Loves Emperor. Remixen har et utrolig catchy hook som går gjennom hele låta. Var ikke helt sikker på om jeg likte vokalene ved første lytt, men etter å hatt låta på repeat denne uka så må jeg si de gjør seg godt. Spesielt «nynningen» etter breakdownet. Dette er etter min mening det beste Maceo Plex har kommet med siden Love Somebody Else Future Musik fra i høst.

Hector Couto – Back To Basics (Original Mix) Deep House Hot

Tittelen på låta til Hector Couto beskriver i stor grad innholdet på Off Recordings siste EP. Deilig ukomplisert house med groovy basslines dominerer over hele linja og gjør dette til utrolig catchy produksjon som ikke lar kroppen sitte stille. Selv om de andre låtene fremstår som vel produserte er det liten tvil om at det er Couto’s låt som bærer tyngden i slippet. Får du denne servert på en stappfullt gulv i de sene nattetimer skal det godt gjøres å ikke gå fullstendig kokos!

Alison Marks – Descendance (Original Mix) Deep House

Myke og behagelige toner fra Alison Marks. Kan fort minne om låtene på Sashas fantastiske Involv3r som ble postet tidligere denne uken. Etter rundt tre minutter så kommer det inn et saftig kick som får litt mer fart over låta og gjør den mer dansbar. Låta er flott både til lytting og på gulvet.

Mark Jenkyns – Mash Appeal (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Steve Lawler – Avaida (The Organ Track) Deep House Hot

Oliver Schories – Like You (Original Mix) Tech House 

Supernova – The Circle (Original Mix) Tech House

DJ Boris – Want U Back (Original Mix) Tech House

Rodriguez Jr., And.ID – Roads (Original Mix) Tech House

Dusky – Nobody Else (Original Mix) Deep House

+++

Synes du det blir litt mye electrobangers og kommers på streamene fra Ultra og Miami? Da kan vi glede deg med at det også streames mye god house på be-at.tv. Det er en rekke klubbaftener, pool- og beachpartyer som har blitt og blir streamet gjennom hele uken og helgen. Dette er bare en av mange videoer fra forrige helg som ligger ute. Her spiller Seth Troxler, Guy Gerber og Behrouz hele fire timer i strekk! Masse kule låter, fete visuals og ikke minst tre fantastisk gode DJer.

Chris/heutZe

heritage

Locked Groove – Heritage EP

1

heritage

Hotflush sitt første slipp for året imponerer!

Beatport

Locked Groove – Do It Anyway (Original Mix) Deep House Hot

Locked Groove – Wear It Well (Original Mix) House

Locked Groove – Firefall (Original Mix) Deep House

Locked Groove – Night Time At The Garage (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Locked Groove – Dream Within A Dream (Original Mix) Deep House Hot

Locked Groove – Lost (Original Mix) Deep House

Er det en ting jeg liker så er det produsenter og labels som evner å variere i stilen sin. Scuba sitt label Hotflush klarer akkurat det. Selv om musikken hovedsaklig er deep house så finner du også elementer fra klassisk house, indie/nu-disco, techno og trance i låtene som slippes på labelet. Det har blitt godt mottatt av både fans og «kjennere» av housemusikk, og labelet har blitt nevnt som et av de mest innovative, og også et av mest populære labelene i det elektroniske miljøet.

Det første slippet i 2013 fra Hotflush er en seks-låters EP fra belgiske Tim Van de Muetter, bedre kjent som Locked Groove. På denne EPen vil du finne tunge, rytmiske låter, skapt for dansegulvet, men også dype og mer melodiske låter. Wear It Well og Firefall er låter som kan holde et dansegulv gående gjennom hele låta, mens Do It Anyway og Dream Within A Dream er chille og dype. Sistnevnte minner meg veldig om en type progressive house som det florerte av når jeg første begynte å høre på elektronisk musikk. Har ikke hørt så mye av det de siste årene, men kult å høre det igjen i deep house.

Som tidligere nevnt som imponerer Locked Groove her med en sterk og variert EP med seks unike låter. Scuba vet å gi ut god musikk og vi håper han fortsetter med det.

Underground-Fix1

Underground Fix

2

Underground-Fix1

Ikke alle forstår housemusikk, men heldigvis gjør vi det!

DJ Sneak – Body Talkin’ (DJ Mes Town Business Mix) House Hot Beatport

Hva er vel bedre enn å starte ukens fix med remix av en klassisk DJ Sneak houselåt? Sjekket ut alle låtene i remixpakka av denne låta, og selv om det var mange sterke kandidater, kunne ingen måle seg med den herlige funky remixen til DJ Mes. Låta høres ut som den er produsert i moderne tider, men allikevel så opprettholder remixen den old school disco-house feelingen til originalen. Dette er en låt jeg virkelig gleder meg til å teste på dansegulvet!

Justin Martin & Eats Everything – Feather Fight (Original Mix) House Beatport

Justin Martin & Eats Everything – Harpy (Original Mix) House Beatport

Wobble-bass i underground housemusikk? Uhørt! Men fra spøk til revolver så må jeg si stusset litt over disse to låtene. Jeg kan ikke huske å ha hørt liknende låter tidligere. Borte er de rullende, groovy basslinjene vi normalt finner i underground housemusikk og inn kommer tunge trommer og «wobbly» bass. Vil si det er sprek satsing fra både produsentene og Hypercolour som velger å gi det ut. Harpy er definitivt den mer «dubstep»-inspirerte låta av de to, mens Feather Fight heller mot UK Garage. Etter noen gjennomlyttinger må jeg si jeg liker det mer og mer. Det blir ikke så masete og bråkete som jeg ofte finner dubstep og electro house. Her i Underground Fix skal vi jo applaudere både det moderne og det klassiske, så denne EPen får godkjent fra oss.

Pig & Dan – Naked Nuns (Dark Mix) Techno Hot Beatport

En av fjorårets beste produsentduoer kombinerer med et av fjorårets beste labels, Suara. Coyus label har nettopp fått sin aller første Beatport #1, Tube & Bergers Imprint of Pleasure, mens dette er Pig & Dans første slipp i 2013. Naked Nuns er en typisk technolåt i Pig & Dan-stil med dreven rytme og industrielle samples. Låta finnes både i «happy» og «dark» mix, men jeg valgte kun å ta med dark mixen fordi det er techno og techno skal ikke være «happy».

Ilves & Migova – Dans La Vie (Original Mix) Deep House Hot Beatport

Ilves & Migova – Orbital Romance (Original Mix) Deep House Beatport

Vi har postet et par previews fra Ilves & Migova ved et par anledninger tidligere og regner med at noen av dere kjenner igjen navnet. Dans La Vie EP’en kjennetegner en form for deep house jeg savner litt i markedet per nå. Stilen jeg referer til plasserer seg muligens mellom de litt progressivt inspirerte slippene til Bedrock og de litt mer klassiske låtene innenfor deep house sjangeren generelt. Uansett så er dette en utrolig spennende EP fra Ilves & Migova, som jeg komemr til å følge tett utover i 2013. De har en del låter ute på Soundcloud, så det kan være verdt å sjekke ut.

Fatboy Slim – Right Here, Right Now (Coyu Remix) Tech House Beatport

Hot Since 82 – Pour The Sugar (Original Mix) Deep House Beatport

Camiel Daamen – Ego Maniak (James Barnsley’s Steezy Remix) Deep House Beatport

Arthur Oskan – Maximillian (Original Mix) Indie Dance/Nu Disco Beatport

Changing Shape – Always (So Good) feat. Omid 16B (Omid 16 B Re-Edit) Tech House Beatport

+++

Denne ukens Fixtape har et betydelig mer kommersielt snitt enn de par siste vi har kjørt ut. Jeg må vel argumentere for at denne hadde passet veldig bra ute, selv på det kresne norske publikum. Man trenger ikke bevege ut i de mørkere avkrokene av deep-scenen for å skape variasjon og det som holder mixen på topp er Satisfunk’s vilje til å holde på den røde tråden gjennom hele settet.

Chris/heutZe

benoit & sergio

Benoit & Sergio – Bridge So Far EP

1

benoit & sergio

Beatport

Benoit & Sergio – Bridge So Far (Original Mix) Deep House Hot

Benoit & Sergio – $100 Bill (Original Mix) Indie/Nu-Disco

Vi nevnte så smått Benoit & Sergio i forrige ukes Underground Fix. Den amerikanske duoen traff gull i høst med deres EP på Seth Troxlers label Visionquest. Deres evne til å ha et relativt catchy og kommerst lydbilde i produksjonene uten å få det til å høres cheesy, har gitt dem mange fans, både i den tradisjonelle house og discoscenen, men også blant det litt mer kommersielle publikum. Denne EPen er sluppet på Jamie Jones og Lee Foss’ Hot Creations, så stort label som man kan få i deep housens verden. Bridge So Far bygger på en slap-bass groove, 80′s new wave-synther og svevende mannlige indie pop-vokaler. Det er uten tvil catchy, og jeg ser ikke bort fra at denne låta når høyt. $100 Bill med sin funky groove og mer oppløftende stemning har et større discopreg over seg enn tittellåta. Det er den låta som uten tvil ville gjøre seg best på dansegulvet, og mange vil kanskje like den best. Benoit & Sergio fortsetter å levere flotte låter som er perfekte gateway-drugs for deg som ikke helt tar deep house enda.

FCL – It’s You (San Soda’s Panorama Bar Acca Version) Deep House Beatport

Dette er en låt som har en litt merkelig historie. I realiteten er det jo faktisk bare en acapella med litt rytmeelementer og enkel bass, og om ikke det var nok så er det bare en cover av ESPs It’s You, en houseklassiker fra 1986. I tillegg ble den kun sluppet i vinylformat på et knøttlite belgisk label i sommer. Så hvordan i alle dager kan en acapella med hi-hat og clap få såpass hype at vinylrips av låta går for $30 dollar på Discogs? Det svaret kan ikke jeg gi deg, men Simon Dunmore og Defected signerte låta, noe som førte til at San Soda måtte forklare seg på internett og mange houseveteraner spådde død over housescenen (noe de gjør annenhver uke). Alt jeg egentlig har å si om denne låta er at det er en fengende acapella, og at jeg gleder meg til å høre remixene som kommer.