Swedish House Mafia ft. John Martin – Save The World

den mai 13 | av | med 80 kommentarer

Swedish-House-Mafia-Save-The-World1

Endelig er den her..

Beatport | Spotify

Den har leaket i flere versjoner, som har spredt seg med rekordfart over nettet. Endelig kan vi presentere fullversjonen av den nye singelen til en av verdens største og mest betydningsfulle DJ-acts, Swedish House Mafia. Det har vært veldig splittede meninger om låten, både i vår chat og rundt om på nettet generelt (hvor SHM blant annet har fått mye kritikk for å ha gått mer i retning pop- enn housemusikk). Det er hvertfall klinkende klart at de har gått i en annen retning enn fjorårets superhit «One»

Med en glitrende vokal løfter svenske John Martin SHMs tunge beats til nye høyder, og det er liten tvil om at dette vil bli sommerens største EDM-hit verden over.

Hva synes dere? Lever låten opp til de enorme forventningene man har til en SHM-låt? Vil «Save The World» overgå «One»?

Si din mening!

okey sier:

http://www.youtube.com/watch?v=KOFIcXT-WgA

hahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahaha

Feh sier:

Ah :P vel, den har gott av et par ekstra uansett hehe.

Steph sier:

Korrigering der Feh, BPM på låten er 127 :) Er litt mer fart i denne enn det første Pete Tong-rippet.

Feh sier:

Enig og uenig Rookie. Vokalen gjør en stor del av låta, men hvis du hører det første droppet på 2:01 hvor det ikke er vokal så må jeg si at det er en låt som virkelig slår fra seg for det. Men for å fungere, både med og uten vokal, så må den ha +2 eller +3 BPM (originalt går den i 125) for at det virkelig skal bli liv.

Det eneste jeg ikke er så begeistret for er breakdownet på 3:00. Her går vi fra maks trøkk til nesten total stillhet i 10 sekunder. Bare det alene kan fort få et dansegulv som i prinsippet ikke er ihugga housefans til å miste interessen. Samt at den bruker hele 1:40 før dropp #2. Sistnevnte gjør også at det levner liten tvil om at dette er en låt skreddersydd for festival/big-room setting.

Rookie sier:

Ville ikke blitt lagt særlig merke til om det ikke hadde vært SHM. For all del en god låt, men det er vel heller vokalen/vokalistens fortjeneste? En instrumental av denne hadde vært latterlig kjedelig. Kan man virkelig kalle seg produsenter av housemusikk når hele produksjonen er så bundet opp mot vokalen? Kanskje låtskriver er et bedre navn da. Greia med One og til dels M2I var at melodien og instrumentene var i fokus, så fikk vi heller tåle at de slapp en vokalversjon for å tjene penger hos massene. Da fikk både housegutta og mainstreamen sin versjon som begge likte. Om de da skulle gjort det motsatte her og sluppet en dub ville den vært helt på trynet. Og det er bekymringsfullt.

mag sier:

@bowser fail av deg for det er nok ikke chris martin som står for vokalene men svenske john martin som er en up and coming SVENSK artist

simen sier:

jeg er oppriktig skuffet over denne. har ikke i nærheten like mye trøkk som ONE!
ONE kunne løfta taket av bygningen, før hele dritten raste sammen…!!!

ALI sier:

Den låta er ikke i nærheten av ¨ONE¨

Bobby sier:

Var lei denne sangen før den kom ut. Leaket for lenge, og slettes ingenting spesielt med den. Skulle heller satset på å lage en One II eller lignende, en videreføring…

elta B sier:

Det som er synd at at SHM mer eller mindre representerer house for alle som ikke er kjent med sjangeren. Viss dette var den første house sangen jeg noen gang hørte ville hvertfall jeg trodd at housemusikk er dansevenlig pop, og aldri hørt på det igjen.

bowser sier:

ehh.. chris martin er ikke svensk!;) han er i bandet coldplay og de er britiske ! fail

MK sier:

Må si jeg er utrolig spent på den neste de kommer opp med nå.. Noen som har noen tanker om hvilken retning vi kan vente oss?

MK sier:

@Mats H: Spot on! Låtene blir enklere og mer lettfordøyelig for massepublikummet.

Mats H sier:

synes det er merkelig at de går fra en sound som INGEN hadde hørt før i One og M2I, til en basic drumbeat i droppet. vokalen er god, men det underbygger bare deres stadige kommersialisering. Synd

Dremo sier:

SHM har vel vært mainstream en stund nå. Pharell og Tinie Tempah? Mainstream betyr ikke dårlig musikk.

Jeg stiller meg bak Pete Tong på denne.

Casper sier:

@Davidsen: Tror nok det er nettopp fordi det er SHM at det er så mye comments :)

Låta er helt ok, den funker nok greit på dansegulvet og appellerer samtidig til en bredere målgruppe enn tidligere produksjoner. Det som nå blir spennende er å se om de ved neste produksjon fortsetter på den stien de nå så vidt har begynt å tråkke opp, eller om de tar seg litt i nakken.

Verste scenario: SHM begynner å ta av mer og mer innen det mainstream musikkmarkedet i USA, og samtidig vokser bankkontoene til gutta i raskt tempo. De blir blendet av stjernestatus og $$$, og ender til slutt opp som en viss Dave Guetna.

Drømmescenario: At SHM rett og slett får en bredere fan-base! Kanskje dette er en retning de kommer til å ta ved hver 3. release eller noe, og at dette bare kommer til å gi dem flere fans enn oss househeads. Ok, kanskje litt tvilsom den siste der, men det er lov å håpe!

Uansett hva som skjer, så både håper og tror jeg at de ikke tar en Guetta, det er ikke verden tjent med.

91 Ronkerud sier:

Kommerst mainstream-pjatt. SHM kan bedre.

Davidsen sier:

Dette er definitivt min favoritt fra SHM, skal dog nevnes at John Martin hever låten ganske så mye!

Off-topic: det var voldsomt mange kommentarer på denne posten, hva har dere gjort? :D

martin sier:

Det at de bruker en vokalist som ikke er så godt kjent, men tydeligvis har en syk sangstemme er jo positivt. i forhold til blant annet Pharrel williams sin rævkjøring av ONE. Han brukte de kun for å selge til massen.

Når det er sagt sitter jeg med blandede følelser om denne låta. Tror den hadde gått fort i glemmeboksen om det ikke var SHM som sto i tittelfeltet;)

mag sier:

herregud, denne låten gir meg absolutt ikke noe.. gode vokaler men ellers er låten crap! skjønner godt at de satser innenfor det kommerse markedet i og med at det er her alle pengene ligger, men det er synd for oss housefans som setter pris på god house og ikke kommers dritt fra djer som kan så mye bedre.

xured sier:

Her var det liv=)

Sang:
Min mening; deilig gladlåt som absolutt innfrir. Vokser i tillegg et hakk eller to på stort anlegg der den virkelig slår ut i full blomst.

Litt å utsette; det blir kanskje i overkant trygt, greit med en snill låt men kunne allikevel utfordret litt mer. Savner noe av den «råheten,» tror det kunne hevet låten ytterligere. Veldig nyskapende er den ikke, men så kan det heller ikke forventes at de skal finne opp kruttet på nytt hver eneste gang de slipper noe sammen.

Alt i alt skjønner jeg ikke at noen kan nekte for at det låter bra, for det gjør det så definitivt. For meg holder det til en svak femmer på terningen.

8/10

Artist:
Mange snakker bekymret om Guettastory.v2 etc, og det med god grunn. Problemet er dog ikke sangen i seg selv, men veien sang, popularitet, penger etc får pilen til å peke. Jeg skimter ihvertfall konturene av en del varsellamper.

Kommersialitet er i begrensede mengder ikke nødvendigvis noe problem, men det fordrer at en har såpass integritet som artist at man klarer å motstå fristelsen til å synke ned på et nivå der det kun handler om å spy ut lettilgjengelige beats for massene mens bankkontoer fylles i et rasende tempo.

Vet ikke om Believe In Me Now m/Taio faktisk er noe SHM-verk, men om så er tilfelle ser det ikke helt lyst ut.

MK sier:

@nickname: alle har sin pris, også SHM. Det jeg skrev istad var jo bare for å sette ting litt på spissen :) SHM går nok forhåpentligvis aldri så langt!

nickname sier:

Var ikke ment som svar til deg eller noen andre, kun min personlige anmeldelse :P

nickname sier:

Musikalsk sett så er vel dette en middels låt med høy feelgood-faktor. Jeg vil ikke si dette er noe helkommerst opplegg, eller pop som noen her sier, men det er helt klart noe i retning av noe mer «mainstream» enn deres tidligere produksjoner. Virker ikke helt som de har lagt sjela si i låta, for å si det på den måten.

Jeg vet ikke om dere som driver bloggen vet noe mer enn meg, men personlig har jeg inntrykk av at SHM har tatt ganske avstand for veien Guetta er endt opp med å gå, og de vil ta en egen retning og skape noe nytt, imotsetning til Guetta som har forsvunnet mer i mengden. Eller?

Eivind WD. sier:

Virker som om svenskene ikke er så happy.. skjønner ikke helt hvorfor! Det er en helt SINNSYKT fet låt!

Jeg ville vært stolt om jeg var svensk! :D Vi får høre på Pete Tong og være enig om at dette er en smart move.. hehe

10/10

Kristoffer sier:

Får håpe de kjører samme stil som Tiesto.

D.C. sier:

Dom är bättre än såhär!!!

fela sier:

Man.. fuck SHM. this shit sucks

They never should have let go of eric prydz!! he’s the real deal. never changes his impeccable style

Pryda forever!

Steph sier:

@ODose: Selvsagt har de vært konger av housescenen der noen år nå. Men det var ikke den jeg snakket om.. Jeg mener at de nå er på vei til å bli VIRKELIG store. Sånn som David Guetta ble for et par år siden.

De er på vei inn i det store mainstream-bildet nå, og det er litt synd.. hadde vært bedre om de holdt seg der de er, om du skjønner. Ikke det at jeg ikke ønsker dem all suksess og heder, men det vil nok påvirke hvem de er som artister.

Vi har jo alle sett hva som skjedde med David Guetta, selve kroneksempelet på sellout..

ODose sier:

Steph, SHM var riktigt stora i USA innan svenskar eller norskar knappt hört talas om dem.

Kenneth sier:

Dette er ikke tidenes. Kommers eller ikke…. den gir meg ingenting.

xxx sier:

Hahaha MK. Ja, det er et mareritt-scenario :P

Folk må komme over at låten er litt kommers. Gi den en sjanse.. det er lov å like kommersiell musikk! Det finnes veldig mye bra listepop, selvom dagens top40 lister er preget av mye rnb-dritt (som nå mest består av david guetta produksjoner) – Still, dere skjønner poenget.

elta B sier:

Hvis SHM noen ganger lager en sang med noen av artistene over, så brenner jeg SHM t-skjorten min, filmer det og sender det til dem på mail.

MK sier:

Liker ikke helt retningen låtene tar jeg heller. Plutselig kan neste låt hete noe som

SHM & David Guetta ft. Black Eyed Peas, Ne-Yo, Pitbull, Nicki Minaj, Rihanna & Chris Brown – Yeah x 1000000 SuperAnthem

Mareritt…

MK sier:

Kunne nesten vært Chris Martin det der, epic vokal. En ting som bekymrer meg litt er at uten vokalen, så er låten null..

albert123 sier:

sangen er litt vel kommers og klissete tekst, men du fungerer jo. Ikke like fet som One. Liker ikke helt retningen musikken deres går i om dagen…

Rille sier:

Ano: John Martin är inte från Miike Snow!… han har varit feature i någon/några låtar.
http://en.wikipedia.org/wiki/Miike_Snow

Coldplay fra sverige? haha den va bra

Rille sier:

HEEEEELT SJUUK LÅT! Bästa jävla timingen! helt klockren vokal!!

Ano sier:

Det er John Martin fra Miike Snow, ikke fra Coldplay. Men de kan høres litt like ut ja.

Anonym sier:

Mye bra kommentarer, men hvorfor har ingen reagert på det her? «Med en glitrende vokal løfter svenske John Martin SHMs tunge beats til nye høyder».
Alle er enige i at Coldplay er fra Sverige?

Haakon sier:

John Martin er en upandcoming svensk sanger som ikke burde bli forvekslet med Chris Martin i Coldplay.

Ellers syntes jeg sangen blir drevet av vokalen, men jeg mA si jeg liker det, for jeg synger ihvertfall med i muntert hum0r.

elta B sier:

Save the world tonight er en 4/10 i mine øyne*

elta B sier:

Har alltid beundret housemusikk så mye fordi sanger og artiser blir store kun fordi de lager bra musikk. Ikke fordi du ser bra ut, ikke fordi du kan danse og ikke fordi du skaffer masse oppmerksomhet i media. SHM har forandret på det.
SHM er en 4/10 i mine øyne. En helt grei låt, men den blir årets sang bare fordi det er SHM.
Jeg kan helt ærlig ikke skjønne hva som save the world tonight så bra som noen skal ha det til. Til tross for fin vokal, så er det ikke noe særlig feeling i sangen, etter min menig.
En helt grei låt som kunne hvert lagd av hvem som helst.

Flott track. Vokalen er nydelige og leaden er herlig. En ordentlig bra sang, men denne doble bassen gjør at den ikke ender opp i wall of fame hos meg. Det er oppbrukt og bringer trekker ned originaliteten og helhetsinntrykket til sangen.

Dette er selvfølgelig min mening..

Steph sier:

@Fille: There was a production error in the first official beatport release of «One», so, they obviously do make mistakes in the studio ;) they fixed it the day after though, but most versions out there (because most copies were spread by the first version that was released) are faulty.

Just google the track and listen at approx 00.34 or something like that. It should be very easy to hear with those Sennheisers ;)

Fille sier:

Oh yeah, I remember that :) !
Thanks for the reply. ;)

Fille sier:

Well yeah I understood that it’s exactly that one file that is sold on DJ-Shop and iTunes respectively but I do not understand why there has been some sort of «mistake» at the second drop. The first drop is perfect, but in both Radio Mix and Extended Mix there is a small error where you hear a short and low sound clip of another track/file. Again i do not know if this is some transfer error or something that happened back at SHM’s studio. Nonetheless it’s a great tune but I would appreciate from their side if they would’ve fixed it before releasing or fix it straight away. //Fille

Anonym sier:

Fille: This is how the song is meant to be. You will just have to accept that this is the way it sounds.
It’s def not a rip from a dj-set.

eyermann sier:

Tack från SWE!

Fille sier:

@Steph Ah okay, well it’s some sort of sound, another soung playing in the backround or something (like if it was from a rip) @ 4.38 and it really annoys me. That background sound party destroys the drop.
Either it’s iTunes Store or DJ-Shop that fucks up (or SHM, but i doubt that). Headphones I use are Sennheiser HD 25

Nils August sier:

M2I = Miami 2 Ibiza :)

Name sier:

M2I= Miami 2 Ibiza

nickname sier:

Noen som kan opplyse meg? M21? Hum?

Andreas sier:

Hva er galt med folk her inne? må jo være en av de kjedeligste låtene ever! SHM går jo rett i DG fellen her! En sang fulstendig blottet for trøkk! Kan virkelig ikke fatte som en del andre her har sagt at SI og SA står bak dette!

Steph sier:

@Fille: Det er ikke rip. Kilden er http://www.djshop.de/Download-Swedish-House-Mafia-Save-The-World/ex/s~details,u~8390005503,p1~mp3/xe/details.html

heutZe sier:

Den kommer aldri til å bli en av mine favoritter, men jeg kan jo ikke nekte for at det er en fin sang og den kommer til å appellere til mange.

Chris sier:

Det er som Pete Tong sa: «This is a smart move» og det er jeg helt enig i. Det kommersielle aspektet kan jo diskuteres frem og tilbake i evigheter, men det er jo ikke til å komme unna at dette er en kvalitetslåt og den kommer til øke populariteten deres.

Fille sier:

Det är något bakgrundsljud

Carl sier:

samme med deg og alle andre fattigluser

Fille sier:

Jag tror detta är någon form av rip, lyssna vid 4.38 på extended. Den låg uppe på en annan blogg igår förmiddags

Carl sier:

støtt dem med noen lusne kroner da din fattiglus

Nico D sier:

kan ikke kalle det helt pop heller, for det har Housen inne, og på fult!

Jeg kan ikke si hvem som er best, for de er så forskjellige og utrolig lagd.
begge låtene klikker på dansegulvet!
Det er en låt som man kommer til å høre mye av

Martin sier:

Syns faktisk dette er mer et steg i riktig retning. One og M2I var jeg faktisk skuffet over. LTWB var for meg deres høydepunkt, håper de nærmer seg den sounden igjen.

P-K sier:

Er 100% enig.

Lango sier:

Vanskelig låt å sammenligne med One og M2I. Den ligger i samme segmentet som LTWB, men etter min mening er den ikke like god. Misforstå meg rett, det er en killer av en låt, men å sammenlignes med LTWB blir som å hoppe etter Wirkola..

Årets sommerlåt for min del!

Steph sier:

@majo: Det er 320kbps mp3 fra djshop.de, så det er ikke konvertert fra AAC =)

@pete: Kunne ikke vært mer enig! Er også enig i det du sier med One. Denne går nok mer ut til mainstream-publikummet.. spørs om det ikke eksploderer for alvor i USA nå. Håper egentlig ikke det, vil ikke at de skal bli for store for sitt eget beste. Se hva som skjedde med David Guetta..

Selv om jeg tror SHM har mye mer integritet enn DG, så kan alt skje når de store pengene frister..

pete sier:

slutt med det eviggående pop-maset. dette er ikke pop, men selv om det hadde vært det er det greit. Det finnes uendelig mye underground artister som lager mye bra, men når vi endelig har noen som klarer å lage noe fet «pop» så ser jeg ingen grunn til å klage. Det er «lov» å like pop…. det er ikke «teit»..
Når det er sagt liker jeg låten! Mye bedre enn M2I, men One var mer nyskapende så blir vanskelig å sammenligne.
Helt klart thumbs up :)
PS: tror også axwell har vært ganske ledende i denne produksjonen

David sier:

En bra låt faktiskt ! :) vocalsen gör heela låten och därför tycker jag ändå att den förtjänar «hot» stämpeln :)

Askild sier:

Dette er en veldig good feeling låt. Deilige vokaler, og et ganske massivt dropp. Overgår selvfølgelig Miami 2 Ibiza, men ikke One. Men Vokalene i denne er mye bedre enn de to første.

sooki sier:

Er mektig imponert over vokalene, og det er en meget kul låt som vil bli en gigantisk hit.. men alt i alt er One fortsatt best. Instrumentalen altså.. alle vokalversjoner av One er elendige!!

Kristoffer sier:

Fantastisk låt fra trioen! Trodde først det var kun Axwell som stod bak denne ettersom hans sound preger mye av låten. Synes de leverer bra med tanke på det skal litt til for å overgå M2I og ONE, det gjør de her.

majo sier:

Er dette fra itunes og konvertert? Fra AAC>MP3? Håper ikke det…!

xxx sier:

Anders: Det ER jo ikke popmusikk. Det er house tvers gjennom.. hva er pop? Vokalene? Det er en digg vokal som drar alt og alle i gang, med et enkelt refreng å lære..

xxx sier:

Hva mener du med det? Angello og Axwell er jo de som står bak låten.. mest sannsynlig. Tror Ingrosso har chillan mest nå!

Anders sier:

Den är sämst, popmusik kallar jag detta. SPM, Swedish Pop Mafia.

Herkules sier:

Jeg liker den ikke! Skuffende at Angello går med på dette!

Steph sier:

Nå er vi veldig spente på dere synspunkter… ;-)