Det var en gang tre eventyrlystne menn som gikk sammen for å skape Norges beste elektronikafestival. Ideen sprang ut fra tomrommet de følte etter Sommerparaden forsvant. Ingen  av dem hadde arrangert en festival før, men satset på det beste og hoppet i det. Som alle andre ny-oppstartede festivaler, hadde også Sommerøya et forbedringspotensiale etter åpningsåret. Guttene lærte av sine feil, og i år feirer festivalen treårs jubileum. Med årets utrolige line-up kan man se at festivalen virkelig har slått på stortromma når jubileet skal feires. Deres største konkurrent,«Extrema Outdoor» har i år måttet kaste inn håndkledet, så vi er sikre på at alle Oslos danseglade mennesker vil finne veien ut til denne idylliske øya og danse sommernatten lang. 

Det hele foregår på vakre Langøyene i Oslofjorden. Konseptet drives på dugnad av en håndfull ildsjeler. Ingen har tatt ut lønn, og budsjettene består av litt luft og masse kjærlighet. Tross lite midler økes publikumsoppslutningen hvert år, og har man først gått dit en gang vender man alltid tilbake skal man tro ryktene. Det kulturelle tilbudet spenner vidt, og selv om musikken er i høysetet presenteres det også hvert år utstillinger, performance, live kunst samt at det er kino fremvisninger på søndagen.

På Sommerøya har du muligheten til både camping for helgen og dagsbesøk. Halvparten av gjestene reiser hjem etter en lang og innholdsrik festivaldag. Den andre halvdelen overnatter på festival-campingen som er på øyen. Noen velger naturlig nok å ta nattferga, for en dusj, et hjem og myk seng, mens resterende sover utendørs og opplever festivalelen slik festivaler opprinnelig ble laget for å være. I 2011 gav festivalen barn under 12 år gratis inngang, noe som ble benyttet av både par og single foreldre. I år gir festivalen i tillegg seniorer gratis inngang.

Arrangementet legges alltid til første helgen i juli, og på samme dato som fellesferien starter. I år går festivalen 6-8. juli.

Kjøp billetter her!

For mer informasjon om Sommerøya, klikk her!