smoke cone

Sasha feat. Donatello, Knox, Kastis Torrau & Arnas D – Smoke Cone (Original Mix)
Tech House Hot Beatport

Det var en skam for hele den elektroniske musikkens verden at Sasha for første gang endte utenfor topp 100 i årets DJ Mag-liste. Jeg ga egentlig blanke i resten av lista, men at Sasha, en av de største pionerene av progressive house og definitivt en av verdens beste DJer, ikke skulle anerkjennes som et av de største navnene innenfor sjangeren, var noe jeg tok meget tungt. Heldigvis har waliseren en høy posisjon blant oss som kjenner vår progressive house. Noe man så ved at hans remix av Hot Chips Flutes var en av Beatports mest solgte låter i fjor, og fortsatt ligger på topp 10 tech house.

Om Smoke Cone blir en like stor hit som Flutes tviler jeg sterkt på, men at Sasha her har produsert noe spesielt, hersker det ingen tvil om. På denne låta virker det som han har fått med seg samtlige produsenter som noensinne har hatt slipp på Last Night On Earth. Normalt ville man si at «jo flere kokker, jo mer søl», men i dette tilfelle holder låta seg ryddig til tross for at fem produsenter har vært med på å lage den.

Som vanlig med låter fra Sasha så tar den tid å bygge seg opp, men når en først har kommet i gang er det en fryd for øret. Jeg vil beskrive låta som en vokalbasert blanding av progressive house og melodisk tech house. Jeg vet ikke hvem som står bak vokalsporet, men det er denne typen vokaler jeg liker best. De komplimenterer resten av låta perfekt, uten å sette melodien og resten av produksjonen i skyggen. Og hvor digg er ikke melodien i breakdownet? Ren progressiv magi!

Hvis 2013 byr på mer av dette så kan jeg ikke gjøre annet enn å glede meg!