Savant – Cult

den juli 12 | av | med 0 kommentarer

skalert102

Nytt album fra Savant var å finne på beatport denne uken. Vi har tatt en titt på hva som rører seg bak utgivelsesnavnet «Cult».

Beskrevet som et kjærlighetsbrev til sine kult-tilhengere, er albumet først og fremst en samling av låter for dem som liker Savant. Produksjonene er preget av eksperimentell sample-bruk, og totalt uforutsigbart akkompagnement. Sjangermessig havner de aller fleste sporene et stykke unna housebloggens profil, men heldigvis er låtene «Forbidden» og «Virgin» begge i 128 BPM.

Forbidden er kreditert til Savant selv, og SectionZ-kollega Kaster. Låten marsjerer av gårde med innslag av UK-wobbles, glitch-synths og complextro-fills i 16 bits. Bortsett fra et gladbreak med plystrende synth er låten av det mørkere slaget electro house, noe jeg personlig liker godt.

Virgin tilbringer mye av sin 3-minutters varighet i half time, men partiene med four on the floor, låter til å være inspirert av tidligere samarbeidspartnere som JELO og Adam K, som begge har jobbet med lignende soundset og tematikk den siste tiden.

Albumet er i første rekke utgitt som Beatport-exclusive, noe som betyr at det fortsatt vil være en stund til det er tilgjengelig på andre plattformer som iTunes og Spotify.

Beatport

Si din mening!