Jeremy Olander – Rorschach (Original Mix) Progressive Hot

Jeremy Olander – The Rose Law (Original Mix) Progressive Hot

Det er nå over et år siden Jeremy Olander sist slapp en EP. Siden den gang har det vært relativt stille rundt det svenske produksjonstalentet. Han har gitt oss et par gratis nedlastinger og noen remixer verdt å merke, men ingen fullverdige EPer som Fairfax/Rypamont  og Evade. Nå slipper han endelig en ny EP, men ikke på Pryda Friends. Cr2 Records, labelet til Mark Brown, bedre kjent som MYNC, står for utgivelsen av denne EPen. Hvorfor, har jeg ingen anelse om.

Rorschach og The Rose Law er låter som følger den typiske Olander-stilen som vi har blitt kjent med og lært oss å elske. Låtene er mørke melodiske proglåter som det slippes altfor få av om dagen. Rorschach er den mest energiske av de to låtene, og minner meg om en mørk instrumentalversjon av Jeremys remix av Circles. Låta har en drivende rytme, tung bass og deilige synther. Akkurat slik en god proglåt skal være! The Rose Law, er en litt mer eksotisk låt fra Jeremy. Låta er preget av en bouncy og mer utprega basslinje enn Rorschach. Låta minner meg litt om Prydas Agag med tanke på melodien og bassen. Min favoritt på EPen.

Selv om denne EPen er veldig god så savner jeg en Jeremy-utgivelse på Pryda Friends. Han har bygget seg opp en samling av låter som har til gode å slippes som de færreste i bransjen kan matche. Noen er mørke vidundere, andre er mer oppløftende. Han har også en drøss med knallsterke technolåter som skal slippes under Dhillon-aliaset. Det de har til felles er at de alle er latterlig gode låter og bør se dagens lys. Jeg har derfor lagt ved YouTube-previews av de tre låtene av Olander som står øverst på min ønskeliste. Har dere andre ønskelåter, eller er dere enig med meg?

Love Flight er en av Olanders mer kommersielle låter, men det betyr ikke at den er noe dårlig av den grunn. En helt utrolig fengende låt. Kan fort bli Jeremys store gjennombrudd.

Norrsken er en relativt ny Olander-produksjon. Hørte den for første gang i settet hans fra Creamfields nå i sommer som ble spilt på Essential Mix på BBC Radio 1. En låt med perfekt blanding av mørke og melodiske elementer og synthene er noe av det beste jeg har hørt fra Olander. Digger også navnet.

Når skal du slippe Malensa, Jeremy? Dette mørke mesterverket har fortjent et slipp lenge nå!