Roosevelt om da, nå og fremtiden

11/9/2016 18:08 | Album, Electronica, Intervjuer, Nyheter, Video | | med Comments Off on Roosevelt om da, nå og fremtiden

roosevelt.hb3

Vi har snakket med den talentfulle og albumaktuelle artisten Marius Lauber aka Roosevelt som er supergira på verdensturnéen han akkurat har startet på!

Tyske Roosevelt gjør virkelig sin egen greie.
Vi startet med å grave i hva som var begynnelsen av det hele. Roosevelt forteller oss at han begynte å spille piano allerede da han var 6-7 år gammel. Da han var 17 begynte han å spille mange forskjellige roller i band i forbindelse med skolen. Her var han både trommis, bassist og gitarist. Det var også rundt denne tiden han fikk seg en laptop og begynte å mikse og produsere. Det tok virkelig av på produskjons-fronten da han flyttet hjemmefra, til sin første leilighet i Cologne, for seks år siden.

Å plassere denne musikken inn i en sjanger-gruppe, er ikke lett, det sier også Roosevelt selv.
”Jeg vil si at det er elektronisk musikk i en band-setting. Det er sånn det føles. Det er elektronisk musikk men jeg bruker egentlig ikke mye elektroniske instrumenter. Det er ganske organisk, mye trommer, bass og gitar. Jeg vil si at det er elektronisk musikk spilt med band-instrumenter.”

Når det kommer til design, artwork og visuals er han veldig opptatt å bringe seg selv inn i arbeidet sammen med de dyktige han har rundt seg.
”Visuals er veldig viktig for meg. Videoene har alltid vært et samarbeid mellom meg og regissøren, så det er nesten som at jeg co-regisserte mange av videoene.”

Når noen greier å lage noe så unikt, er jo spørsmålet alle lurer på, hvor kommer det fra, hva er inspirasjonskilden? Roosevelt forklarer at det er vanskelig å si, da dette er noe som ligger underbevisst og forteller videre at han egentlig blir inspirert av alt han opplever.
”Akkurat nå, har jeg oppdaget at jeg blir veldig inspirert av å se andre band på festivaler. Det er noe jeg nyter når jeg er på festival. Noen ganger blir jeg veldig inspirert av hvordan set-upet på scenen er, hvor trommisen er på scenen og hvordan utstyr de bruker. Det er det som inspirerer meg akkurat nå.”
Ellers nevner han navn som Nile Rodgers, James Murphy og Giorgio Moroder som inspirerer han på produksjons-fronten. På performance-fronten nevner han både David Bowie og Michael Jackson.
”Dette er noen av navnene jeg ser opp til.”

Vi spør spent om vi kommer til å se han i Norge snart, og hvordan hans forhold til Norge er.
Etter å ha spilt på Øya i 2013, kan han fortelle at han gjerne vil tilbake og at det er mye norsk musikk som har gjort inntrykk på han. Han nevner navn som Lindstrøm, Erlend Øye og sine gode venner i Kakkmadafakka.
”Oslo og Bergen virker som gode steder for musikk.”
Ingenting er sikkert, men han snakker om et mulig besøk til Oslo i januar. I så fall gleder vi oss!

Angående debutalbumet og verdensturnéen, kan en ivrig Roosevelt fortelle oss at det er spennende å endelig få slippe det han har jobbet med de siste to årene. Videre snakker han om at turnéen han nå har startet på blir utrolig gøy, da det er første gang de kan spille låtene fra albumet og publikum kjenner til låtene.

Fra albumet er låten ”Colours” hans favorittlåt å spille live. ”Energien er alltid veldig bra når vi spiller den … ”

Festivalen Primavera Sound som holdes i Barcelona i Spania og Porto i Portugal, har vært årets høydepunkt så langt.
”Det er den største scenen vi noen gang har spilt på, den var veldig stor, og folket var fantastisk … Folket i Spania er veldig euforisk når det kommer til musikk.”

Han er allerede i gang med å lage ny musikk som han håper kan slippes mot slutten av neste år.
”Noe av det føles ganske lett akkurat nå, å fortsette å skrive musikk, fordi jeg er i en sånn flow. Jeg bare fortsetter å gjøre de samme greiene, bare fortsetter å skrive og produsere.”
Planen fremover er å være på turné og så etterpå forsvinne i studio i noen måneder.
”..så målet mitt akkurat nå er å komme i den produserings-rytmen av å produsere et album og så for fullt gå inn i studio i noen måneder for å spille inn det neste.”

Vi ba han velge ut tre ting han ikke kunne levd uten og dette er svaret vi fikk:
”Mest sannsynlig trommene mine, macbooken min… nei ikke macbooken min!!” ombestemte han seg raskt.
”Trommene mine, telefonen min, siden den på en måte er en datamaskin også, og gitaren min.”
Det er ingen tvil om at det er musikken denne karen lever for!

Hør det utrolig digge albumet “Roosevelt” her:

Spotify / iTunes

Hva mener du?