Ikke hørt om 17 år gamle Richello? Les mer om Henrik Sæter, en spennende norske produsent med en finfin fremtid i vente.

Henrik Sæter (Richello), født 1995 i Fredrikstad, er en 17 år gammel produsent og remixer. I likhet med Avicii sitt gjennombrudd har Richellos låter, siden august, dominerte musikkblogger verden over. Vi i Housebloggen har fulgt unggutten tett helt siden han sendte oss sin første låt, og nå er det på tide at andre får øynene opp for han. Under finner du et kort intervju med Henrik Sæter og alle låtene han har gitt ut til nå.

Fortell litt om deg selv, når begynte du med musikkprodusering og hva inspirerte deg?

Jeg heter Henrik og er 17 år gammel gutt fra Fredrikstad. Jeg ble interessert i house når jeg var 15 år, jeg leste Housebloggen (faktisk) og likte veldig godt Avicii, Swedish House Mafia, Alesso osv. Vendepunktet kom etter at jeg så Take One av Swedish. Jeg forgudet det de gjorde og ble sykt gira på å prøve litt selv. Norske Alex Eriksson, som bodde i mitt nabolag, oppfordret meg til å kjøpe en DAW og leke meg litt, og det var sånn det startet. Jeg har produsert siden juli 2010, men det tok ganske lang tid før det begynte å skje ting. Først etter 1 år ble jeg fornøyd med det jeg lagde og folk begynte å vise interesse. Jeg har produsert seriøst og lagt ut låter siden august i år.

Hva er din største drøm og hva vil du oppnå med musikken din?

I førsteomgang ønsker jeg å få navnet mitt og musikken ut blant folk. Jeg ønsker selvfølgelig å kunne reise verden rundt med musikken min og spre låtene mine. Det hadde også vært moro å spille med de største artistene, og bli sammenlignet med mine forbilder. Å bli en inspirasjonskilde for andre og det å kunne leve av musikken er selvfølgelig en stor drøm. Vi får se hva som skjer, jeg skal hvertfall jobbe hardt.

Hva har du gjort for å markedsføre deg selv og for å spre musikken din?

Jeg har egentlig gjort veldig lite! Jeg har sendt låtene mine til et par blogger og bekjente i musikkbransjen, derfra har det vel ekspandert og utviklet seg. Jeg vet jo ikke hvor mange som deler musikken min i dag, men det er helt rått å se hvor fort det har gått. Musikkbloggene er definitivt en av de viktigste kildene til musikkdeling, så disse skal man ikke undervurdere. Housebloggen er f.eks. viktig for mange av oss produsenter og DJs.

Fortell litt om låtene dine og hva som skjer fremover.

Foreløpig har jeg bare gitt ut free downloads, én original låt og flere uoffisielle remixer. Jeg føler jeg har opparbeidet meg en ganske kommersiell, men samtidig unik stil. Det er mange av de samme elementene som går igjen i låtene, og det er jo det som gjør stilen min akkurat MIN. Fengende melodier i et fargerikt lydbilde er jo definitivt i vinden om dagen, og det kommer det til å være i lang tid fremover også. Responsen har vært kanon hele veien, men jeg kan fort finne på å vise en helt annen side av meg selv. Jeg har mange ulike prosjekter på gang, så vi får se hva som skjer de neste månedene. Det som kanskje har vært gøyest hittil er at jeg vant runner up prisen i remixkonkurransen for Owl City – Good Time, og at fikk en personlig melding fra gutta. Det var gøøøøy.

Når jeg produserer en låt starter jeg alltid med å lage hovedmelodien, og når den er ferdig begynner jeg på resten. Jeg produserer alle låtene i FL Studio 10, og vanligvis bruker jeg rundt 20 timer på en låt. Hvis jeg må velge to favorittsynther vil jeg anbefale Nexus og Sylenth 1.:)

Framover blir det noen offisielle remixer, men først og fremst skal jeg jobbe med å få ut en ny originallåt. Av alle mine låter er jeg kanskje mest fornøyd med Matisyahu – Live Like A Warrior remixen, kanskje fordi det er den nyeste, men også fordi jeg føler at jeg blir bedre og bedre for hver produksjon. Flere management fra USA/LA har vist interesse og vil signe meg, men vi får se hva jeg gjør. Jeg er såpass ung og hittil har jeg klart meg på egenhånd. Jeg vil reise meg litt mer før jeg satser ordentlig.

Her får du alle låtene til Richello, gratis nedlasting:


Richello – Elation (Original Mix)
Progressive

Jessie J – Dominoes (Richello Remix) Progressive

Owl City & Carly Rae Jepsen – Good time (Richello Extended Remix) Progressive

NERVO – You’re Gonna Love Again (Richello Remix) Progressive

Matisyahu – Live Like A Warrior (Richello Remix) Progressive

Sebastian Ingrosso & Alesso – Calling (Lose My Mind) (Richello Remix) Progressive

+

Richello & Deborah Cox – Elation Leaves The World Behind (Luke Carpenter Mashup)

Som dere sikkert ser er det mye som har skjedd på kort tid for unggutten fra Fredrikstad, og mer skal det bli. Vi i Housebloggen tror Richello er en mann å følge med på, og kanskje får vi en norsk produsent som kan nå opp og måle seg med de aller største? Vi takker Henrik for at han tok seg tid til å svare på spørsmålene våre og ønsker han masse lykke til. Vi gleder oss stort til å høre mer fra han, og hvis du er overbevist om at han er sjef kan du følge han her:

Richello @ Facebook
Richello @ Soundcloud
Richello @ Youtube