Release: Ten Walls – Requiem EP

5. November 12:54 | by | with 0 kommentarer

requiem

Den mystiske Ten Walls er ute med sin andre EP!

Det er fortsatt ikke blitt avslørt hvem Ten Walls egentlig er. Det er uten tvil en godt etablert produsent for man begynner ikke sin karriere med to tre-låters EPer på store labels som Innervisions og Life & Death.Det går rykter om at Ten Walls ikke er noen ringere enn selveste Mario Basanov, men ingenting er avslørt enda. Gotham tok verden med storm i sommer og er foreløpig den mest chartede låten på Resident Advisor i år. Jeg tør ikke helt og påstå at Requiem kommer til å bli den samme hiten, men hypen og forventningene til EPen gjør at det ikke hersker noen tvil om produksjonsferdighetene til personen bak Ten Walls.

Låtene på Requiem er samme mørke stil som på Gotham. Kanskje de kan sies å være hakket mer minimalistiske for å passe inn i Life & Death sitt lydbilde, eller så er det min bias som får det til å høres slik ut. Tittellåta er bygget rundt en mørk chordprogresjon og metalliske arps, ikke ulik suksessoppskriften til Gotham. Det er uten tvil en stor låt, selv om jeg ikke helt føler den har hit-potensialet til Gotham. B-sidene på Requiem derimot, synes jeg er mye bedre enn b-sidene på GothamMongol har en herlig energisk rytme og en catchy lead. Den forteller visstnok historien rundt en nomadisk livsstil hvorav navnet Mongol er hentet fra. Arkanis er kanskje min favoritt blant de tre låtene og det er også den mørkeste av dem. Som Requiem er inneholder den mørke og mystiske arps, men etterhvert glir låta over i en vakker og stemningsfull melodi som virkelig kler det mørke grunnlaget begynnelsen av låta gir.

Det som virkelig er så fascinerende og positivt med Ten Walls er at i en verden hvor stadig flere produsenter og DJer retter lyset mot seg selv og sitt eget ego fremfor musikken, som ofte er skremmende middelmådig eller rett og slett dårlig så fokuserer ikke Ten Walls på personen i det hele tatt. Her rettes alt fokuset mot låtene og ikke noen twitter-konto, stageshow med kakekasting, pre-recordede mikser og overdreven pyro- og lysbruk. Musikken er i fokus – noe det er lett å glemme i en verden hvor artister er mer opptatt av å fremme seg selv og sitt eget ego enn musikken de faktisk skal leve av.

Beatport

Kommentarer