Release: Marcel Dettmann – Dettmann II (Album)

den september 18 | av | med 0 kommentarer

dettmann

Det er ren kompromissløs techno Marcel Dettmann gir oss når han slipper sitt andre album på Berghains label, Ostgut Ton.

Berlin er den byen i verden som, etter Detroit, har hatt mest å si for utviklingen og fremhevelsen av techno og elektronisk dansemusikk. Det har blitt sagt at «Detroit utviklet det, Berlin omfavnet det.» Men om sant skal sies så har Berlin hatt minst like mye å si for videreutviklingen av techno de siste 20-25 årene, ikke minst har Berlin gjort krav på tittelen som verdens hovedstad for klubbing. Nattklubber som Tresor gjorde tidlig på 90-tallet Berlin verdenskjent for sine technofester, men fra 2004 har en nattklubb. Berghain, for alvor gjort krav på tittelen som verdens klubbmekka.

For de som ikke var klar over det så driver også Berghain et av verdens fremste og ledende technolabels, Ostgut Ton. På labelet har store navn som Ben Klock og Shed sluppet album, Marcel Dettmann har også tidligere sluppet et album der, nå slipper han sitt andre.

Dettmann er så techno som man kan bli. Rå og røff i stilen, med langt hår som vaier i takt med den pumpende technoen som strømmer ut fra anlegget. Dettmann er også høyst kompromissløs rent musikalsk. Han går aldri i opptråkkede stier og slipper aldri noe han selv ikke er 100% komfortabel med.

Låtene til Dettmann kan beskrives slik; som mannen selv er de rå og røffe i kantene og svært økonomiske. Dettmann er ikke en produsent som har behov for å bruke mange spor i låtene sine. Trommer, melodiseksjon og bass, that’s it! Noen ganger kan han også kutte ut en av de tre nevnte. For å være helt ærlig så er det ikke alle låter som går hjem hos undertegnede, men flesteparten av låtene på albumet gjør det. Særlig DuctilLightworks og mine store favoritt på albumet, Aim, er låter som kommer til å spilles mye i løpet av høsten.

Beatport / Juno

Si din mening!