Release: Avicii – TRUE (Album)

den september 13 | av | med 5 kommentarer

aviciitrue

Aviciis første album er på plass!

Det er få eller ingen album i EDM-scenens historie som har laget så mye diskusjon som Aviciis første artist-album. Svensken med en av vår tids mest spektakulære karrierer innen house-musikk har nå sluppet sitt første artist album. Her skal vi skrive ned noen tanker om albumet, og soundcloud-avspillere finner du selvsagt nederst i artikkelen!

Det hele begynte da forventningsfulle fans skulle høre/se Avicii opprte på Ultra Music Festival 2013. Det var på forhånd annonsert at Avicii skulle promotere nytt materiale fra sitt kommende album, men alikevel var skuffelsen stor blant mange, og det regelrett kokte på twitter og youtube under direktesendingen. Utsagn som «What the fuck is this shit?» og «Avicii is dead!» ble sendt ut i alle bauger og kanter, mens en og annen nølende fan klarte å stotre frem at de faktisk likte det.

Undertegnede satt selv og så på live-streamen på youtube denne kvelden, men som en person med litt mer overblikk og historie kunne jeg ikke høre annet enn en lang rekke med kommende chart-toppere og bestselgere. Mange forventet nok at han skulle spille av både «Levels» nummer 2, 3, 4, 5 og 6 og ble skuffet da det ikke skjedde, men jeg skjønte allerede da at dette kom til å bli stort like vel.

Følg Housebloggens spilleliste på Spotify

Og jommen hadde vi ikke rett. En av de desidert mest omdiskuterte låtene han spillte var «Wake Me Up» med Aloe Blac. Det country-inspirerte sporet satt sinnene i kok hos folk som virkelig trodde Avicii hadde mistet totalt grepet om sin egen musikk. Men der tok de feil. Låten ble sluppet som singel noen måneder etter, og den gikk rett til topps. Den het selvsagt ikke «Levels», men fikk raskt den samme statusen som sangen «alle» ville høre. I tillegg fikk vi høre låten «Long Road To Hell» som inneholder et riff spillt inn med en KazooKanskje ikke låten man svir av i peak hour, men likevel en morsom låt som viser godt at alt ikke må være så seriøst hele tiden.

Men, noen låter fikk for det meste positiv oppmerksomhet helt fra start. «Dear Boy» er en av de, og er etter vår mening kanskje den sterkeste låten på skiven. Med en fin lengde på åtte minutter inneholder den det meste Avicii har stått for tidligere med et flott vokalspor, et fett synth-riff og en tøff beat og behagelige perkusjoner. Mange trodde først at det var selveste Adele som sang på låten, men det er faktisk en dansk vokalist kalt … som har presset luft gjennom stemmebåndene og sunget den fantastiske vokalen til denne låten. «Edom» er en annen låt mange ble positivt overrasket over å se. Den anthem-aktige låten med innslag av violin og piano har lenge svirret som en ID/unreleased låt på nett og mange ble glade over å se at den nå endelig fikk en release, selv om det kanskje er andre låter vi hadde ønsket oss mer som en «encore» på albumet.

Vi synes det er deilig, forfriskende, og på en måte befriende å lytte gjennom albumet hans der det er toalt fritt for alt som i det hele tatt ligner på syre. Han har tatt et valg om å totalt utelate de hotteste trendene i scenen akkurat nå og istedet sluppet tolv låter som utelukkende fokuserer på melodi, vokal, innslag av akustiske elementer og blanding av flere sjangere sammen med sitt kjente musikalske uttrykk. Det er heller tvilsomt at dette albumet kunne fått like stor oppmerksomhet hvis det hadde blitt gitt ut av noen andre enn Avicii, men vi synes likevel det fortjener livets rett som et friskt pust i dagens progressive scene oversaturert av middelmådige produksjoner.

Avicii – TRUE kan kjøpes/strømmes på:

iTunes / Spotify

Eller du kan lytte til låtene i avspillerene under:

1. Wake Me Up

2. You Make Me

3. Hey Brother

4. Addicted To You

5. Dear Boy

6. Liar Liar

7. Shame On Me

8. Lay Me Down

9. Hope There’s Someone

10. Heart Upon My Sleeve

11. Long Road To Hell

12. Edom

 

Følg Housebloggens spilleliste på Spotify

Si din mening!