Nye produkter fra Native Instruments. Z1, X1/S2/S4 MK2

20. September 14:04 | by | with 0 kommentarer

NI_Traktor_Kontrol_S4_MK2_Macro_02

Native Instruments vil ha deg til å kjøpe Traktor DJ

Jeg tipper de fleste som følger med på DJ-fronten har fått det med seg allerede, men for resten av dere som sjelden oppsøker slike nyheter har nå Native Instruments lansert flere nye produkter i høst.

Z1 og X1 MK2 ble annonsert for en stund tilbake og førstnevnte er det siste tilskuddet til NIs stadig voksende varesortiment. Z1 kompletterer NIs modulære DJ-utstyr slik at man nå kan ha både mixer, deck og remix-deck kontroll pakket inn i små, kompakte enheter. På bildet under ser dere et oppsett med de forskjellige kontrollerene, der Z1 naturlig nok er i midten med mikserkontroll. Layoutet er egentlig prikk likt det vi finner i midten på en Kontrol S4, bare med 2 kanaler istedenfor 4. Med to av hver kontroller får man i prinsippet de samme funksjonene som med en Kontrol S4, bare at man også får kontroll på deck C/D med en ekstra X1, fremfor å bruke to decks med switch for å kontrollere alle fire. I prinsippet praktisk, men problemet oppstår når man må ha en strømforsynt USB-hub for å få koblet til alt sammen. I tillegg til at Z1 krever sin egen strømforsyning. Som også laptopen din gjør…

Kontrollene på Z1 bringer forsåvidt ikke noe nytt til bordet, her har man de vanlige kontrollene for EQ, gain, filter og fadere. X1 MK2 derimot har flere forbedringer fra forgjengeren. Det første vi legger merke til er at den har fått en touch-stripe som kan brukes til å navigere i sangene, needle drop, effekter samt kontrollere loop lengden. I tillegg har NI ryddet opp i all teksten som stod ved knappene på den originale X1 samt satt cue og play knappene ved siden av hverandre og gjort de større. Knappene for å aktivere effektparametre har også blitt større og lettere å trykke på.

Jeg hadde en Kontrol X1 i et drøyt år, og det er godt å se at den får en nødvendig oppdatering. Dette er en utrolig morsom liten kontroller som er veldig enkel å mappe om. Faktisk var det en kortere periode der DJ-oppsettet mitt som jeg brukte på nattklubb kun bestod av en DJM-700 og en Kontrol X1 + Traktor så dette er definitivt en allsidig liten kraftpakke.

x1z1

Se Ean Golden forklare forskjellene mellom X1 og X1 MK2

S2 og S4 MK2

Den siste nyheten som kom fra NI var at både Kontrol S2 og S4 har fått en aldri så liten overhaling. Layoutmessig er begge to nesten prikk like som sine forgjengere med unntak av nye, flotte RGB-leds under knappene, ny farge på skriften, dedikerte flux-mode knapper og nye jog-hjul. Det ryktes også at outputene bak har fått noe kraftigere signalstyrke.

Den største nyheten er dog full støtte for NIs Traktor DJ app for iOS. Det vil i prinsippet si at du kan la laptopen ligge hjemme, og kun bruke telefonen, eller paden, til å mikse med. Begge kontrollerene skal kunne styre alle mulige funksjoner i Traktor DJ-appen, men for S4 sin del så er man begrenset til kun to decks når man bruker Traktor DJ. Kontrol Z1 som ble nevnt over er også kompatibel med Traktor DJ og lar deg ha et ufattelig lite, men utrolig kraftig oppsett dersom koblet til en iPhone. Det eneste problemet med dette, er at kontrolleren må fortsatt ha strøm via strømforsyning. Det positive med det er dog at den lader iOS enheten din samtidig, slik at du ikke går tom for strøm.

Store nyhetere eller ei synes jeg dette er en ganske så tynn oppgradering fra NI sin side. Både S2 og S4 har mange shortcomings og det er synd å se at de har kastet bort tid på å videreutvikle kontrollerene med kun gimmicks (Traktor DJ støtte) som mål, fremfor å utvikle mer fysiske forbedringer til layoutet, knappene og kjernefunksjonaliteten.

s2s4mk2

Kommentarer