Norsk og ukjent #4

den september 1 | av | med 3 kommentarer

norskugkjent_featured

Fjerde artikkel i «Norsk og ukjent» er klappet sammen og vi har gleden av å vise deg god og ukjent norsk musikk fra øverste hylle.

Produsentene vi skriver om i disse artiklene setter stor pris på tilbakemeldinger og kommentarer. Lager du musikk selv? Ikke stuss på å sende oss dine verk til post@housebloggen.no, vi hører gjennom ALLE låter vi får tilsendt.

No Diggity vs. Thrift Shop (Kygo Remix)

I forrige artikkel presenterte vi dere for Kygo og hans remix av Matt Corby – Brother. Han er fremdeles 21 år og født i Bergen. Hans ekte navn er Kyrre Gørvell-Dahll og har produsert elektronisk musikk i snart 3 år. Før produserte Kyrre mye Avicii-inspirert progressive house, men i senere tid har han blitt mer glad i deep house og den slags. Her har Ed Sheeran og Passengers akustiske mashup av Thrift Shop og No Diggity blitt Remixet av Kygo, og resultatet er ikke mindre enn fantastisk. Det er ikke bare vi som har lagt merke til denne låten, sjekk viewsene på soundloud og youtube. Vi gleder oss til neste godlåt fra Kygo, som virkelig begynner å få et godt fotfeste i musikken. Free download!

Lars Aar vs. The Unlikely Candidates – Follow My Feet

Lars Aar er norsk som resten av gjengen her, og har produsert musikk i 3 år. Han er i dag godt i gang med en EP han planlegger å gi ut 14. desember. Han har jobbet med managementet til Project46 og han fikk en del oppdrag fra han. Follow My Feet, som vi har plukket ut, var en av de. Remixen til Lars Aar skulle egentlig bli en offisiell remix, men det skar seg og han fikk gi den ut gratis. Det er vi, og kanskje du glad for? Last ned og nyt denne progressive kommersielle godbiten. Det fenger til de grader, sterkt levert Lars. Free download!

Tiësto ft. Kyler England – Take Me (Receed Remix)

Elias Melkersen, Receed, er født i 1999 og er altså BARE 14 ÅR. Han har produsert musikk i to år nå og er en stolt gutteromsprodusent. Elias produserer all form for elektronisk musikk, men holder seg mest innenfor progressive house. Han er født og oppvokst i Oslo og har spilt både trommer og piano så lenge han kan huske. Låten vi har plukket ut er en beinhard remix av Tiesto sin Take Me. Han forteller at han i denne remixen har laget mange av lydene selv, effekter, de aggressive synthene og saw-lydene er helt fra scratch. Vi er utrolig utrolig imponert over at gutt på 14 får til noe så fett som dette. All respekt til Elias, tenk så god han kommer til å være om noen få år. Ubeskrivelig!

Henry Land – Angels & Demons

Henrik Gundersen, også kjent som Henry Land, er 20 år og er født og oppvokst i Bærum. I dag holder han til i Trondheim hvor han studerer musikkteknologi på NTNU. Henrik begynte med musikkproduksjon rundt 2008 og begynte med russelåter i 2011 under pseudonymet Gundis. Etter et år i førstegangstjeneste bestemte han seg for å starte på bachelor i musikkteknologi på NTNU. Han sier selv at til tross for få opplastninger av sanger på hans Soundcloud har han produsert en haug med sanger. Angels & Demons er en electrolåt med fine melodier, kule basselementer og fin oppbygning. En grom låt vi kommer til å pumpe fremover.

Nicada – So What

Duoen består av Nico Rygh (22 år) og Adam van den Berg (25 år) fra Oslo. De tre siste årene har de bodd i England, hvor begge har studert. Med felles interesse for musikk, dannet de Nicada høsten 2010. Vokalene til «So What» kommer fra Destiny’s Child – Bug a Boo, og gutta følte denne passet fint til deep house. Det gjorde den. Herlig resultat, spennende å se at mange norske produsenter tar deep house under vingene. Er du glad i deep house gir So What deg frysninger. Free download!

DJ Broiler – Afterski (Martin Wobble Remix)

Martin er en 22 år gammel musikkprodusent fra Oslo. Han har produsert musikk i 5år og er 1 av 3 produsenter i den norske trion Bypass Bandits. Han sier selv at han er en allsidig produsent, men at dubstep har alltid vært en guilty pleasure – det har vært gøyest å produsere. Etter at Martin la ut sin remix på nettet fikk han en melding på facebook av Mikkel fra DJ Broiler, om at de ville ha med remixen på spotifyreleasen. Remixen er en lek med originallåten. En dubsteplåt med fokus på trioler gjør det litt mer skeivt – og dermed funky. Vi digger det!!!

Inuuro – Nostalgic People

Inuuro er 3 kompiser fra Våland, Stavanger på 18 år! De har drevet med musikk siden de var 16. I dag svever de mellom elektronika og deep house, og de liker situasjonen de er i nå, der de kan lage musikk de føler for. I fremtiden håper de at de klarer å finne en helt egen stil. De sier selv at i Nostalgic People var de spesielt inspirert av funk/deep-siden av elektronika. De fant et perfekt sample på fransk som de bygget låten rundt. Personlig ELSKER jeg vokalen og det gjør hele låten for min del. Dra på deg headsetet og nyt låten fra start til slutt. Denne har mye følelse og sjel, klapp på skulderen fra Housebloggen.

Lars Van Dalen – Oh Yeah

Lars Van Dalen er en norsk DJ og studio-nerd fra Fredrikstad. Han startet som DJ i 1993 og har produsert musikk de siste 8 årene. Han har til nå over 50 utgivelser på plateselskaper som Undercool Productions, Maxilla Recordings, Selekted Music, Armada Music og Defined Music, men for mange her til lands er han kanskje ukjent? Låten Oh Yeah er en groovy tech house låt med sterke tribal-influenser. Den ble gitt ut på det spanske Undercool Productions sitt sub-label Incoming Music. Låten gikk sist uke til #1 på den Traxsource sin topp 100 tech house-liste. Det er ikke bare bare. Dette er tech på sitt best og vi heier på Lars fremover.

Produsentene vi skriver om i disse artiklene setter stor pris på tilbakemeldinger og kommentarer. Lager du musikk selv? Ikke stuss på å sende oss dine verk til post@housebloggen.no, vi hører gjennom ALLE låter vi får tilsendt.

Si din mening!