Norsk og ukjent #3

21/6/2013 15:45 | Deep House, Electro, Featured, Progressive | | med Comments Off on Norsk og ukjent #3

norskugkjent_featured

Tredje artikkel i “Norsk og ukjent” er klappet sammen og vi har gleden av å vise deg god og ukjent norsk dunkemusikk fra øverste hylle.

Vi setter stor pris på kommentarer og tilbakemeldinger. Det gjør også produsentene vi skriver om her. Ikke stuss på å sende oss dine verk til post@housebloggen.no, vi hører gjennom ALLE låter vi får tilsendt.

eraze – Mobster (Original Mix)

Vi går hardt ut og knaller til med en harding fra norske eraze. Erik Lindstrøm er fra Sarpsborg og fikk for ikke lenge siden en bursdagskake med 21 lys på. Han startet med produsering så sent som i fjor, men sier selv at det bare blir mer og mer. Han lager for det meste electro house og låten vi legger ut her er en skikkelig godlåt. “Mobster” er en låt vi ønsker å skru høyere og høyere. Kick og snare irriterer hornhinnen til de grader (på en god måte) og hovedleaden gir deg et sinna underbitt mens gåsehuden popper frem på armer og ben. Hva syns du, er eraze en å følge med på fremover?

Matt Corby – Brother (Kygo Remix)

Kygo er 21 år og født i Bergen. Han ble døpt i navnet Kyrre Gørvell-Dahll og har produsert elektronisk musikk i snart 3 år. Han har spilt piano siden han var 5 år og har drevet med forskjellig musikk gjennom hele livet. Før produserte Kyrre mye Avicii-inspirert progressive house, i senere tid har han blitt mer og mer glad i deep house og litt roligere musikk enn prog/electro.
Personlig har jeg ikke ord for hvor høyt jeg elsker denne remixen. Første gang jeg hørte denne fikk jeg med engang gåsehud over HELE kroppen, klump i halsen og gode tårer i øyekroken, #truestory. Hans remix av “Brother” tar deg med på en følsom reise blant spennende percs, fine pads, vakkert piano, gitarspill, en herlig vokal fra Matt Corby, nydelige breaks og tårevåte overraskelser. Finnebassen, pass deg, it’s a new cowboy in town. Kygo som ordfører, jeg er stum!

Katy Perry – Part of Me (Richello’s Doomsday Remix)

18 år gamle Henrik Sæter er et lite kraftig fyrverkeri fra Fredrikstad. Vi intervjuet Richello i november i fjor, og siden da har han stått på og vist muskler til sin raskt voksende fanskare og resten av verden. I likhet med Avicii sitt gjennombrudd har Richello sine låter dominerte musikkblogger verden over. Vi i Housebloggen har fulgt unggutten tett helt siden han sendte oss sin første låt og mange andre har også falt for Richello. Hans remix av “Part of Me” er en kommersiell og meget imponerende progressiv låt jeg tror folk flest vil elske. Holder han det gående er det ikke lenge til vi ser Henrik side om side med Avicii og resten av kremen på de store happenings og festivaler. Vi heier på deg!

Bridgit Mendler – Hurricane (Jerry Folk Remix)

Jerry folk sier du, han har du vel lest om på Housebloggen før. Ja, vi skrev om han i første artikkel i “Norsk og ukjent”.
Gerard Folkestad Taylor er fremdeles 17 år og bor i Oslo. Han har produsert i over 2 år og pumper ut deep house og nu-disco under navnet Jerry Folk. Ved siden av dette produserer han russelåter med to andre kompiser under navnet ID16. Jerry Folk sin remix av “Hurricane” er en ordentlig fengende funky liten sak. Morsom basslinje, uptempo piano og glad vokal er stikkordene her, og Gerard putter det fint sammen. Vi smiler søtt når vi skrur denne låten høyt, det rister smått i dansefoten og Jerry treffer der det skal.

DJ Broiler – Vannski (Adrian Emile & Carl León Remix)

Adrian Emile & Carl León vant remixkonkurransen til DJ Broilers ‘Afterski’ og nå er det ‘Vannski’ som står for tur. VG-Lista, Spotify og iTunes hit’en får en kommersiell remix som ikke finner opp kruttet på nytt, men stiller sterkt i sommerhit-kategorien selvom.

Lager du musikk hjemme på gutterommet og vil ha din låt med i neste artikkel? Send din beste låt fra Soundcloud og litt informasjon om deg selv til post@housebloggen.no

Hva mener du?