norskogukjent

Norsk og ukjent #2

Artikkel nummer to i serien «Norsk og ukjent» er ute, kos dere med god norsk kvalitetsmusikk!

Røyksopp – What Else Is There (Haugli’s Mix)

Jørgen Haugli Johansen er 24 år og er bosatt i Oslo. Han har produsert i 6 år. Jørgen startet med basshunter-dance under aliaset Bassjegern, deretter var det progressive house under navnet Housebox som gjaldt. Nå har han fått utviklet et bredt og solid house-sound under navnet Haugli. Han sier selv at han helst ikke vil låse Haugli til noen sjanger og at han produserer mest dyp, soulful house/deep inspirert av Empire of The Sun, Fred Falke, Finnebassen, Daft Punk, Hans Zimmer, MGMT, Aeroplane og flere. Litt mer skryt: Han har sluppet sin EP Gin & Tonic på Stonebridge sitt label Stoney Boy Music i juni, som også er en del av Armada. Hans remix av Røyksopp er en dyp, følelsesladet og pen remix som får topplasseringen i dagens artikkel. Applause til Jørgen, vi digger det!

Haugli @ Soundcloud / Haugli @ Facebook

Dub Kartell – Two Times Fiesta (Original Mix)

Dub Kartell er et samarbeid mellom to produsenter (Erik Cannavo og Chris Nesse), en låtskriver ( Marielle Woll Sigvaldsen) og en DJ (Jørgen Jakobsen). Sammen har de laget musikk siden 2001. I 2010 startet de prosjektet «Dub Kartell». De slapp året etter deres første EP «Snapshots» på Cyberloud Records som klatret til #28 på Electro House Releases på Beatport. Den klatret også helt til topps her i Norge på Itunes Dance. Året etter var det klart for EP nr 2. Den ble sluppet på The Pooty Club Records og ligger for øyeblikket på #7 på Electro House Releases. Låten vi legger ut her, «Two Times Fiesta», er fra denne EP’en. Dette er knallgod electro house med gode complextro-elementer og synther med gåsehudgaranti. Liker du denne låten kommer du til å digge resten fra Dub Kartell.

Dub Kartell @ Soundcloud / Dub Kartell @ Facebook

Steve McQueen (Lars Aar & Hellandsjo Bootleg)

Lars Aar og Sondre Hellandsjø er begge i tjueårene og fra Trondheim (de har ikke bart). Lars har produsert i 3 år og Sondre kommer snikende bak med 1 år på samvittigheten. Deres remix av M83 – Steve MxQueen er en progressive kommersiell godbit som mange av dere vil like. De sier selv at de remixen kom til fordi de elsker originalen og M83. Hvis du liker denne typen progressive house oppfordrer vi deg til å sjekke ut resten av låtene til Lars Aar & Hellandsjo på deres Soundcloud. Vi gleder oss til neste release, gøy å se at Norge er på vei opp.

Lars & Hellandsjo @ Soundcloud

B.roccoli – Midnight Chique (Original Mix)

B.roccoli er en ung (19 år gammel) og innovativ produsent fra Oslo. Marcus Aarnseth har produsert i snart 4 år. Han har blitt populær hos flere utenlandske blogger og på Soundcloud for sin mørke sound. Dette kombinert med oppløftende og difuse melodier, gitarsynther, leverer B.roccoli deep house av god kvalitet. Låten «Midnight Chique» er produsert rundt 2 softchords som har blitt løftet med en enkel punchy rytme og hans symbolske gitarsynth som inngår i nesten hver av hans produksjoner. En pumpende bass, discofølelse og det andre vi nevner her gjør at låten glir rett hjem hos oss.

B.roccoli @ Soundcloud / B.roccoli @ Facebook

 

Madonna – Holiday (Cpt. Chorizo’s Sailing Edit)

Cpt. Madchorizo, alteregoet til Mads G, er en humørsvingende chorizopølse som har lagt ut på de syv hav for å finne inspirasjon til musikken sin. Utstyrt med med de nyeste usb-ene snurrer han musikk som gjerne låter litt retro, dypt og lekent, men er heller ikke ukjent med en discoslager i blant. Med inspirasjon fra blant annet ulve-tskjorter, vanilla coke og raske briller produseres det sanger, mikstapes og edits fra studioet hans. Med «Holiday» har Cpt. Madschorizo tatt en gammel slager og gitt den et ansiktsløft slik at den blir mer klubbete, og vi liker det.

Cpt. Madchorizo @ Soundcloud

Hallvard Vaaland – Crime (Radio Edit)

Hallvard Vaaland er en ung kar på 18 år fra Stabekk. Han har spilt piano aktivt i 12 år, og lagd musikk i ca. 6. Hallvard begynte med produsering av hip-hop men hans interesse for trance og house gjorde at han for noen år siden byttet sjanger. Idag fokuserer han som regel på electro, progressive house og noe dubstep. Han har blant annet fått support fra Alex Mind, FTampa og Lucky Date på en av hans låter, og han har produsert en dubsteplåt til en sketsj for YLVIS-brødrene. «Crime» som vi nevner her, kom til da han falt for vokalene som originalt ble brukt av Project 46. Han sier selv at han i sin versjon har fokusert på at vokalene skal flyte og sveve rolig, mens droppet skal ha en kommersiell sound med piano som hovedelement. Det får han til, og vi svinger med hodet og smiler når vi hører låten.

Hallvard Vaaland @ Soundcloud / Hallvard Vaaland @ Facebook

French – Origins Of Life (Original Mix)

William er 18 år og går under produsentnavnet French. Med kjapphoderegning kommer vi frem til at han har produsert musikk i 6 år. French produserer hovedsaklig chill-out electronica og eksperimentell musikk. Han skriver selv at han har vært innom cheesy trance, hip-hop, kommersiell house og minimal, men at han la fra seg disse sjangerene fordi han følte at disse sjangrene ikke reflekterte William som person. Det er absolutt ikke ofte vi legger ut elektronika har på bloggen, men «Origins Of Life» er et mesterstykke som skilte seg ut blant det vi har fått tilsendt på e-post. Dra på deg headsetet, skru opp volumet og nyt alle lyder, bass og særegenheter i denne låten.

French @ Soundcloud

Lager du musikk hjemme på gutterommet og vil ha din låt med i neste artikkel? Send din beste låt fra Soundcloud og litt informasjon om deg selv til post@housebloggen.no

den 17 april | av |

« »

2 responser til Norsk og ukjent #2

 
  1. McLovin sier:

    Lars Aar & Hellandsjo sin bootleg av M83 – Steve McQueen!Jeg digger det!!! Var også innom SoundCloudene deres, og der fant jeg mye snacks :D
    Stå på gutter!

  2. Christian B sier:

    Dette vil jeg gjerne se mer av! Knallbra låter som treffer meg altfor godt! :D
    Moro å se kvaliteten 18-åringer klarer å få til fra gutterommet i Norge :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>