nicky-romero-like-home-640x640-620x350

Nicky Romero & NERVO – Like Home (Dillon Francis Remix) Electro

Nicky Romero & NERVO – Like Home (Dannic Remix) Progressive

Nicky Romero & NERVO – Like Home (Gregor Salto Remix) Progressive Hot

Beatport

Nicky Romero har vært igjennom et rimelig sykt år! Med store hits som Metropolis, Toulouse og Iron (for å nevne noen) har han bergtatt de fleste med hjerte for EDM og house. Han har samarbeidet med navn som Calvin Harris og Fedde Le Grand, men kanskje aller mest med en ikke helt ukjent franskmann kalt David Guetta. Etter at Guetta for et par år siden oppdaget den unge nederlenderen gjennom en bootleg av Green Velvet, har han mer eller mindre tatt supertalentet under sine vinger. Med månedlige opptredener på Fuck Me I’m Famous på Pacha og spilling over hele kloden ser det nå ut til og bare gå en vei for denne gutten! Som et resultat av et fantastisk år kan Nicky Romero skilte med 17. plass på DJ Mag Top 100.

Hva de australske tvillingsøstrene Olivia og Miriam Nervo angår, kan ikke deres 2012 sies å ha vært spesielt kjedelig det heller. I tillegg til å ha produsert Tomorrowland’s anthem i 2011 sammen med Afrojack, Dimitri Vegas og Like Mike, har de sluppet egne singler og skrevet låter for Kylie Minogue, Cheryl Cole, Britney Spears og Armin van Buuren.

Sammen avslutter de et fantastisk 2012 med et smell! Originalen Like Home ble sluppet for en drøy måned siden, og er en herlig melodisk greie som lett kan karakteriseres som digg! Vokalen er behagelig og svært radiovennlig. Jeg mener de har fått til noe som mange andre ikke klarer, nemlig å lage en låt som gjør seg bra til det meste. Både på radio, på klubb og servert hjemme i stua sammen med en øl og et kryssord (eventuelt noe annet). Dette har andre også fått med seg, da låta i skrivende stund ligger på 6. plass på Beatport.

I dag kom remixpakken inkludert remixer fra kjente navn som Gregor Salto, Dannic og Dillon Francis. Sistnevnte varter opp med en downtempo tolkning av låten som faller godt i smak for min del. Jeg digger basslinja og måten han tidvis kødder med vokalene! Dannic følger litt av samme oppskriften som på originalen med mye bruk av vokalene og lange oppbygninger. Dette funker for så vidt helt greit, men jeg mener personlig originalen fenger bedre. Gregor Salto har helt siden han remixet Erik E’s The Beat Is Rockin i 2006 vært en av mine helter. Det kommer da kanskje ikke som noen overraskelse at den jeg likte best i pakken var hans remix. Denne er mørkere, heftigere og sintere enn de andre!