Sonny Alven – “Make It Personal” + INTERVJU

4/3/2016 13:00 | Featured, House, Intervjuer, Musikk, Nyheter | | med Comments Off on Sonny Alven – “Make It Personal” + INTERVJU

Vi slo av en prat med Sonny Alven!

22 år gamle Sondre Alvestad fra Bergen, alter ego Sonny Alven er intet ukjent navn for de fleste house-interesserte musikkelskere i Norge. Spesielt ikke for de som har fulgt hyppig med på bloggen de siste årene.

Det har gått drøye halvannet år siden hans første slipp, “Shallow Waters” med Jarand, som ble signert og utgitt på bloggens egne plateselskap, Housebloggen Records! 2015 var året Sondre for alvor skulle slå igjennom. Ufortjent? Neppe. Med låter som “Where Do We Go“, “Irregular Love” og “Our Youth” som i skrivende stund har 12 millioner streams på Spotify, må vi si at fremtiden ser svært lys ut for unge Sondre. Nylig, i samarbeid med Didrik Thulin, slapp de låten “Fading“, som byr på sommerlige vibber og bærer preg av fantastiske akkorder utført av et deilig piano. Sondre har også gjort noen offisielle remixer, bl.a “Fly By Night” av Broiler, “Another You” av Nause, “Cool” av Alesso ft. Roy English og “Timebomb” av Tove Lo. Alt dette utgjør en blanding av future/deep-melodisk house. Undertegnede elsker det!

Fra hans kommende EP, “Make Me Feel”, slipper han i dag “Make It Personal” feat. Endemix som du kan finne nederst i artikkelen! En noe annerledes låt fra Sondre, men den ga undertegnede ro i sjela og blir garantert å finne i mine digitale-plattform lister.

Vi tok kontakt med Sondre for å stille han noen spørsmål!

12671999_1676481099307365_8807606081173998560_o

 Det har gått en stund sist, og det har gått fort i svingene for deg i 2015. Hvordan er ditt forhold til Housebloggen?

Jeg har et godt forhold til Housebloggen. Da jeg for litt under 2 år siden ga ut min første original-låt, ”Shallow Waters” sammen med Jarand, så tok Housebloggen kontakt og ville gi den ut. Jeg er glad for at Housebloggen nå er på vei opp igjen, har savnet dere! (<3)

Når fikk du øynene opp for Housebloggen?

For en del år tilbake, så var jeg innom Housebloggen daglig på leting etter ny musikk. Det var der jeg alltid fant og kunne tidligere laste ned låter. Jeg husker et av de store målene mine på den tiden var å få musikken min omtalt på bloggen, det hendte jo et par ganger, noe som var veldig gøy!

Hvordan var ditt første møte med elektronisk musikk?

Det er vanskelig å si. Da jeg gikk inn i tenårene ble jeg veldig interessert, og en periode var house den eneste sjangeren jeg hørte på. Jeg husker den aller første konserten jeg var på. Det var i 2012 hvor Rebecca & Fiona spilte i Oslo under By:larm. Jeg og min daværende kjæreste snek oss inn og fikk med oss konserten. Jeg husker jeg gikk derfra i lykkerus, og visste at det var noe sånt jeg ville drive med. I går spilte jeg faktisk på akkurat samme scene, rett før Rebecca & Fiona. Det var veldig gøy!

Hva er ditt fokus når du lager musikk?

Jeg legger mye vekt på følelser når jeg lager musikk. Musikken min skal være ekte, og at det i bunn og grunn skal være en god låt. Jeg liker å tenke at om man tar låtene mine og gjør dem helt nakne, f.eks med kun piano og vokal, så skal låten gi like mye mening som det gjør når den er ferdig produsert.

Hva består din hverdag av? Forklar!

Hehe. Hverdagen min består egentlig av mailing, musikk og forberedelser til live-shows. Akkurat nå bor jeg i Bergen, men har alle tingene mine i Kristiansand. Så for tiden har jeg ikke noe skikkelig studio oppe og går. I løpet av de neste månedene flytter jeg til Bergen på heltid, og gleder meg da veldig til å få studio opp å gå igjen.

Inspirasjon i hverdagen?

Det er vanskelig å si. Alt fra musikk, venner og natur. Altså, mye forskjellig.

Hvor mye tid tilbringer du i studio hver dag?

Det varierer absolutt. Som sagt så har jeg ikke noe studio på plass om dagen og da blir det litt færre timer enn vanlig. Det beste jeg vet er sene kvelder og lange netter. Det er da jeg virkelig får konsentrert meg og kan jobbe helt uforstyrret i timevis. Hvis man da i tillegg er inne i en god flyt, så er det bare helt fantastisk.

Hva slags DAW/Plugins bruker du?

Jeg bruker Logic Pro 9 (enda ikke turt å gå over til X). Når det gjelder synther, så går det mye i Sylenth1, Arturia og KORG pakkene. Til EQ og kompressor så bruker jeg for det meste Fabfilter sitt.

Hvordan kom du i kontakt med Universal?

Det startet med at jeg ble kontaktet av Universal i Sverige. De ville at jeg skulle prøve meg på en remix for duoen Nause. Jeg gjorde remixen og de ble veldig fornøyd. Universal her i Norge hørte remixen og kontaktet meg. Etter en liten periode tilbød de meg platekontrakt, og siden det så har samarbeidet fungert veldig bra!

Hvor kan vi se deg i sommer?

I sommer spiller jeg på Bergenfest og Skral Festival i Grimstad. Det ser også ut til at jeg får min første tur over til statene for å spille! Det blir nok annonsert flere festivaler/gigs for sommeren her hjemme i Norge også. Jeg gleder meg!

Helt til slutt, hva er ditt tips til unge norske produsenter som ønsker å slå igjennom?

Mitt beste tips er ganske klisjé, men det må være å jobbe hardt og gjøre akkurat det man vil. Jeg syns ikke man burde hive seg på det siste som er ”in” av sjangre, men heller lage det man føler for. Jeg liker å tro at hvis man jobber hardt og lenge nok, så vil man lykkes til slutt!

Make It Personal på Spotify / iTunes

Vi takker Sondre for oppmerksomheten og ønsker han masse lykke til i fremtiden!

Vi gleder oss til EP.

 

Hva mener du?