Kygo – Cloud Nine

13/5/2016 08:56 | Album, Featured, Musikk, Norsk, Nyheter, Tropical House | | med Comments Off on Kygo – Cloud Nine

Cloud Nine er endelig ute!

Kyrre Gørvell-Dahll, 24 år fra Fana i Bergen, har på kort tid fått sitt liv snudd på hodet. Studiene måtte vike for den da 21 år gamle bergenseren, når låtene hans plutselig skøt i været. Det hele endte med platekontrakt og samarbeid med Sony. Housebloggen plukket opp en remix av Matt Corbys´s låt, “Brother” allerede i 2013, og merket uten å blunke at dette var noe helt eget. Han ble en gjenganger i våre Norsk og Ukjent-artikler, og selvfølgelig er dette kun en dråpe i havet av alle remixene han har sluppet. For vi kan trygt nevne fler solide verk, hvor Marvin Gaye´s, “Sexual Healing“, “I See Fire” og “No Diggity” av Ed Sheeran, “Younger“, og “Cut Your Teeth” sto i spissen. Vi må ikke glemme remixene for Syn Cole`s “Miami 82” og “Midnight” av Coldplay. Det sies at Chris Martin personlig ringte Kyrre (!), det sier ALT. Alle disse låtene har bikket godt over 150 millioner streams, og det KUN på Soundcloud.

Disse superhitene ble produsert på et gutterom i regnfylte Bergen, med enkel programvare og et midi-keyboard. Man kan med andre ord si at den investeringen var lur.. (!)

Flere av originalene, som er en del av albumet, er for lengst viden kjent for omverdenen. “Stole The Show“, “Stay” og “Firestone” har sanket tilsammen 1 milliard streams på Spotify, som tilsvarer 1/6 av hele jordas befolkning! Lanseringen av albumet foregår i samarbeid med iHeartRadio og både Spotify og Apple Music skal fronte Kygo og et av årets høydepunkt for mange. Snapchat og Shazam har også en finger med i spillet, så her er det bare å følge med. Albumet inneholder 15 låter, og det er både kjente og ukjente vokalister som har bidratt på dette albumet. John Legend, Foxes, Matt Corby, Kodaline og selvfølgelig Labrinth.

Kyrre er uten tvil vår største eksportvare innen elektronisk musikk, og med opptredener på Ellen Degeneres, Jimmy Fallon, vinner av Årets Spellemann 2015, headlinet på Ultra Music Festival 2016 og i år står residency på selveste Ushuaia for tur.

Cloud Nine kan du kjøpe her, og streame til du blir grønn her!

 

Hva mener du?