Lemaitre-Relativity-3

Lemaitre burde være et navn de fleste har hørt om til nå, men hvis ikke er det høyt på tide at du får øynene opp for den norske duoen.

Ulrik Lund og Kjetil Jansen startet opp så sent som i 2010 og har hatt en formidabel fremgang siden da. Noe av det viktigste som skjedde er vel at de havnet på andreplass i NRK Urørt finalen i 2012 med låten Strobes pt. 2 som siden gikk sin seiersgang på NRK P3 og fikk med det mye oppmerksomhet i Norge. Siden det har musikken deres, en lystig blanding av inde, disco, funk, electro og electronica blitt spredt som ild i tørt gress verden over. De sier selv at de henter mye inspirasjon fra artister som Justice, Daft Punk, deadmau5 o.l., men stilen deres er likevel ganske så unik. 2012 bød dog på mer action for gutta da de først fikk spille på Hovefestivalen foran gale nordmenn for så å bli flydd direkte over til Sverige i helikopter for å spille på en av de største festivalene i Sverige, Peace & Love!

En ting til verdt å nevne er at de allerede har gjort et par kule remixjobber for større artister. Bl.a. har de gjort en fet remix for Netsky på låten We Can Only Live Today pluss at de snart kommer med en kul remix av Mat Zo & Porter Robinsons monsterlåt Easy.

Mye av suksessen kan nok også være på grunn av hjelpen de har fått fra Johannes Greve Muskat som har hjulpet de med å lage stilige musikkvideoer og en kul visuell stil som har slått veldig godt an på YouTube. De har også levert musikk til den VGTV sendte serien om skapningen av ski- og snowboardfilmen Supervention som ettter planene skal slippes i november i år.

Etter å ha turnert i Europa og USA i 2012 er de nå tilbake med den tredje EPen i Relativity serien og serverer oss låtene Iron Pyrite, Continuum, Cut To Black og Fiction. Som vanlig leverer de knallsterke låter som sitter som printet inn i trommehinnene fra første lytt med deres unike, lettbeinte sound. Jeg er ganske sikker på at nettop dette er kanskje den største grunnen til den stigende sukessen, at låtene kan høres i omtrent alle settinger, av omtrent alle, og fortsatt falle i smak. Om du er gammel eller ung, på klubb eller i senga spiller ingen rolle når de liflige tonene fyller øregangen. Om de fortsetter på et såpass høyt nivå som de gjør nå er jeg ganske sikker på at Lemaitre kommer til å bli en av våre mest populære elektroniske musikk-eksportvarer innen få år!

Under kjøp og DL lenke er sett med deres tidligere EPer i Relativity serien samt debut EPen The Friendly Sound. Sjekk også ut Soundclouden deres for flere låter (mange er gratis!) og sleng inn en like på deres facebook side.

Følg Lemaitre på:

Soundcloud | Web | Facebook | Twitter | YouTube | iTunes

Kjøp Relativity pt. 3 på iTunes ($4.99)

DL: Lemaitre – Relativity pt. 3