Foto: Scanpix/Privat

De fleste kjenner Jan Gunnar Solli som fotballspiller, men på lørdag skal han og fiolinisten Ingrid Berg Mehus opptre foran 10.000 festglade nordmenn. På nettet har nyheten spredt seg fort og skapt debatter, så vi tok kontakt med Solli for å høre hva han har å si. Han gleder seg STORT!

De fleste forbinder deg vel mer som fotballspiller enn DJ. Kan du fortelle litt om hva slags DJ du er?
Jeg anser meg selv som en DJ som er opptatt av at folk skal kose seg – Bygge opp stemning med en god variasjon av kjente og litt ukjente låter. Er man på «jobb» så er det jo lov å anstrenge seg litt for å få folk i god stemning. Om man klarer å fylle dansegulvet uten å «bruke opp» ALLE hitsa, så har man publikum i sin hule hånd og da er det bare og gi gass.

Ellers er jeg ikke opptatt å være den beste tekniske DJ’en, men å kunne leke seg med litt effekter og bruke tools, acapellas osv bidrar til å gjøre det enda mer interessant. Ellers så bruker jeg ikke Serato eller Traktor. Jeg velger å kose meg og brenne CDer, legge de fint i godmappa… Og vips så er det fest :)

Hva kan vi forvente av dere på lørdag?
Et sett som varmer opp publikum. Vi skal lage fest, er det ikke det det går ut på da? Kanskje vi kan bidra til å lage litt liv før Guetta kommer på scenen. Mye av det vi kommer til å spille er eget materiale, og Ingrid Berg Mehus er så flink så dette kommer til å gå supert. Det er sikkert mange som er nysgjerrige på om jeg kan spille i det hele tatt og hvorfor en brannspiller varmer opp, men på lørdag er det hva jeg spiller som er viktig, ikke at jeg er fotballspiller, hehe.

Vi regner med dere ikke har opptrådd for 10.000 mennesker før. Er du klar for dette?
Ja, hva skal jeg si? Det gjelder vel egentlig bare å hoppe i det. Jeg forbereder settet mitt godt hver gang, men allikevell er jeg litt nervøs. Jeg vet at Ingrid er flink til å spille, og det er jo hun jeg skal få til å skinne på scenen,  så jeg skal ikke trylle med mitt sett. Det som er viktig på lørdag er at jeg velger de rette låtene og hvordan hun kommer frem. Jeg skal ikke frelse verden, jeg skal bare føle publikum og lage liv.

Hvilke låter hører du på om dagen?
Carl Kennedy, Tommy Trash – Blackwater feat. Rosie Henshaw (Behrouz Ibiza White Ireland After Hour Edit Mix)
Spankox – You Like Torero
En egen mashup av Taio Cruz – Dynamite og Helvetic Nerds – Back As One
Usher – DJ Got Us Fallin’ In Love ft. Pitbull
Og jeg gleder meg fælt til Avicii vs Nadia Ali – Rapture 2010

Imorgen kan du få en liten forsmak av settet deres på Feliz i Bergen. Vi i housebloggen takker Jan Gunnar Solli for intervjuet og håper vi ser flest mulig av våre lesere på lørdag!