Julefredagslisten 20.12.2013

den desember 20 | av | med 1 kommentar

julefredag

Årets siste fredagsliste er stappet med godbiter!

Siste innspurt i juleforberedelsene er i gang, og en liten del av det er å få med noen godbiter man kan kose seg med i romulen. Ekstra fyldig liste i dag med andre ord, som skal vare helt til over nyttår!

Benny Royal – Driving Home For Christmas (Original Mix)

Om du enda ikke har fått julestemning kan kanskje Benny Royal og hans versjon av Chris Reas Driving Home For Christmas hjelpe deg litt på vei. Denne låten har vi lagt ut hver jul de siste årene, og den er fortsatt fin å ta frem!

Martin Garrix – Animals (Kon Arx Christmas Edit)

Og som om ikke det var nok kliner vi til med en spesiell juleversjon av ingen ringere enn årets mest populære låt: Animals!
Skal også nevnes at undertegnede fikk total latterkrampe ved første avspilling. God Jul!

Vi lar julesangene ligge for nå, og fortsetter med vanlige låter:

Wolfgang Gartner – Piranha (Original Mix)

Wolfgang har hatt en relativt lav produksjonsfrekvens de siste par årene der han heller har fokusert på turnering og gigs, men innimellom leverer han låter og de er som vanlig bunnsolide. Piranha skilter med hans typiske electrostil, men har også flotte melodiske breakdown og knallfete electro-dropp. Garantert en slager på klubbene fremover!


Beatport

Nicky Romero feat. Krewella – Legacy (Kryder Remix)

Kryder smeller til med en skikkelig big-room tolkning av en av Nickys superhits fra dette året.

Beatport

Disclosure – Apollo (Original Mix)

Disclosure ga nylig ut en special edition av deres første artistalbum, Settle. Den er desverre bare gitt ut i UK og US, men låten skal være mulig å oppdrive for det. I motsetning til flere av deres andre låter er denne mer houseish med enkelte progressive elementer. En svært behagelig låt fra et av årets største gjennombrudd.

Tom Swoon & Paris Blohm feat. Hadouken! – Synchronize (Original Mix)

Sterk proglåt med flotte vokaler, heftige melodier og generelt god stemning.


Beatport

Arty, Matisse & Sadko – Riot (Original Mix)

Oppfølgeren til godlåten Trio som kom ut tidlig i fjor ble sluppet denne uken. De tre russerne er velkjente for sine flotte melodiske produksjoner og Riot står ikke tilbake for dette! De har virkelig toppet seg selv i år og gitt ut et monster av en proglåt. Låten starter med en griserå intro som kulminerer i et herlig melodisk breakdown. Droppet forankrer de delilige akkordene og hever låten til enda nye høyder. Hadde vi hatt terning i Housebloggen, hadde denne fått 6!


Beatport

Grum – In Love (Club mix)

Grum leverte denne progressive godbiten for en stund siden. Digge vokaler, myke basslinjer og deilig piano er noe av låten kan skilte med der den har en slags Pryda-aktig følelse over seg.


Beatport

Greg Cerrone feat. Koko LaRoo – Rise Together (Original & Inpetto Remix)

Originalen ble gitt ut i november, mens Inpetto remixen kom nå nylig. Begge låtene er relativt like med noen variasjoner, men uansett gode progressive låter med vakker vokal fra Koko LaRoo. Personlig holder jeg en knapp på Inpetto remixen!


Beatport (Club Edit) / iTunes (Radio Edit)


Beatport

Michael Woods – CTRL + ALT + DELETE

Legenden Michael Woods lar heller ikke året passere uten et siste slipp. Denne tre-spors EPen er en av få slipp han har gjort i år, noe vi synes er synd, men likefremt er det godt å høre nytt materiale fra den rutinerte produsenten og DJen. Vi synes CTRL var den feste låten i EPen, mens ALT og DELETE fort kunne bli litt slitsomme for ren lytting med sine vanvittige big-room elementer.


Beatport

Sick Individuals & Axwell ft. Taylr Renee – I AM (Deorro Remix)

I AM kommer i to flunkende nye remixer på nyåret og er lagt ut i sin helhet på Axtones Soundcloud. Først tenkte jeg at dette var en helt ubrukelig remix, men etter et par lyttinger så satt den. Droppet i denne remixen er rett og slett bare helt sykt og formelig oser av energi. Denne blir nok enten elsk eller hat blant folket, men Deorro skal ha kudos for å prøve seg på en såpass spenstig remix som virkelig tøyer grensene for «melbourne bounce». Den andre remixen som er gjort av Jacob Plant er på en annen side ordentlig dårlig.


Release 26. januar.

Martin Garrix & Jay Hardway – Wizard (Steerner Bootleg)

Steerner fortsetter å vise seg frem med gode bootleg remixer. Her er det BP #1 i skrivende stund, Wizard, fra Garrix og Hardway som har fått operert vekk de harde, overbrukte droppene og istedet fått sydd inn deilige melodiske elementer gjennom store deler av låten.


Soundcloud (Free dl)

Landis & Crespo – Funked Up (Original Mix)

Ukjente artister for min del, men Landis & Crespo stillte opp med en fresh electrolåt på Cr2 denne uken!


Beatport

Avicii – Wake Me Up Remixes II

Den andre remixpakken til landeplagen Wake Me Up kom ut denne uken og inneholder to remixer fra PANG! og EDX. Førstnevnte har vi omtalt før da vi la ut deres deilige versjon av SHMs DYWC. Her kjører de samme prosess og pitcher litt om på vokalen og senker låten ned i et behagelig deep-house tempo. EDX velger den andre enden av skalaen og slår til med en mer klubbvennlig versjon av låten. Hør og døm selv!

Beatport

Disclose feat. Sam Smith – Latch (Cold Blank Remix)

Cold Blank lager mye rar musikk, men hans versjon av Latch var faktisk ganske catchy og ikke minst klubbvennlig i forhold til originalen. Litt sidechaining og triplets gjør seg faktisk ganske godt til vokalsporet!


Soundcloud (Free dl)

Chris Lake feat. Jareth – Helium (Original Mix)

Chris Lake har også svunget seg denne uken og er ute med ny låt. Jareth står for flotte vokaler til en mer melodisk proglåt enn hva vi har hørt fra Lake tidligere i år.


iTunes

JoeySuki & Kill The Buzz – Life Is Calling (Original Mix)

Revealed presser inn en til forandring melodisk låt på tampen av året. Ingen av disse produsentene er kjent for å lage spesielt melodiske produksjoner, stort sett er det beinhardt, men denne gangen har de tryllet frem en meget behagelig låt med helt greie vokaler.


Beatport

Si din mening!