Jamie Jones

Hot Creations-bossen går underground.

Beatport

Jamie Jones – Change (Original Mix) Deep House

Jamie Jones – Road to the Studio (Fly Mix) Deep House Hot

Jamie Jones – No Rush (Original Mix) Deep House

Både Jamie Jones og Hot Creations har i det siste dreid veldig i den kommersielle retningen. Tempoet er skrudd ned og man har gått for en mer vokalbasert og radiovennlig variant av deep house. Det har gitt musikken mye oppmerksomhet, både innenfor og utenfor underground-miljøet, og labelet skal utvilsomt ha mye av æren for at såpass mange har fått øynene opp for den dype varianten av housemusikk. Med suksess kommer også kritikere. Mange i underground-miljøet har begynt å bruke betegnelsen «that deep hipster-shit» om musikken til Hot Creations, og Jamie Jones måtte komme med en offentlig «unnskyldning» når Benediction chartet på de britiske listene i høst.

Jamie Jones har tydeligvis tatt kritikken til seg fordi noen uker etter at Benediction ble sluppet annonserte han at et nytt «mer underground» sublabel til Hot Creations skulle bli lansert på nyåret. Navnet på det nye labelet viste seg å være Hottrax, noe som hever tallet på label som begynner med ordet «Hot» til ca. 20 000. Første utgivelsen på dette nye labelet ble sluppet denne uken og det var ingen andre enn sjefen selv som stod bak EPen. Og for en EP å starte et label med!

Jeg har alltid likt den deep housen som Hot Creations har sluppet. Det har stort sett vært fengende låter som er meget avslappende å høre på, men det har aldri vært den deep housen jeg liker best. Den deep housen jeg liker best har vært den røffe, groovy varianten som nesten grenser til tech house. Det er nettopp derfor jeg ble så glad når jeg hørte denne EPen! Borte er det lave tempoet og de pop-inspirerte vokalene og inn kommer bouncy trommer, groovy bass og mørke vokalsamples. Dette er førsteklasses produksjoner av Jamie Jones og det er svært imponerende at han går fra å produsere Benediction til dette. Road to the Studio er muligens den beste låta jeg har hørt fra Jones.