happy new year

CLMD – Falling Like Angels (Sebjak’s Rave Remix) Electro Hot Beatport

CLMD – PIASOM (Original Version) Progressive Beatport

CLMD feat. Kai Gundelach – Rain (Original Version) Progressive Hot Beatport

CLMD kom på mandag ut med remix EPen til Falling Like Angels som i tillegg inneholdt hele 3 nye originalproduksjoner i en massiv EP. Av remixene var det svenske Sebjaks Rave Remix som falt meg best i smak der han har beholdt de rolige partiene slik de er i originalen, men byttet ut droppene med noe som står bedre i stil med hans egen musikalske identitet. Det betyr med andre ord at de melodiske takeoffene er byttet ut med syresynther og grisetunge kicks som virkelig smeller. De resterende remixene består av Nils Noas deep house remix samt Coucheron og Kasket Clubs inde/nu-disco remixer av låten.

Av de tre originallåtene var det Rain og PIASOM som falt best i smak, der Rain er en typisk CLMD låt med meldoiske, vokalfyllte breakdown og tunge dropp. PIASOM er en en litt mørkere, techy proglåt som har et enkelt hook som går igjen i hele låten, kun avbrutt av ymse variasjoner for å bevare progresjonen i låten. De tre originallåtene er ikke noe «groundbreaking» nytt fra CLMD, men det er godt produsert, interessant, og en ytterligere befestning av deres sound.

Hele EPen kan høres og kjøpes på Beatport.

Walden – Intropical (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Denne låten fra Dirty Souths landsmann Walden sampler et ganske godt brukt vokalspor som jeg aldri helt har funnet ut hvor egentlig stammer fra, men går hvertfall under navnet «In Heaven With You«. Sporet er alltid gledelig å høre i EDM produksjoner og Walden gjør en god jobb med å lage elementer rundt det som passer og gjør den særdeles behagelig å høre på. Walden som fikk en pangstart på karrieren med sin offisielle remix av In My Mind har stadig en god melodi på lur og Intropical er intent unntak.

Audien – Wayfarer (Original Mix) Trance Beatport

Audien har lenge vært kjent for sine enorme evner til å lage gode melodier som blir fremført gjennom behagelige synther. Wayfarer er bare en av mange låter i rekken som beviser amerikanerens talent til å lage letthørte melodiske låter som grenser løst mellom progressive house og trance og er hans andre slipp på det høyt respekterte Anjunabeats labelet.