Før vi poster mixtapen fra den norske produsenten Tom Moroca slenger vi ut et intervju med han. Han her bør folk sjekke ut, Housebloggen er stor fan.

Tom Moroca fra Moss er ingen nykommer i «dance-scenen», han har vært DJ siden 1996 og har produsert i mange år. Han er for noen kanskje bedre kjent som «Adrenaline Dept.» – hans andre alias for Hard Dance musikk. Nå har han i full gang med Progressive House og Electro under aliaset ‘Tom Moroca’ og dette er virkelig HOT!
Tom Moroca signerte nylig en eksklusiv platekontrakt med Above Recordings og management avtale med Above Management.
Tom Moroca er definitivt et navn vi kommer til å høre mer fra i tiden som kommer, med hans lekende progressive house sound blandet med electro er dette noe som virkelig tar av!

1. Hva syns du om fildeling og at dette virkelig har blitt stort ute i den store verden? Bare negativt eller finner du positive ting med det også?
Jeg har et litt ambivalent forhold til det. På den ene siden taper jeg kanskje noen penger på at musikken blir spredd ulovlig, men på den andre siden – mange av de som laster den ned ville kanskje aldri ha kjøpt låta uansett, og det er jo bare bra at flere folk får hørt musikken. Jeg vil tro at mange artister innenfor EDM aldri ville vært der de er i dag hvis det ikke var for fildeling – se bare på Basshunter som selv sendte ‘boten anna’ rundt og nå spiller verden om.

2. Du har nylig signert en eksklusiv avtale med både Above Management og Above Recordings. Hva slags forventinger har du til dette?
Jeg hadde aldri signert til Above om jeg ikke hadde hatt stor tro på disse folka, og tro på at vi sammen kan skape noe som folk vil legge merke til og huske. Forventningene mine består vel i all hovedsak at de skal promotere meg som artist etter beste evne og å forhåpentlig knytte noen kontaktpunkter hos promotører som etter hvert vil resultere i spillejobber.

3. Hvordan føler du at det norske house-miljøet er om dagen? Spesielle ting du har lagt merke til eller som vi kommer til å se mer av de nærmeste årene?
Det norske Housemiljøet er etter hva jeg vet ikke så stort..vi har noen som gjør det bra, som f.eks Nils Noa – men ellers er nok f.eks svenskene et stykke foran oss i utviklingen her. Vi har derimot mange up and coming og jeg tror vi med årene vil få noen flere artister høyere oppe i hierarkiet.

4. Fortell litt om deg selv og hvordan du startet med musikkproduksjon?
Vel, jeg var DJ i nesten 10 år før jeg begynte å produsere musikk selv. Jeg begynte i 1996 som resident på flere utesteder i min hjemby Moss, og var en av de første som innførte hard housen på nattklubber i Norge på omtrent samme tid som Carl E og Jam-IT som vil være kjente navn for de fleste. Etter flere år som resident begynte jeg å spille på større parties som Sommerparaden, Keep it Tidy, Sundance, One Floor from heaven osv., men skjønte etter hvert at dersom jeg ville komme meg noe videre med dette, måtte jeg begynne å produsere musikk, bli mer kjent og få større spillejobber utenlands. Jeg startet å produsere hardtrance i 2004 sammen med en kompis fra Tønsberg under navnet «Adrenaline Dept.», som siden 2008 har vært kun meg da han valgte å ikke drive med musikk lenger. I fjor bestemte jeg meg for å begynne med å produsere house og electro, som jeg har spilt masse av ute i mine tidligere dager som resident dj.

5. Hva er dine ambisjoner med Tom Moroca aliaset, både som dj og produsent?
Ambisjonene er selvsagt å nå så langt ut med musikken min som overhodet mulig, og å få et såpass velkjent navn at spillejobber kan komme litt hyppigere enn tidligere. Derav signeringen til Above Management også.

6. Og vi må selvsagt spørre hva som er ditt ”weapon of choice” i studioet og hvorfor du bruker akkurat det?
Mitt «weapon of choice» i studioet er, og har vært helt siden jeg startet, Propellerheads Reason som hovedsequencer. Det er et fantastisk program, og helt unikt i og med at alt er innebygget – ingen mulighet for eksterne vst, hvilket betyr at man må skru alt selv. Det mange ser på som en ulempe, ser jeg som en fordel da jeg kan klare å få en ganske unik lyd, hvor mange velger å bruke presets, og lydbildet blir ganske så likt. Jeg kan nesten høre på låta om noen har brukt f.eks FL Studio og en eller annen preset de har tweaka litt på i Nexus. I bunnen bruker jeg T-Racks til mastering, og til kutting og editering – Soundforge og Audition.

7. Hvem/Hva inspirerer deg når du produserer musikken som Tom Moroca er kjent for?
Det er flere produsenter som inspirerer meg, og de samme folka lager mye av musikken jeg spiler ute. For å trekke frem noen navn kan jeg nevne Porter Robinson, Filthy Rich, Autoslide og Dabruck&Klein.

Latest tracks by Tom Moroca

8. Kan vi vente oss noen spennende produksjoner den nærmeste fremtiden?
Absolutt! Jeg jobber konstant med et eller annet i studio, og har alltid prosjekter på gang. Akkurat nå jobber jeg med en del originalt materiale til Above Recordings, samt en helt ny remix av CJ Dafts nye single som etter all sannsynlighet kommer ut på kjempelabelet «Big In Ibiza» som huser artister som Mauro Picotto, Tim Andresen, Love Assasins og får masse support fra mange fra verdenseliten – så det kan bli en spennende release.

9. Hvilke norske house artister tror du vi kommer til å høre om i tiden fremover?
Som nevnt tidligere, er ikke house-miljøet i Norge spesielt stort – vi har noen som gjør seg bemerket og endel som er på vei opp. Skal jeg trekke frem et par navn jeg regner med vi vil høre mer fra i tiden som kommer, vil jeg nevne Helge (Aniki) som nettopp er blitt plukket ut av Stargate til å bli med på et slags trainee-program i statene – og også en kar ved navn Funkin Matt som jeg har kjent til en stund. I tillegg håper og tror jeg at jeg selv vil gjøre meg mer og mer bemerket i 2011.

10. Og hvilke råd vil du gi unge og lovende artister som ønsker vise seg frem, både som dj og produsent?
Ha tålmodighet! Ting skjer svært sjelden over natta, og det må antakelig jobbes i flere år for å komme seg noen vei. Det er ekstremt mange om beinet i dagens house-scene, og veldig få som klarer å komme gjennom nålhullet. Lag mixer, og promotèr deg selv etter beste evne på nett gjennom facebook-grupper og liknende. Folk i dag har heldigvis litt flere kanaler å nå ut gjennom i forhold til da jeg begynte å spille ute, og internett akkurat var kommet på NOEN arbeidsplasser..hehe.

11. Sist men ikke minst, hvis du må nevne 3 låter som du digger nå for tiden hvem vil det være?

Tim Berg ft. Amanda Wilson – Seek Bromance (Porter Robinson Remix) Fantastisk remix av Mr.Robinson på en ganske så kommers låt som har gjort det bra i den siste tiden. Lydbildet han bruker i denne er helt vanvittig.

Porter Robinson & Filthy Rich ft. Sue Cho – Hello Igjen en låt av Porter – 2 av mine favorittprodusenter jobber sammen og kommer frem med dette mesterverket av en houselåt – groovet og drivet i den er rett og slett nydelig.

CJ Daft – Cease this moment (Tom Moroca Remix) Til slutt vil jeg igjen nevne den nyeste remixen min som snart er spilleklar, og det er noe av det drøyeste som noengang har kommet ut fra mitt studio, så hold øyne og ører oppe for den i nær fremtid!