Skullee er kanskje Norges største Electro House eksportvare for tiden. «Anitra» fra hans debut-EP «Digirock» peaket på 26. plass på Beatports Electro House-charts tidigere i år. Her er vårt eksklusive intervju med ham.

Stavangergutten som nå produserer under navnet «Skullee» begynte å DJ’e for omkring 14 år siden. Han startet karrieren med spillejobber på diverse ungdomsklubber som siden gikk over til gigs på diverse Housepartys som i følge ham alltid ble stengt ned for tidlig av politiet. Den gang var det Hardhouse som var tingen, og når han fylte 18, fikk han spillejobber på byen. Siden den gang og frem til nå har han hatt jevne residentjobber på forskjellige steder og snurret alt fra hip-hop, laidback house, latininspirert house og tech, til mer kommerse ting. Alt dette er, og har alltid vært under forskjellige alias som forblir navnløse. Til dags dato lever han av residentjobber, men han har enda ikke opptrådt som Skullee.

1. Hva syns du om fildeling og at dette virkelig har blitt stort ute i den store verden? Bare negativt eller ser du også noen positive sider ved det?

Fildeling sin negative side er at plateselskap og gjerne artsiter går glipp av penger for alle de timene med arbeid som går ned i å produsere, men for meg er det aller viktigste at musikken min blir hørt av så mange som mulig. Jeg foretrekker å kjøpe all musikken jeg selv spiller, ettersom jeg syns artistene jeg spiller fortjener den støtten :) Det er vel heller ingen hemmelighet at om man ligger som #1 på Beatport så får man automatisk spillejobber. Så alt henger i sammen på sett og vis. Men, som sagt, så er det viktigste at musikken når ut til folket!

2. Hvordan føler du at det norske house-miljøet er om dagen? Spesielle ting du har lagt merke til eller som du tror vi kommer til å se mer av de nærmeste årene?

Housemiljøet i norge begynner vel å bli noe mer kommersielt igjen. Jeg setter stor pris på at det er mulig å kunne spille mye mer EDM ute på byen her i Norge. Dette kan vi nok takke bl.a. David Guetta for. Jeg tror at House og resten av den elektroniske scenen bare vil bli større og større, og det er jammen på tide. Ser for meg at Dubstep og gjerne Mombathoon (eller hva det kalles) kommer til å bli stort her i norge til sommeren. Takk Skrillex!

3. Fortell litt om deg selv og hvordan du startet med musikkproduksjon?

Jeg begynte først med å produsere metal, i rundt 2004. Da spilte jeg gitar og progga trommer med Toontrack Superior. Det forble alltid som et enmannsprosjekt. For ca. ett år siden startet jeg å produsere som «Skullee» og i slutten av juni i år ga jeg ut min første EP kalt Digirock EPBurn the Fire Records.

4. Og vi må selvsagt spørre hva som er ditt ”weapon of choice” i studioet og hvorfor du bruker akkurat det?

Jeg bruker Cubase 6. Det er helt fantastisk! Grunnen er rett og slett at Cubase var det første DAW jeg prøvde etter litt roting i Reason 2.0 for lenge siden. Jeg synes det handler om komfort, og jeg trives med Cubase.

5. Kan vi vente oss noen spennende produksjoner, eller samarbeid den nærmeste fremtiden?

Jeg har vel en eller to remixer som kommer ut i år nå rundt midten av desember. I januar tror jeg min follow up EP «Kriminill», kommer ut på Burn the Fire Records. Det ser jeg virkelig frem til. Utover det så driver jeg for tiden og jobber med nytt materiale, bl.a noe mer dubstep og mer skitne ting. Noe samarbeid blir det nok også. Jeg og Vodge Diper har snakka lenge om å gjøre noe sammen, det samme gjelder The Clamps, så vi får se hva som skjer. Noe kommer det uansett til å bli :) Jeg holder også på med en egen dubstepversjon av en julesang som jeg skal gi ut gratis gjennom soundcloudsiden min, som en julegave til de hyggelige folka som følger meg på Facebook.

6. Og hvilke råd vil du gi unge og lovende artister som ønsker vise seg frem, både som dj og produsent?

Råd til DJs; spill så mye som mulig, lag mixtapes og post dem på forskjellige forums, norske og utenlandske. Prøv også å skille deg litt ut fra mengden, men hvordan du skal gjøre det må være opp til den enkelte. Råd til produsenter blir omtrent det samme som til DJs. Produser så mye som mulig. Prøv å være original med det du gjør, og et lite siste tips som en vis mann engang sa; «If you put shit in, you’ll get shit out.» Jeg tror forresten det var Axwell som sa det. Med det tipset mener jeg at man skal velge bra samples helt fra begynnelsen av.

7. Sist men ikke minst, hvis du må nevne 3 låter som du digger nå for tiden hvem vil det være?

Nero – Crush on You (Knife Party Remix) Rob Swire er en gud!
Skrillex – Breakin a Sweat
Example – Midnight Run (Flux Pavilion Remix)

Dette viser vel gjerne litt hvilken retning jeg vil ta i 2012 som produsent.

Skullee – Carol of the bells (Merry Xmas Freebie)

Alternativ link

http://soundcloud.com/skullee

facebook.com/Mr.Skullee