Årets andre Saturday Stimulation står for tur.
Les intervjuet av denne månedens artister.

 

1. Hva syns dere om fildeling og at dette virkelig har blitt stort ute i den store verden? Bare negativt eller finner dere positive ting med det også?
Vi har blanede meninger rundt dette temaet.
På den ene siden er det leit som produsent og tape penger på et verk man har lagt mye tid, energi og arbeid i, men på den andre siden er det positivt at man får spredd låtene til massene som igjen kan gi god publisitet!

 

2. Dere har nylig signert en eksklusiv avtale med både Above Management og Above Recordings. Hva slags forventinger har dere til dette?.
I første omgang har vi stor tro på Above Recordings og Above Management, og deres ressurser til å nå langt som selskap, derfor vil vi være med på å bidra med vår kompetanse både som produsenter og djs/artister i denne utviklingen. I tillegg har vi kunnskap om at Above har et bredt kontakt nettverk i EDM- bransjen som vil være med på å spre vårt budskap. Dette er ett godt utgangspunkt for oss som en relativt ny house duo og ikke minst vil det hjelpe oss med vår egen utvikling.

 

3. Hvordan føler dere at det norske house-miljøet er om dagen? Spesielle ting dere har lagt merke til eller som vi kommer til å se mer av de nærmeste årene? 
Det norske house miljøet ligger nok litt bak våre ”kjære naboer” og europeiske venner, men vi skal ikke se bort i fra at dette er ett ”stille før stormen” fenomen. Vi har lagt merke til flere nye up-coming produsenter/artister som er med på å fronte house Norge utad. Dette med god hjelp fra kommersielle artister som har tatt i bruk et ”electro” basert lydbilde, som er med på å gjøre de kommersielle massene mer tilbøyelige for house musikk. Der av de større festivalene og eventer (Sensation, Extrema Outdoor). Derfor har også flere yngre her til lands blitt inspirert til å produsere elektronisk musikk og av den grunn den nye yngre generasjonen med up-coming produsenter. Dette vil være med på å øke sjansen for at den norske housen vil hevde seg i toppen! Igjen er vi derfor veldig fornøyde med at et nytt selskap som Above er blitt etablert og andre nett medier som Housebloggen vokser frem.

 

 

 

4. Fortell litt om dere selv og hvordan dere startet med musikkproduksjon? 
Vi startet med elektronisk musikk så langt tilbake som i 1998, og har siden vært en stor lidenskap. Vi har begge ulike bakgrunner fra det gamle EDM-miljøet i Oslo området, både som produsenter og dj’s. Begge har spillt på større events som bla. Sommer Paraden og vært resident på Keep It Tidy, og for ulike klubber i Oslo og Romerike. Vi har begge også bakgrunn og erfaring fra ulike event byråer, nevner Event Makers som noen av dere sikkert er kjent med.

Phonk & House startet egentlig opp under prosjektet NEA (Norwegian Electro Association). Under dette aliaser ga vi ut vår første utgivelse ”Bad Girls” på det britiske labelet Presence Electro. Låta endte opp på 31. plass på Trackitdown.net sin topp 100 house-liste. Vi fikk blod på tann og produserte nye låter som ga oss publisitet og dermed spillejobber rundt om i landet. Misja Helsloot, Klubbheads, Van Dresen, Tom Moroca og Lee Haslam er noen av de artistene vi har spillt med.

Videre har vi blandt annet gitt ut låter som ”U & Me” som har ligget på VG-lista Topp 20 på en 6.- og 12.- plass, ”High On Life” som ble nominert til å være med i amerikanske Grammy Awards.

 

 

5. Og vi må selvsagt spørre hva som er deres ”weapon of choice” i studioet og hvorfor dere bruker akkurat det?.
Våres ”weapon of choice” innen musikkproduksjon er for øyeblikket Cubase 6 som hovedsequencer, delvis kombinert med Proppellerheads Reasons. Lydbildet for våre tidligere produksjoner var preget av hardware, men består i nyere tid stort sett av digitale plug-ins. Grunnen til dette er at kvaliteten på soft-ware har kommet opp på et sammenlignbart nivå med lydkvaliteten fra hardware. Vi kan nevne at noen våres favoritt vst’er idag er bl.a. ReFX Nexus, Tone2 Gladiator, Sylenth fra Lennar Digital og en rekke plug-ins fra Waves og Vengeance. De fleste av plug-ins’ene vi bruker gjør det mulig for oss å skru oss frem til unike lyder, slik at vi kan skape vårt særegne lydbilde.

 

6. Kan vi vente oss noen spennende produksjoner den nærmeste fremtiden?  .
Selvsagt, vi har flere på gang! For ikke å nevne vår ferske release på Above Yellow, singelen ”Big ’N’ Juicy”, som faller under progressive- house sjangeren. Låta gikk rett inn på topp progressive- lista på Audio Jelly. I tillegg til electro- house er dette den sjangeren vi kommer til å satse på fremover, da dette virkelig er vår arena.

Vi kan avsløre at vi har startet på et nytt og spennende prosjekt i samarbeid med fiolinisten Ingrid Berg Mehus. Vi har stor tro på dette samarbeidet og gleder oss til utgivelsen som er signet til Above Recordings.

 

7. Og hvilke råd vil dere gi unge og lovende artister som ønsker vise seg frem, både som dj og produsent? 
Dere må stå for det dere gjør og tro på dere selv! Jobb hardt, man får ingenting gratis. Sats på networking, bygg relasjoner og kontakt-nettverk. Ikke gi opp ved første nei og ta til dere konstruktiv kritikk. Prøv å ikke la dere bli påvirket av ”dritt-slenging” og for all del spre låtene/mix-settene deres. Dette er etter vår erfaring fine rettningslinjer.

 

8. Sist men ikke minst, hvis dere må nevne 3 låter som dere digger nå for tiden hvem vil det være?
Da vil vi starte med å nevne vår egen mix av Danzel – Pump It Up (Phonk & House Late Night Satisfaction Remix). Heftige beats og drivende rytme i kombinasjon med orginal vokal gjør dette til en fet pumpende tech-/progressive-låt. En sikker vinner som virkelig setter fyr på gulvet!

Denne kan dere faktisk laste ned gratis fra vår egen soundcloud-side!

Arias & Arno Cost feat. Michael Feiner – The Days To Come (Original Mix) Denne gjengen leverer nesten alltid. Vokalen og melodien i brekket er verdt å legge merke til. Låta setter seg som klister på hjernen.

Tiësto & Steve Forte Rio feat. Lindsey Ray – Slumber (Original Mix) En emosjonell progressive- uplifter som setter følelser i sving. Låta bygger seg forsiktig opp med herlig vokal, godt akkompagnert av en utrolig fengende melodi. Itillegg har låta et ”overraskelses-moment” mot slutten, eller kall det gjerne et brekk som trekker den mer mot electro-hjørnet. Her får man både i pose og sekk!
Latest tracks by Phonk & House