Housebloggen møter Fehrplay: En kveld i San Fransisco!

11/8/2016 18:31 | Featured, Intervjuer, Musikk, Norsk, Nyheter | | med Comments Off on Housebloggen møter Fehrplay: En kveld i San Fransisco!

Fehrplay

Foto:Mark Sandstorm

Jonas Van Der Fehr er kanskje mest kjent under aliaset Fehrplay og har flere million avspillinger rundt omkring på nettet. Han er kjent for låter som Lotus, Everywhere You Go og Annie og er en av Norges største DJer og produsenter. Vi var så heldige å få møte han på hans konsert i San Fransisco, og gjorde et lite intervju med Norges muligens mest joviale DJ-stjerne!

 

Gratulerer med den nye låten Annie, fortell hvordan den ble til.

Låten Annie ble laget til kjæresten min Annie, og det er en låt jeg tenkte kunne være en fin avslutningslåt i et set. Det er gøy å lage sånne låter som du vet når du vil bruke, og som har mye følelser i seg. Jeg overraska faktisk Annie med den på bursdagen hennes for et år siden, men jeg var veldig usikker på om den skulle gis ut. Hun var nesten mer gira på at den skulle gis ut enn meg, så da fikk jeg den signert til Armada.

Hvordan begynte du med musikk og hvem var din inspirasjon når du startet?

Når gjør man det? Hehe, jeg startet med piano, og det endra seg når jeg fikk pc. Jeg begynte å produsere med programmet Dance EJay, og presset låter på skolediskoen. Det ble fort sånn at kompisene spilte playstation, og jeg lagde musikk. Når det gjelder en stor inspirasjon er det nok som mange andre nemlig Armin Van Buuren.

Hva beskriver du selv som det største gjennombruddet ditt?

Definitivt når jeg signerte med Eric Prydz, men det første gjennombruddet var når Pete Tong spilte låten mi på BBC Radio 1 og den ble en Ibiza Anthem den sommeren. Aldri vært så mye i ekstase som det, for Pete er jo en levende legende innen elektronisk musikk.

Er det noen låter du er mer stolt av enn andre?

Jeg vil si både Incognito og Lotus. Incognito var første låten jeg signerte med Pryda & Friends så det var selvsagt stort. Lotus ga jeg ut på Anjunadeep, men det som er felles med de to er at jeg brukte veldig lang tid på de, og da blir man fort veldig glad i de. Når jeg lagde Lotus bodde jeg i England med kjæresten, og det var en periode hvor vi hadde det veldig bra. Derfor har jeg mye gode minner med Lotus, og den betyr mye for meg.

Det er endel lesere som lurte på hvorfor du valgte å gå vekk fra Pryda & Friends?

Jeg har snakket veldig lite om det, men måtte være litt forsiktig med det på grunn av noen juridiske saker. Manageren til Eric kom jeg ikke så godt overens med, og Eric ville signere en fast kontrakt med meg, men det var en veldig rar avtale hvor jeg ikke fikk gitt ut musikk før jeg signerte den. Eric ville være en type manager for meg og Jeremy Olander i tillegg, og det følte jeg ikke passet seg så bra der jeg var og er nå. Da valgte jeg heller å gå ut på egenhånd. Jeg gikk ut tidligere enn egentlig planlagt, men for meg er det viktig at ingen pusher meg i retninger jeg ikke vil.

Hva er planene for høsten og vinteren frem til 2017?

Jeg kommer til å starte et plateselskap i september, hvor jeg i hovedsak skal gi ut egen musikk men også gi ut unge talenter som passer inn med imaget. Det kommer til å hete Mood Of Mind, og jeg  håper jeg kan signere noen yngre folk som elsker musikk og har lyst til å prøve seg i bransjen.

Hvis du ikke kunne jobbet med musikk, hva ville du arbeidet med?

Da ville jeg nok arbeidet med Film. Jeg kunne ikke hatt en 8-4 jobb nå, spesielt når jeg får mulighet til å jobbe med det. Jeg er jo oppvokst i et privilegert samfunn, og har hatt mulighet til å arbeide med musikk, for vi har jo et sikkerhetsnett i Norge, så det er jo veldig bra. Det tror jeg også er en av grunnene til at man ser talenter i Norge komme frem nå fordi vi har hatt mulighet til å arbeide så mye med det.  Men tilbake til spørsmålet så blir det nok film, hehe!

5 kjappe:

Festival eller klubb?

Definitivt klubb!

Tesla eller BMW?

Tesla, no doubt!

Vin eller øl?

ØL!

Hund eller katt?

Må si hund der!

Du er strandet på en øde øy, hvem vil du helst være strandet med; Deadmau5 eller David Guetta?

David Guetta, 100%! David er en supersympatisk person, Joel er litt verre og er egentlig småfæl, haha. Han overdriver jo litt, men han er småspesiell. David Guetta er en kjempeålreit kar, men jeg liker ikke musikken hans, men havner man på en øde øy så er det jo ikke musikk man prater om. Og han kommer ikke til å ha noe dop der heller, hehe!

Har du lyst til å vite enda mer om artisten? Sjekk ut VGTV serien “Bring On The Night”, som tilbrakte noen timer med Jonas
Hva mener du?