winter sunrise

Noen ganger blir man bare dritt lei av å høre 100 låter fra samme sjanger som alle høres prikk like ut, så derfor slår jeg til med en post med mildt sagt blandet utvalg. Her finner du alt fra rolig prog til lovestep til steinhard electrotrance. God helg!

By the way har «endelig fredag» en liten pause frem til det begynner å skje ting iløpet av neste måned. Foreløpig er det ganske stille på releasefronten fra de største artistene og batteriene må lades etter en travel juletid.

Fehrplay – I Can’t Stop It (Original Mix) Progressive Hot Beatport

Den allerede genierklærte norske prog house produsenten Jonas Fehr er igjen ute med materiale på Pryda & Friends. I Can’t Stop It er en proglåt som både har mørke og lyse sider, men først og fremst vil jeg si at «trollbindene» er et ord som passer godt til denne mesterlig oppbydge låten. Det er en fantastisk produksjon og selv om vokalen ikke inneholder mer enn 4 ord høres det ut som om den ikke var ment for noe som helst annet enn å bli flettet inn i nettop denne låten. Man skulle nesten trodd Fehrplay var Eric Prydz ukjente bror så lett som han briljerer med fantastisk produksjonskvalitet og evne til å formidle noe mer enn bare noter fra et ark gjennom låtene sine.

Netsky feat. Billie- We Can Only Live Forever (Puppy) (Cramo & Krooked Remix) D&B Beatport

Denne kom ut for en stund siden, men liker du D&B er dette en låt du må få med deg. Jeg digger originalen både med og uten vokal, samt norske Lemaitres uovertrufne indieremix og det tok litt tid før jeg fant denne her som kom ut i november i fjor. Letthørt melodisk D&B med et catchy vokalspor.

Anita Baker – Ring My Bell (Kill Paris Remix) Dubstep Soundcloud

Kill Paris har funnet sin nisje ved å remixe kjente slagere innen «pulemusikk» samt andre gamle låter fra ’70- og ’80 tallet og definerer enkelte av låtene som «pantydropstep», «lovestep» og «funkstep». Her er det Anita Bakers Ring My Bell som har blitt lagt under kniven, kuttet opp og flettet inn i dubstep i hans kjente stil. Sørg for å sjekke ut soundclouden hans for tonnevis av gratislåter og stilige remixer, bl.a. denne spesielle remixen av fjorårets storhit In My Mind.

Jody Wisternoff – Feels Like Yesterday (Original Mix) Progressive Soundcloud

Jody Wisternoff, en av to i den legendariske prog house duoen Way Out West, fanget igjen oppmerksomheten min denne uken med denne låten som ble lagt ut gratis på Soundcloud. En kjærkommen gest av en av artistene med flest slipp på Anjunadeep labelet, og mannen som gjorde braksuksess med den enormt overspillte låten Nostalgia som kom ut for snart 7 år siden. Feels Like Yesterday er en mer melodisk og drømmende låt enn hva han har gitt ut den senere tiden og det var lett for tankene å flyte fritt med denne på øret.

Bruno Mars – Locked Out Of Heaven (R3hab Afterhour Remix) Trap Soundcloud

Bruno Mars – Locked Out Of Heaven (The M Machine Remix) Dubstep

Litt usikker på hvorfor jeg legger ut disse to, men er du i samme situasjon som meg akkurat nå og trenger litt avveksling fra acid og wobble infisert prog house, eller komme deg opp fra det dypeste av underground og høre på noe totalt hjernedødt kan det kanskje falle i smak. Skal forøvrig ikke være så krass mot The M Machine som har flere gode dubstep og electroslipp, samt mye snacks på deres Soundcloud side. De offisielle remixene av låten er satt til å bli sluppet til mandag.

Mikkas & Amba Shepherd – Finally (Original Mix) Trance

Mikkas kaller det selv for electrance og det stemmer vel ganske bra. Knallharde electro- og tranceelementer i skjønn forening og et tempo som ligger noe over hva ørene vanligvis blir utsatt for gir låten en ekstra dimensjon vi sjelden hører. Låten blir sluppet på Beatport tirsdag 22. janaur.

Deadmau5 – 1981 (Weekend Heroes Mix) Progressive Hot Beatport

Weekend Heroes eminente remix av Deadmau5 slageren 1981, kanskje mest kjent i Adam K remixen, har bevart noen av originalelementene og lagt på et lag av pumpende basslinjer og drivende trommeverk og bumpet opp låten 10 hakk til noe som lett hadde tatt av i en big room setting.

Fafaq – Saturday Chant (Original Mix) Progressive Beatport

Normalt tranceproduserende Fafaq gav ut denne på Marcus Schossow’s Tone Diary label som ligger under Spinnin Records på mandag. Vekk fra sin normalt melodiske tone får vi en prog house peaktimer som burde få de fleste klubbgåere til å løfte bena fra gulvet og henda i været.

Benny Benassi pres. The Biz – Satisfaction (Dada Life Remix) Electro Beatport

Mon tro hvor mange millioner mr. Benassi har dratt inn på denne låten, og det ser ikke ut til noen gang å ta slutt. Rett over nyttår ble det sluppet en remixpakke med bl.a. den massive trap remixen til RL Grime, samt remixer fra ATFC og Dimitri Vegas & Like Mike. Dada Lifes var dog den som falt best i smak hos meg siden de egentlig ikke har gjort så mye med låten utenom å kjøre den gjennom «Sausage Fattener» pluginen sin og gjort låten litt mer oppdatert i sounden, selv om den i prinsippet er en av de aller mest tidløse electrolåtene vi har. Love it or hate it.