Human Reason

En technolåt som river ned huset!

Beatport

Adam Beyer & Alan Fitzpatrick – Human Reason (Len Faki Remix) Techno Hot

Adam Beyer & Alan Fitzpatrick – Memesis (Original Mix) Techno

Bigroom-techno er ikke lett å lage. Man må få de få elementene man bruker til å låte så stort og massivt som overhode mulig, mange klarer ikke det og benytter seg derfor av flere elementer for å gjøre låta større, noe som oftest fører til bråk og rot. Den unge svenske duoen Manic Brothers (som er bosatt i Oslo) har lykkes godt med en stor sound i sine technolåter, men kongen av bigroom-techno vil alltid være Len Faki. Når han remixer en av Drumcodes største låter i 2012 blir resultatet som forventet.

Len Fakis remix av Human Reason er ikke en låt for laptop-speakere eller iPod-earbuds. Faktisk så er ikke anlegget mitt på hybelen verdig en gang, det må større skyts til for at denne låta skal få utfolde seg. Låta har et vanvittig tungt kick som antagelig for hjerterytmen din ute av synch. Sammen med industrielle effekter og et generelt kraftig driv har du oppskriften på det som fort kan bli en av årets beste technolåter. Har du et anlegg eller headset verdig en slik låt er du virkelig «in for a treat», hører du på musikken din på laptop-speakers eller øreplugger er det bare å la være og laste ned denne låta. Du vil ikke få noe utbytte av låta i det hele tatt.

Beatport

Florian Meindl – 1985 (Original Mix) Techno

Florian Meindl – Acid Moves (Original Mix) Techno

Fra tung og mørk techno går vi over til litt mer rytmisk og simpel techno. Florian Meindl er en produsent jeg har så vidt fått øynene opp for i det siste. Disse to låtene var de to beste på en EP Meindl slapp på FLASH Records denne uken. Generelt sett så er jeg mer fan av denne typen techno enn den mørke og tunge, det er simpelt og spennende techno som er bygget på fengende rytmer og minimale riff. Det å høre slik techno ute på byen er min store drøm.