Houseskolen er et nystartet konsept på Housebloggen.no som tar for seg diverse tema, presentert på en lettlest og (forhåpentligvis) forståelig måte uten masse vanskelige ord og uttrykk.

Her henvender vi oss til dere som liker endel av musikken vi legger ut, men som føler dere ikke kan alt som skal til for å forstå hele gemet. Vi vil gå gjennom forskjellige tema hver gang og alle skal kunne henge med og følge progresjonen fremover :)

House deles inn i veldig mange forskjellige sjangre som for mange kan være noe forvirrende. HouseSkolen hjelper deg å få kontrollen i 1. leksjon hvor vi tar for oss de sjangrene vi i Housebloggen.no som oftest gir dere innen housemusikken vi alle elsker :)

Progressiv

Denne sjangeren kjennetegnes ved at den ofte er mer melodiøs enn andre sjangre. Samtidig kan man finne et tydelig oppbygning mot et klimaks i låten hvor alt virkelig tar av!

Dirty South, Sebastian Ingrosso, David Guetta – How Soon Is Now feat. Julie McKnight

Tim Berg - Bromance (Avicii Arena Mix)

Tech

Techno house! Denne litt mer nedtonede sjangeren kjennetegnes ved å ofte ha en litt funky og minimalistisk stil. Til forskjell fra prog har ikke tech det voldsomme klimakset som får dansegulvet til å gå bananas, den er jevn og rett og slett mer «techy»

Joan Reyes - Kit Kat

Funkagenda & Mark Knight - Good Times

Electro

Denne heftige sjangeren er kjent for en stødig beat i bakgrunnen som krydres med ville electroriff. Vanskelig å forklare hva et slikt riff er, men hør på eksempellåtene under så skjønner du :)

Deadmau5 feat. MC Flipside - Hi Friend

Wolfgang Gartner - Wolfgang’s 5th Symphony

Dirty Dutch

Dette er ikke en sjanger men en stil innen electro hvor Chuckie var den store pioneeren. Den er lett å kjenne igjen når man har hørt noen låter. Inneholder heftige sekvenser med særegen dutch sound man raskt kjenner igjen! Alarmlyder, igjen og igjen..

Jason Derulo - Watcha Say (Afrojack Remix)

Chris Kaeser - Who’s In The House (Chuckie Remix)

Kommers

De kommerse låtene er det vanskelig å sette noen spesielle kjennetegn ved da alle de tidligere nevnte sjangerene kan være kommers. Ofte er det låter med fengende vocal som slår gjennom. Housemusikk som får spilletid på radio og som blir likt av mange «ikke-house-fans» får ofte stempelet kommers house.

David Guetta ft. Kelly Rowland - When Love Takes Over

Remady P&R - No Superstar (Mr Pink Remix)

Da har vi tatt en liten gjennomgang av de sjangrene vi i Housebloggen.no poster mest. √ònsker tilbakemelding på hva som var bra og hva som kan gjøres bedre! Var det for mye informasjon? For lite? På den måten blir HouseSkolen enda bedre til neste leksjon :)