House-hode på Hove? 10 essensielle tips

22. June 14:16 | by | with 2 kommentarer

hove2012

Det er bare en drøy uke til Hovefestivalen 2013 er i gang, og blant de første som spiller er våre egne Carl Louis & Martin Danielle, som skal sette stemningen for resten av uka allerede på festival-vorset! Selv om noe av det vi setter aller mest pris på med Hovefestivalen, er variasjonen i sjangre og publikum, er du tross alt kommet til Housebloggen, og skal selvfølgelig få all nødvendig informasjon og hvordan DU skal få mest ut av årets Hovefestival.

1. Festivalvorset

En av de beste festene på Hove er festivalvorset. Forestill deg 10 000 gira campere som gleder seg til en uke med festival. I år er ingen ringere enn den norske houseduoen CLMD booket inn som headlinere mandag 1. juli, i tillegg til at de spiller på selve festivalen senere i uka. Lukter takeoff!

2. Flekken

Utendørsklubbing blir knapt noe bedre enn dette. Storheter som Fred Falke, Todd Terje og Maya Jane Coles tok Flekken til nye høyder i fjor. I år kommer Julio Bashmore, John Talabot og vår egen Finnebassen til å gjøre det samme.

3. Nachspiel i det fri?

Hva gjør man etter festen? De fleste scenene på Hove stenger musikken kl 02.00, akkurat når det begynner å bli lyst igjen. Hvorfor ta kvelden i teltet? Hoveområdet har svaberg og strender som er som skapt for frilufts-nach. Har du litt baller tar du med et lite batteridrevet anlegg, rekrutterer folk på Flekken, og gjør sommerens nach.

4. Nattesøvn

Feste hele natta og sove hele dagen? På festival er det lettere å sove på formiddagen enn midt på natta. Husk uansett nok ørepropper for uka, og raid gjerne mor og far sitt medisinskap for noen høykvalitets sovepiller. Med åtte timer kvalitetssøvn per døgn er du fit for fight når det gjelder.

5. Chillax

Hva er det mest bedagelige du kan gjøre på Hove? Bli kjent med noen lugne arendalitter, og få dem til å ta dere med på båttur! Mærdø – diggeste holmen i landet?

6. Backstagestranda

Ambisjoner om å feste med artistene? I år skal ryktene ha det til at Hove har fester på den tidligere så rolige backstagestranda. Jobb deg oppover i systemet ved å smiske deg inn på noen som jobber for Hoveposten eller pressekontoret.

7. Amfiet

Den tradisjonelle avslutningsfesten er det i år Porter Robinson som står for i Amfiet. Se opp for høy glowstick- og hands in the air-faktor. Det er en viss sjans for at høydepunktet på hele festivalen, blir Porter Robinson som avslutter siste kveld med Language i amfiet.

8. Mat

Visste du at househoder spiser sunnere enn enn metalheads? Hold deg unna den berømte tacoloffen: Ingen kan feste hardt på en mage full av mel og kjøttdeig. Tips: I år er Tromsørestauranten Rå Sushi på plass med digg og oppfinnsom sushi. Eller du kan sjekke ut den nye egg- og bacon-sjappa i Josteins Hage.

9. Yoga

Tidlig oppe og masse energi? Yoga på Josteins Hage rett innenfor festivalporten anbefales.

10. Kjøp festivalpass…

…før det er for sent. Det er lite som er kjedeligere enn å gå glipp av sommerens høydepunkt fordi du bestemte deg for å ta det i morgen. Det er fortsatt igjen billetter her, men de går fortere enn tacoloffen på Hove (som til stadighet er UTSOLGT).

Kommentarer

oz says:

Skal følge denne til punkt og prikke!

S says:

Haha, nice guide ;)