What does the fox say now? Ylvis fjernet fra iTunes

den september 12 | av | med 0 kommentarer

thefox_hb

The Fox dominerer på Spotify, WiMP, Youtube og hos Billboard, men har blitt fjernet fra iTunes

Bård og Vegard Ylvisåker har gjort det stort med låten «The Fox», som er produsert av de norske gutta i Stargate. De når straks 20. millioner views på Youtube og i skrivende stund ligger den øverst på WiMP og på 20. plass på Spotify i Norge. I natt gikk den også inn på en 29. plass på Billboard Hot 100 (Madcons «Beggin» nådde 88. plass). På Billboards toppliste for strømmede låter debuterer «The Fox» som nummer tre. Creds!

«The Fox» gjorde det også knallsterkt på iTunes, men ifølge nettstedet 730.no har iTunes tatt en avgjørelse om å fjerne låten basert på en tredjeparts påstander omkring opphavsrett. Warner Music Norge forteller til Housebloggen at de jobber med saken og at de vil komme tilbake med mer informasjon. Låten har blitt fjernet fra den norske og amerikanske nettbutikken i iTunes.

Foreløpig er det altså ikke kjent hvem tredjeparten er. Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate har tidligere blitt anklaget for plagiat av rapperen Maxamillion, som hevdet at Wiz Khalifas hit «Black & Yellow» var åpenlyst inspirert av hans låt «Pink N Yellow». Søksmålet førte ikke fram. En moroklump skriver i VGs kommentarfelt: Calle Hellevang-Larsen  er helt klart tredjeparten. Vi lo godt, men det stemmer nok ikke.

Artikkelen oppdateres fortløpende. Kom gjerne med tips i kommentarfeltet

Kilder: vg.no, db.no, nrk.no, 730.no

Si din mening!