Om i overkant av 3 uker står Eric Prydz på MIXEDscenen under Extrema Outdoor Norway på Kalvøya.

Det har nå gått flere år siden Eric Prydz sist gjestet Norge, og enhver house-entusiast jubler sannsynligvis over det faktum at han kommer til Extrema.

Eric Prydz i seg selv er et paradoks, den ydmyke svensken er en av de mest toneangivende i dagens house-scene, en guru innen progressive house, samtidig som han er en av de minst framtredende, og uten tvil en av de mest komplette produsentene. Prydz kan lage ALT, fra drivende techno, til fjærlett og drømmende progressive og radiobangers uten like.

Han har hatt låter på topplistene ved 3 anledninger;

Call On Me (2004)
Proper Education (2007)
Pjanoo (2008. Låten ble originalt laget ifølge Prydz selv, i 1996, men etter å ha mottatt dårlig respons på diverse jobber ble låten lagt til side, til Prydz ved en tilfeldighet kom over den igjen i 2008)

Men i motsetning til artister som Guetta har han ikke falt for fristelsen til å bli en ren pop-artist. Hver gang han har hatt kommersiell suksess med en låt har han trukket seg tilbake og fortsatt med sine prosjekter innen Progressive- og Tech-House.

Dette har resultert i at han nyter respekt blandt så godt som alle i gamet. Hvis du spør mannen i gata hvem Eric Prydz er, så vil det ikke ta lang tid før du møter noen som dropper ordene “Call On Me” eller “Pjanoo”. Spør du en som liker progressive house vil du få høre låter som Melo, Waves eller Miami to Atlanta. Samtidig kan du gå til en hardbarket undergrunns-entusiast, og få høre at han lager massiv og pumpende Techno, og du vil høre låtnavn som On/Off og Glow.

Blandt de tingene han har oppnådd, er han den eneste artisten noensinne som har fått lov til å sample Pink Floyd, den absolutt eneste.

Det er denne evnen til å lage radiobangers med definerte house-røtter, samtidig som han holder seg under radarhøyde, som gjør Eric Prydz så unik.
Han har også bestemt seg for å holde en meget lav profil i forhold til media, han har ikke blitt intervjuet de siste 6 årene. Han deler også musikken sin opp under 3 forskjellige alias (Eric Prydz, Pryda og Cirez D).

 

Så hva kan vi forvente oss på Extrema?

For å være ærlig er Prydz veldig uforutsigbar, han kan kjøre et tilnærmet likt sett flere spillejobber på rad, for så å gjøre total helomvending. Noe vi imidlertig kan si med sikkerhet er at det kommer til å bli progressive house fra absolutt øverste hylle.

Personlig håper jeg vi får høre låter som hans Re-Edit av Mighty Love:


(Prydz har også akkurat annonsert at Pryda 20 releasen blir sluppet 13. juni, mange spekulerer i at det er nettopp denne låten som blir sluppet.)

Låter som denne burde si deg alt du trenger å vite om den progressive delen av arbeidet til Eric Prydz. For min del er det Progressive House tatt til et nytt nivå. Perfeksjon.

Om du liker produksjonene til Prydz, har du bare å glede deg. Ikke bare har han fenomenale live-sets, men hans aller feteste låter er desverre ofte offer for ikke å bli sluppet, og blir kun brukt live. Som nettopp Mighty Love Re-Editen over her, og Polarkreis 18 – Allein Allein (Eric Prydz Edit).

Housebloggen gleder seg til Prydz live på Extrema Outdoor!