matoma_featured

Vi tok en prat med norske Matoma. Og det angrer vi ikke på!

Som mange andre har vi vært store fans av Matoma en stund. Han har spydd ut fete remixer på løpende bånd, og når jeg fikk med meg at disse musikalske og muntre tropiske låtene var norsk-produsert fikk jeg bakoversveis. Men NÅ var det på tide å finne ut litt mer om det norske fenomenet som regjerer innenfor sin sjanger, med godt over 15 millioner avspillinger på Soundcloud og 45.000 fans på Facebook. Planen var å ha et typisk “kjedelig” Housebloggen-intervju med korte spørsmål og korte svar. Men det skjedde ikke. Vi spurte han om hvem han egentlig er, og hva vi kan forvente av han fremover, hvor han henter inspirasjon fra, og det viser seg at Matoma er en GRISEFET kar som liker å snakke om masse annet enn kun tørr musikkprat, skryt og fakta. Han hadde en haug på hjertet, så her får dere rett og slett hele praten vi hadde sammen i en og samme tekst. OBS: jovial-alarm!

Her er hva sjølvaste Matoma hadde å si til Housebloggens lesere:

“Hei, Matoma her. Jeg er en 23 år gammel høggar som kommer fra Flisa i Åsnes. Mange har nok ikke hørt om denne plassen, men det er ei lita bygd i Solør i Hedmark, ofte assossiert med Finnskogen. Funfact, Finnskogen er kjent for Bjørnen, Elgen, Nøkken og Huldra! Tror vi også har Hufsa på kartet, men kommunestyret jobber fortsatt intenst med en lisensavtale i samarbeid med Mummidalen. En annen funfact er at folk alltid blir like overrasket da dem prater med meg, “Er ikke DU trønder”, der er svaret NEI. Jeg liker Trondheim og ble forelsket i byen da jeg flyttet hit for 4 år siden for å studere musikkteknologi og produksjon. Jeg bor sammen med min bror Dan og bestevennen min Andreas, derfor føler jeg at hjemmet mitt er Trondheim, “men je er frå Flisa”. Jeg spiller piano og har gjort det siden jeg var 12 år gammel. Dette gav meg muligheten til å få spille sammen med Håvard Gimse som er en av Norges mest annerkjente pianister!

Jeg startet å produsere beats da jeg gikk på videregående og har egentlig siden da elsket å produsere egne låter. Mine største rapidoler er The Notorious B.I.G (kanskje lett å skjønne), 2pac, Xzibit, Ice Cube, Snoop Dogg og Eminem. Disse artistene har jeg hørt på en million ganger iløpet av ungdomskolen og videregående. Dette leder også til en morsom funfact. Jeg husker spesielt godt en episode da jeg gikk på Flyfag på Skedsmo. Hadde akkurat fått meg lappen, stereoanlegget var på plass med basslådan i baggasjen, det DUNDRA GÆTT! Jeg og bestevennene min Ole og Mattis som jeg bodde med var ute og cruiset en sen vårdag med solen i nakkestøtta og vinden i siderutene. Plutselig kom det ei smekker jente fra Coop Megaen i rundkjøringa på Nittedalsgata. Hun skulle “tilfeldigvis” over gangfeltet! Jeg så på Ole, og Ole så på Mattis, vi tenkte alle det samme! “Smekk på “In Your Wildest Dream” med Tina Turner og Barry White, Uuhhhh Barry altså, FOR EN STEMME! Vi FRÆSTE opp den låta så hele bilen rista og dro på hornet! Jenta skvatt som et uvær, men da hun snudde seg og så oss tre gutta i bilen kunne hun ikke gjøre annet enn å le og smile. Det var tider!!!!

Tilbake til musikken. Innen EDM-sjangeren er det disse produsentene som har inspirert meg mest. Armin Van Buuren, Tiesto, Axwell, Hardwell, Lundebros, Finnebassen, Todd Terje, Thomas Jack og mange flere. Kjennetegnet til Matoma er tropical house blandet med hip-hop. Dette blir en god kombinasjon “ryggsekkmusikk”! Hvorfor kaller jeg det dette? Jo, fordi da du setter på låtene mine har du faktisk lyst til å bare stå/sitte og gynge frem og tilbake mens armene går i takt med musikken. Nesten akkurat som da man er på en fjelltur.

Uansett, jeg er utrolig heldig og er virkelig priviligert som får leve av musikken. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse og jeg håper den vil gi meg mange eventyrlige øyeblikk i fremtiden som jeg kan dele med min familie, venner og ikke minst min Matomafamilie som er mine fans. Selv om de fleste kanskje ikke tenker over det så er det de som hører på musikken min som gjør alt dette mulig! Jeg er evig takknemlig for at dere sprer musikken min og gjør det mulig for meg å kunne leve av lidenskapen jeg har for musikken!”

Lots of love – Tom

Sjekk ut låtene til Matoma, og ikke glem å vise kjærleik til norske produsenter som jobber beinhardt for å få det til. Ha en fin lørdag, nå tar Matoma og Housebloggen helg:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>