Nyheter

Intervju med Grammy nominerte Al Walser:

VICE har kommet i kontakt med den noe suspekte Grammy nominerte Al Walser og fått en lang og utfyllende forklaring på hvordan han endte opp på samme liste som Avicii, Skrillex og Calvin Harris. Hans forklaring er at han har vært i bransjen i mange år (han påstår også at han spillte foran hundre tusen mennesker i Japan i 1997…) og at hans gode egenskaper til å pleie forhold og nettverkskontakter, musikalske drivkraft, samt radioshow som sendes på 70 ulike kanaler har gjort at de som stemmer frem kandidater til Grammy valgte han. Videre forklarer han litt om de som stemmer frem kandidater til Grammy og sier at de fleste er helt vanlige mennesker med ekstra interesse for musikk og som oftest ikke har noe spesielt forhold til EDM.

Jeg må si at det hele virker ganske utrolig. Han ser jo ikke spesielt gammel ut, men likevel spillte han foran 100.000 mennesker for 15 år siden? Og har møtt president Obama, og Michael Jackson, og Mirah Carey. Burde vi ikke ha hørt dette navnet for lenge siden? Nei, jeg venter bare på at han til slutt står frem som Sacha Baron Cohens ukjente bor, og at det hele bare var en vits, etterfulgt av en Borat lignende film.

Hva skjer i helgen?

Fredag:

Pendulum & Verse DJ Set + Zedd, Sentrum Sene (Oslo).

El Hornet (Paul Harding, Pendulums DJ) & MC Verse og stjerneskuddet Zedd vil sette Oslo på hodet i kveld med heftig electro, d&b og dubstep i verdensklasse. Litt usikker på hva slags musikk som spilles under oppvarmingen, men Zedd starter altså kl. 22 og Pendulum kommer på kl. 00. Be there, or be square!

Billetter får du på Billettservice.

CLMD, Nivou (Oslo)

Electro, drum&bass ikke noe for deg? CLMD spiller opp til dans med house og progressive på Nivou!

Lørdag:

Above Management juleparty, OAK (Oslo).

Above stiller opp med 6 DJs på OAK i kveld, Tom Moroca, Phonk & House, Van Dresen og Thomas Henderson. Warmup av Thomas De Kinder.

 Rebel Violina Rock, Klubbteateret (Drammen).

Klubbteateret i Drammen kjører ofte live musikk sammen med EDM og til lørdag er det tre jenter med fiolin som skal sørge for stemningen. Usikker på hvem som er DJ, men siden det ikke er nevnt antar jeg det er resident DJ Daniel Ortega som er bak spakene. Det går busser til/fra Drammen fra Vika i Oslo hele kvelden og natten.

Ambivalent ++, Kosmo (Bergen).

Er du i Bergen og liker underground bør du ta turen på Kosmo i helgen. Undergroundkonseptet PLOINK kan presentere ikke mindre enn seks DJs for kvelden.

SUNKISSED med Shonky, G-haa og Olanski, Blå (Oslo).

Sunkissed stiller opp med funky rytmer fra Shonky, G-Haa og Olanski m.fl. på Blå i morgen.

Vet du om flere house/EDM eventer, legg igjen i kommentarene så legges de til i listen.

Video:

 Adrian Emile tipset om denne morsomme musikkvideoen fra DJs From Mars. Når man tenker over hvor mye dårlig musikk som blir gitt ut om dagen tror jeg det finnes en god del sannhet i denne videoen.

 M4SONICs videoer der han lager live mashups med låtsamples ved hjelp av Nocations Launchpad har blitt veldig populære på youtube. Her kan dere se hans siste performance med kontrollerene. Ingen tvil om talentet, men jeg tør heller ikke tenke på hvor mange timer det har tatt han å forberede dette!

Ukens låt:

Et enkelt valg denne uken:

Alesso – Clash (Original Mix) Progressive Beatport

Neste uke:

Låten jeg kanskje gleder meg mest til neste uke er denne nydelige Michael Brun remixen:

Denne skulle egentlig vært ute i forrige uke, men datoen ble flyttet til mandag 17: