BPM 2012, Tiësto er syk m.m.

Nyheter:

Tiesto avlyser «Club Life College Tour» i oktober

Ingen blodfersk nyhet, men pga. en ryggskade har Tïesto fått beskjed av legen om å ta det rolig i oktober og har avlyst alle arrangementer denne måneden. Tilsynelatende skal han heller ikke styre radioshowet sitt, Club Life, for denne uken var Quintino radiovert og her kan du høre hvordan han klarte seg.

Eric Morillo får gate oppkalt etter seg

Legendariske Eric Morillo, som egentlig er fra Colombia, fikk i går en egen gate oppkalt etter seg i Union City, New Jersey. Grunnen til at han fikk en gate akkurat her var fordi han tidligere bodde i nærheten av denne gaten, og det var i nettop Union City han startet sin lange karriere. Mange av dere har sikkert hørt en del låter han har laget i det siste, men få vet at han også er mannen bak den episke I Like To Move It fra 1993 han lagde under pseudonymet Reel 2 Reel. Men, det er vel kanskje en av hans senere låter som faktisk beskriver hans liv best: «Live your life be free, you know you can have it all».

DJ:

BPM 2012

Denne uken gikk den årlige BPM messen av stabelen i Birmingham, England, og var den sjette i rekken siden oppstarten i 2007. BPM handler om DJing, produsering og det meste relatert til EDM. I motsetning til tidligere år var det egentlig ikke de største nyhetene som ble avduket, men noen godbiter var det:

Reloop Tape

Det finnes mange lignende løsninger som dette på markedet, men ingen har et så fett design som Reloops nylanserte «mixtape recorder». Den kan skilte med usb- og audiotilkobling slik at du kan ta opp mixtapene dine uten å måtte koble til en laptop. Alt du trenger å gjøre er å plugge inn en USB-stick/disk, koble til mikseren og trykke record. Ett problem som ofte oppstår når man skal ta opp slike ting på eldre miksebord er at det ikke finnes noen egen «record» output, eller booth output med hensiktsmessige koblingsstandarder uten å lage et hvisvass av kabler. Det har Reloop løst ved å inkludere «thru» input/output i boksen slik at du kan sende master out rett inn i boksen, og så videre ut til anlegget. Et annet fint bruksområde for boksen er hvis du har en haug med gamle vinylplater du vil gjøre om til digitale filer.

Virtual DJ 7.2 og 8

Folkene i Atomix lanserte nyheten om at Virtual DJ 8 vil støtte alle platformer samt multitouch. Dvs at du i (i følge ryktene) kan kjøre VDJ på både iOS, Windows og Mac fra andre kvartal neste år. VDJ 8 har også fått en visuell overhaling og fremstår en god del penere enn det gjorde før. VDJ 8 vil også som en nyhet ha flerfargede waveforms som også blir inkludert i en oppdatering til Virtual DJ 7.

iDJ

En trend som har vært oppadgående helt siden Apple lanserte den første iPaden er DJ-apper og hardware som fungerer i harmoni med enheten. Med den nye lanseringen av VDJ 8 og enheter som Numark iDJ Pro, Vextax Spin2 og Pioneer XDJ Aero er det tydelig at det er en bølge produsentene liker å hive seg på. Laptoper med enten Traktor, VDJ eller Serato har så og si blitt et standardmedlem av et DJ-setup uavhengig av utstyret, men denne trenden tar portabiliteten til et helt nytt nivå. Kunne du tenkt deg å bytte ut laptopen med en iPad i ditt setup?

Video:

Advarsel: Skru NED volumet før du spiller av.

Ukens video er ikke noe annet enn direkte flau, tragisk og fæl. heutZe viste meg denne og jeg syntes det var ille nok helt fra start, men bare vent til rundt 5 min og ting eskalerer til et helt nytt nivå. Helt. Utrolig.

Ukens låt:

For å oppklare forvirringen så ble Allure pseudonymet til Tiësto «åpnet opp» i 2011. Allure består nå av David van den Hurk (frontmann og DJ), Tiësto og Showtek (hardstyle duo) og navnet brukes først og fremst på mer kommersielle produksjoner innen trance. Vi postet leaken av Pair Of Dice i forrige uke og denne uken har den hoppet inn som #6 på Beatport.

Tiesto & Allure – Pair Of Dice (Original Mix) Progressive

Ukens klassiker:

Låten er ikke mer enn 3 år gammel, men er en låt som ganske raskt skrev seg inn i historiebøkene. Du skal faktisk lete lenge etter å finne en mer emosjonell houselåt enn dette! En vakker, stemningsfullt låt med nydelige vokaler fullfører ukens klassiker.

Gui Boratto – No Turning Back (Original Mix) Techno Classic

Neste uke:

Neste uke er det mye å glede seg til! Bl.a. får vi servert ny musikk fra både Eric Prydz og kompisen Jeremy Olander, Tristan Garner slipper ny EP, Dada Life slipper deres første andre artistalbum (!), The Rules Of Dada og Sick Slaughterhouse er på trappene med to knallsterke remixer av Fast Foot, Electric Soulslide og MikeWaves heftige låt Terminate.

Update

 Som om det ikke var nok med originalproduksjoner fra både Jeremy og Eric, så blir det også sluppet en Fehrplay remix av Every Day på mandag. Sjekk preview nederst i artikkelen!