I en ny spalte her på bloggen vil vi hver fredag presentere en artikkel med aktuelle nyheter, artige videoer og lignende stoff som handler om EDM generelt.

Nyheter:

MySpace Relanserer!

MySpace kom denne uken ut med nyheten om at de har bygget opp hele konseptet på nytt og skal relansere i nær fremtid. Nettstedet som en gang var verdens ledende lekeplass for artister av ymse slag ble brått og brutalt forlatt til fordel for nye tjenester som Facebook, Soundcloud osv. Med på laget denne gangen har de fått selveste Justin Timberlake som har spyttet inn 20 millioner dollar og satser nå på å være et nettsted der både musikere, fotografer og andre kreative sjeler i større grad kan profilere seg på en bedre måte enn via andre sosiale medier.

Etter å ha sett videoen (under) er det lett å se at fokuset på interaksjonsdesign er tungt og jeg må si det ser veldig lovende ut! Både Facebook og Soundcloud er som mange kjenner til egentlig veldig dårlig når det kommer til å samle all informasjon på ett sted, på en oversiktlig måte. Det skal bli spennende å se om MySpace nok en gang kan erobre verdens musikere!

Clockwork bootleg pack

Clockwork, som vi kjenner fra remixen av Spectrum han gjorde sammen med A-Trak, slapp denne uken en feit bootleg pakke for å feire 15.000 likes på facebook.

Stikk over til hans facebook app, trykk liker og last ned!

DJMag Top 100 Party

Forrige uke kunne DJMag annonsere at det i år vil være to fester tilknyttet avdukingen av «The world #1 DJ» og at de vil finne sted i Amsterdam og London. Det nye i år er at DJen skal fly fra den eneste festen til den andre, på samme dag: Fredag 19 oktober.

Da gjenstår det bare å se om de faktisk har fått bukt med juksingen…

DJ:

Traktor Kontrol Z2

djworx.com kunne denne uken presentere et bilde av Traktors nye to-kanals miksebord som, i følge spekulasjonene, skal ha en innebygget prosessor for å bruke en del av Traktors funksjoner uten å være tilkoblet en laptop. Mikseren er også midi-kompatibel og kan fint kobles opp mot Traktor via USB. På bildet som ble «lekket» av mange ganger verdensmester, DJ Craze, kan vi se at enheten har fått det «klingende» navnet Traktor Kontrol Z2.

Video:

En av månedens største snakkiser har vært farsotten Gangnam Style fra sør-koreanske Psy. Her i en bootleg med Tiësto og Marcel Woods Don’t Ditch laget av Tigran Oganezov & Burzhuy. Gangnam Style har vært en liten «guilty pleasure» for min del og her er det virkelig lagt ned et godt stykke arbeid for å mikse både musikk og video til en ganske så leken og fengende bootleg.

Ukens låt:

Planen her var å velge ut den låten vi har flest nedlastinger på, men siden lenkene ofte blir tatt ned så fort må vi bare bruke kvalifisert gjetning og litt research for å bedømme hva som har vært ukens låt. Vi mangler litt oversikt denne uken, men ukens mest solgte proglåt er i følge Beatport låten under, gitt ut på Spinnin nå på mandag.

Norman Doray & NERVO feat. Cookie – Something To Believe In (Original Mix) Progressive Hot

Kjøp på Beatport

Selv om NERVO søstrene står i tittelen er de faktisk ikke med å synger, men det flotte vokalsporet er derimot levert av Janet Ramus aka. Cookie. Verdt å nevne er det at hun også har vokalen på en av tidenes største house slagere, Lola’s Theme av Shapeshifters. Låten er en avslappet og behagelig proglåt med et godt vokalspor, men som steph presiserte tidligere er lyrikken ganske intetsigende.

Neste uke:

På mandag kan vi få med oss en fersk remix fra Mark Knight hvor han som vanlig leverer house av ypperste klasse!

I tillegg kan vi få med oss denne perlen fra Sander Van Doorn i hans edit av Inpettos Shhhh:

Og som om ikke det var nok skal Zedd lansere sitt første artistalbum, Clarity på tirsdag. Vi gleder oss!

Tracklist:

01. Hourglass (5:13)
02. Shave It Up (3:10)
03. Spectrum (feat. Matthew Koma) (4:03)
04. Lost At Sea (3:45)
05. Clarity (4:31)
06. Codec (6:01)
07. Stache (4:04)
08. Fall Into The Sky (3:37)
09. Follow You Down (5:47)
10. Epos (5:35)

Hvilke saker og ting som havner i artikkelen vil variere fra gang til gang, men har du tips til aktuelle saker eller ting vi bør skrive om (f.eks ukaen mixtape e.l.), legg igjen forslagene dine i kommentarfeltet!