Etter en diskusjon i chatten her på bloggen, ble det ytret at Electro Housen som postes kan oppfattes som noe ensporet for de spesielt interesserte. Her er låter som ikke har blitt mye omtalt, hverken av oss eller av andre blogger som spesialiserer seg på Electro House.

Indiekid – Shredder (Original Mix) Electro/Nu-Disco

Indiekid er et fortsatt et uoppdaget talent. I Mars ga han ut en EP med tittelen «Musical Warfare», en utgivelse som fremhever en veldig spesiell og unik sound. ‘Shredder‘, en låt som kom ut i tre ulike versjoner, er en fortsettelse på sounden som ble brukt da Indiekid remixet Wardianlåten ‘Cracked Sand’ til det ugjenkjennelige, og helt klart gjorde låten til en av mine kjæreste spor fra hele 2011. Produksjonene baserer seg rundt en disinktiv og rockete electrosawer akkompagnert av bare et par enkle sweeps og selvfølgelig en aldeles deilig annsamling trommeloops til beaten.

Jack Beats – Hooligans (Original Mix) Electro

Som kjent for mange, ble det nylig EP/minialbum -slipp for Jack Beats på OWSLA. Duoen fra London beveget seg litt vekk fra Fidget House -røttene de ellers er mest kjente for, og jeg føler at mye av essensen som gjorde Jack Beats til det de er, forsvant i et forsøk på å tilpasse seg profilen til OWSLA. Dette er for all del fortsatt fidget, men ikke like tydelig basert på de originale ideène bak sjangerens utganspunkt. Av låtene på utgivelsen, var det ‘Hooligans’ som gjorde mest for meg og er helt klart en av de mer typiske Jack Beats -produksjonene.

Dilemn – Kill The Nation (Original Mix) Electro

I siste EP’en fra Dilemn får vi for første gang høre ham prøve seg på både DnB og Dubstep. Dette, og mye annet klarer han svært bra, men det er fortsatt Electro House som gjør franskmannen til en av mine absolutt største favorittprodusenter. Ingen arrangerer French Complextro på en mer tilfredstillende måte.

The H2O Project – Atlantis (Original Mix) Electro Hot


Det er neppe stor uenighet om hvor i verden complextro er aller mest populært. Ingen andre land har tatt imot slike sounds bedre enn Brasil. Navn som Dirtyloud, FTampa, Darth & Vader og Chrizz Luvly, alle fra Brasil, har dominert EH-chartsene siden 2010. Listen er selvfølgelig også lengre enn som så. – Og i den utvidete listen finner man H2O Project. ‘Atlantis’ er en av mine favorittlåter fra i år, og har episke builds inspirert av drømmende fantasy-melodier, fremført med slanke synths i god melodisk Mord Fustang -stil.

+++

Lopezz – Exoplanet 51 (Original Mix) Electro

Monophonix – Dissonance (Original Mix) Electro Hot