Josef Bamba har den siste tiden bygget seg opp til å bli et av Norges hotteste DJ-navn. Jeg tørr å si et av verdens hotteste.

Dette talentet fikk den verdensomspennende nattklubbkjeden Pacha øynene opp for, og tok han inn i varmen. Nå reiser Josef Bamba og spiller i deres navn i alle verdens hjørner. I Norge har Josef Bamba spilt på flere av de hotteste og mest respekterte klubbene over hele landet, hvor han på hver eneste uteplass har levert varene og referanselisten over klubber som vil ha han tilbake blir bare lengere og lengere. Hva fremtiden vil bringe denne talentfulle ungutten er spennende å følge med på, men karrieren til Josef Bamba vokser mot nye høyder, og spillejobben rundt om i verden blir flere å flere.

Vi tok en liten prat med denne karen og han har mye på lager. Eksklusivt på HOUSEBLOGGEN.NO – Hele Norges Houseblogg


Housebloggen:
Først av alt, presenter deg for våre lesere og fortell oss hvordan din DJ-karriere startet.

Josef Bamba: Mitt fulle navn er Josef Mentzoni Bamba og jeg er en gutt på 22 år fra Nordens Paris, Tromsø.
Min DJ-karriere startet i hjembyen min for tre år siden, hvor jeg spilte på en av de lokale uteplassene der og på diverse private arrangementer sammen med kompiser.


Housebloggen:
Som sikkert mange vet er du resident DJ for Pacha, og dette er for mange DJs en våt drøm . Fortell oss historien bak dette.

Josef Bamba: For å gjøre en lang historie kort.. Måten jeg ble resident for Pacha er egentlig litt utrolig med tanke på at de nok aldri ville funnet meg oppe i Tromsø, og det hadde ikke skjedd uten Movida Corona konkuransen. Det var det norske Movida teamet med (DJ) Olanskii i spissen som ga meg sjangsen til å få komme til utlandet først å fremst ved å velge meg som Norges representant. I den europeiske finalen i Wien var Pacha en del av juryen. Da de var med på å utpeke meg som vinneren, hadde de nok også en baktanke om at de kanskje ville bruke meg til noe. Premien i 2008 var jo å få en sjangse til å spille noen gigger for dem i løpet av et år. De lot meg spille på Pacha Ibiza i tillegg til andre plasser i Spania og i Egypt det første året og de var så fornøyd med meg etterpå at de la fram forslaget at jeg offesielt skulle bli en del av teamet deres fremover. Og slik ble det.


Housebloggen:
Hva syns du om housekulturen i Norge i forhold til større nasjoner og hvordan tror du utviklingen blir her til lands?

Josef Bamba: Jeg synes at housekulturen i Norge er på vei opp, og jeg syns at det har skjedd mye på housescenen bare de 2 siste årene. Jeg tror utviklingen kommer til å fortsette slik, og det er veldig bra! Vi trenger å få Norge på kartet, så det er kjempeartig å se upcoming dj`s og produsenter hevde seg i både Norge og utenlands.
Jeg tror Norge kommer til å stille sterkt i framtiden.


Housebloggen:
Du omtales som en av Norges beste DJer. Hvordan føles det å være så stor?

Josef Bamba: Hehe, mange spurte seg nok (og mange lurer sikkert enda) hvordan en person fra Tromsø som nesten aldri hadde spilt andre steder enn i Nord-Norge plutselig over natten kan bli hypet som en av Norges beste DJ`er. Dette var noe jeg leste på VG nett etter at jeg hadde blitt utvalgt som Norges representant i den internasjonale finalen, og dette er noe som jeg setter veldig stor pris på!

Personlig tenker jeg ikke så mye over dette til vanlig, bortsett fra at jeg vet at det legger mer press på meg når jeg reiser rundt å skal opptre. For min del handler det i bunn og grunn om at jeg vil levere hver gang jeg møter opp på en gig, og det har vært min innstilling helt fra starten av.
En ting jeg må legge til er at det var veldig deilig for meg å på en måte «leve opp» til hypen jeg fikk i Norge ved å reise til utlandet og faktisk ta førsteplassen med meg hjem igjen!


Housebloggen:
Hvilke internasjonale DJs er dine favoritter/inspirasjonskilder?

Josef Bamba: Vel, man kommer seg ikke unna svenskene om dagen! Jeg må si at Axwell er en av mine favoritter, både når det gjelder personlighet og som produsent. Ellers ser jeg opp til Tim Berg aka Avicii for sitt produsenttalent i en så ung alder. Så jeg må helt klart si at jeg får mye inspirasjon fra disse to.


Housebloggen:
Hva er ditt syn på blogger som for eksempel housebloggen.no og stiller du deg negativ eller positiv til gratis fildeling?

Josef Bamba: Vel, jeg har et delt syn på gratis fildeling. På en side er blogger og gratis fildeling en bra ting. Via blogger og fildeling mellom personer finner man låter man ellers kanskje ikke hadde funnet, og dermed kan ukjente produsenter slå igjennom. I tillegg er blogger, forum og fildeling en flott måte å hype seg selv på. Jo flere som vet om deg og spiller musikken din jo bedre!
Men jeg er av den oppfattningen at de låtene man spiller mye burde støttes ved å kjøpes. Det er brukt mye tid bak produsering av låter, og musikkbransjen er hard nok fra før av.

Housebloggen:
Har du noen planer for sommeren?

Josef Bamba: Planen for sommeren er å reise rundt og spille og produsere musikk. Juni måneden har startet helt sykt bra. Med booking til «Rock in Rio, Madrid» som hadde en DJ line up med David Guetta, Tiesto, Axwell, Wally Lopez osv, i tillegg til tre Pacha jobber som er fordelt utover Spania, Tyskland og Italia. Det er en god start på sommeren for meg. I tillegg har det kommet ut 4 stk CD`er i utlandet som jeg har mikset i samarbeid med noen av mine DJ kollegaer i Pacha. Den ene CDen er et sammarbeid mellom Pacha, Ministry of Sound og Yamabooki. Her er en teaser.

Enda en god nyhet er at på mandag som var ble en remix av meg og min kompis HotShot releaset eksklusivt på beatport på labelet til Pacha Recordings. Det er vi veldig glade for! Du kan kjøpe den her!


Housebloggen:
Hvilke 5 låter spiller du om dagen?

Josef Bamba: Disse 5 er mine favoritter om dagen:

Reunited – Sun Is Shining (Josef Bamba & Hotshot remix)
Adrian Lux – Teenage Crime – Axwell & Henrik B Remode
Pete Brown – Changes (Jquintel Mix)
Afrojack vs Laidback Luke – Pacha Rocking Best On Acid (Josef Bamba Bootleg)
Avicii – Love You Bromance (Alviin & Da Frenchy Bootleg 2010)


Housebloggen
: Noen norske Djs vi bør sjekke ut?

Josef Bamba: Vel, det er flere unge lovende DJs i Norge. F. eks har vi en kompis av meg, Martin Garfjell, som var i Norgesfinalen i Movida Corona 2009. Han har utvilket seg like fort som jeg gjorde, om ikke raskere enn meg, så han skal man se opp for i framtida hvis han satser videre. DJ Youknowho er også en som har begynt å satse mer på spillingen nå, og er en som man nok kommer til å høre mer av fremover. Ellers har vi god lineup av unge lovende norske DJ`s på LUUX fredag 25/06. Litt av hvert fra Sør til Nord-Norge er representert med HotShot, José Zapa, Nicky Shah og Martin Garfjell. Ellers er min kollega Nico Coltsfoot en meget lovende kar som liker å spille opp til dans sammen med Sunkissed guttene, han finner du på Extrema på lørdag.


Housebloggen:
Hva gjør du ved siden av musikken?

Josef Bamba: Ved siden av musikken har jeg de siste tre årene studert psykologi ved universitetet i Tromsø. Eller styrer jeg med det de fleste gjør, henger med venner og chiller!


Housebloggen:
Til slutt, et godt råd til fremtidige DJs?

Josef Bamba: Jobb hardt, og kos deg mens du gjør det.