Dokumentar: My Son The Dj – Laidback Luke

den juni 20 | av | med 0 kommentarer

«My Son The Dj» er en serie dokumentarer som konsentrer seg på å vise frem de personlige sidene ved ulike kjente artister. Når jeg hørte at Laidback Luke skulle være temaet i en av episodene, steg mitt interesse-barometer skyhøyt. Den Norgesaktuelle veteranen fra Nederland er av veldig mange ansett som å være verdens beste house-Dj, og generelt ansett som en av pionerene for dagens housekultur. Det som iallefall er sant er at hans unike tekniske ferdigheter bak Dj-boothen, kombinert med fete egenproduksjoner og en vanvittig evne til å lese publikum for å ta ting på sparket, har fått folk til å danse og hoppe over hele kloden.

Mange ville vært fornøyd med dette, og levd et fett liv som verdenskjent Dj, men Lucas von Scheppingen, som han egentlig heter, har et liv fylt til randen.

Musikalsk sett er han som nevnt en av verdens største Dj-er som betyr at han reiser kloden rundt stort sett hele året. Deretter driver han nå to forskjellige plateselskaper, Mixmash Records og Ones To Watch Records. Her svarer han personlig på alle innsendte demoer, noe som i seg selv ville vært en fulltidsjobb for mange. I tillegg til dette har han et varemerke-party som heter «Super You & Me» som arrangeres jevnt gjennom hele året, hvor både Dj-er og publikum kler seg ut som tegneseriehelter (undertegnede har selv vært til stede ved et slikt event på Ibiza, om jeg får skryte litt). Ellers driver han et webforum hvor han svarer alle spørsmål som måtte komme om produksjon og øvrig, et sted der Afrojack og Avicii satt hjemme på gutterommet og stilte spørsmål, for å nevne noen. Foruten dette er han jo også en veletablert produsent som er ansett for å ligge minst noen måneder foran resten, og er meget dyktig til å forutse trender. Dette medfører selvsagt masse arbeid, et arbeid han stort sett må gjøre mens han reiser.

Høres dette ut som mye jobb? Hva om jeg nevner at han i tillegg er småbarnsfar, ektemann (han er gift med Gina Turner, en amerikansk Dj) og driver aktivt med Kung Fu på et høyt nivå. Et så høyt nivå at han i VM i år ble tatt opp på det nederlandske landslaget.

Dokumentaren gir oss et sjeldent og meget interessant innblikk i hans liv mellom spillejobbene, i tillegg får vi vite en del artige ting om hans oppvekst. Som f.eks at lille Lucas begynte med elektronisk musikk fordi det var alltid noen i familien som var bedre enn han på vanlige instrumenter. Den varer i litt under en halvtime, og anbefales på det sterkeste.

Som en liten ekstra treat legger jeg med en av hans mixtapes som til stadig får gjennomgå på tredemølla og i bilen. Det er et liveopptak fra den australske festivalen Stereosonic som ble arrangert på senhøsten i fjor.

 

Si din mening!