Extrema Outdoor

Extrema Outdoor 2011: AN21 & Max Vangeli

Det ble en pangstart for de to både som en duo og alene i fjor. Dette året har blitt spådd til å bli gjennombruddsåret og enda litt til. AN21 & Max Vangeli er uten tvil et av de heteste navnene på årets Extrema Outdoor!

Antoine Josefsson og Max Vangeli, bedre kjent som AN21 & Max Vangeli, har på kort tid blitt to av de mest lovende talentene vi har innenfor EDM i 2011. Det forrige året slo de hardt fra seg med originaler, remixer og festivaler. DJ-Mag Topp 100 rankingen ga dem tittelen ‘Top 5 DJs to watch in 2011’, noe som er en bragd i seg selv. Med Steve Angello som bror, Sebastian Ingrosso som «mor» slik han beskriver det selv, har Antoine hatt et utgangspunkt mange av oss drømmer om. Det hele startet med et hat mot brorens musikkstil, men det skulle ikke ta mange år før Antoine utforsket de samme områdene og ble bitt av «basillen». Det gikk fra en og annen spillejobb i måneden på et stort utested i Stockholm til flere jobber av samme kaliber uke på uke.

Max Vangeli hadde et annet utgangspunkt. Han holdt sine egne eventer mens han gikk på universitet, hvor han også spilte. Det skulle ikke ta lang tid før plateselskaper kom inn i bildet, og hyppige releaser ble et faktum.

Med hver sine utallige arbeidstimer i studio og låter utgitt ble de aktive supportere av hverandre. Nettet skulle bli det bindede leddet. De utvekslet ideer og ga tilbakemeldinger på hverandres produksjoner, og etterhvert utviklet dette seg til et samarbeid. «It’s hard to explain, it just works.» sa Max Vangeli under et intervju tidlig i fjor. Nå kan de skilte med egne releaser på Refune og Size, samt remixer av Erick Morillo & Eddie Thoneick og Pendulum for å nevne noen. Forøvrig fikk Pendulum remixen de gjorde sammen med Steve Angello tittelen “Hottest track in the world” av BBC Radio One’s Zane Lowe.

De er aktuelle med deres massive remix av «Save The World» som foreløpig ikke har noe dato, og albumet «People Of The Night». Lanseringsdato er ikke gitt der heller, men de har begge sagt at det blir i løpet av sommeren. På albumet har de samarbeidet med blant annet Steve Angello, Tiesto og Example.

Den største drømmen deres var å spille på Sensation, og for snaue 2 uker siden fikk de sin debut i Tsjekkia. Se video under fra Sensation + en sniktitt på singelen fra nevnte album.

Hva kan vi forvente på Extrema?

Vi kan forvente ett sett med mye energi og store låter. De sier selv at de liker å overraske publikum med uventede låter og sjangre, så få med dere disse to karene når de går på scenen.

Til slutt en samling av utvalgte låter.

Max Vangeli – Look Into Your Heart (Feat. Max’C) (Original Mix) Progressive
Pendulum – The Island (Steve Angello, AN21 & Max Vangeli Remix)
Progressive
Erick Morillo & Eddie Thoneick – Nothing Better (ft Shena) (AN21 & Max Vangeli Remix)
Progressive
Jus Jack – That Sound (AN21 & Max Vangeli Club Remix)
Progressive
Prodigy – Smack My Bitch Up (AN21 & Max Vangeli Bootleg)
Progressive
AN21 & Max Vangeli – Swedish Beauty (Original Mix)
Progressive

Vinnerne av billetter til Extrema!

 

Vinnerne er trukket, og de heldige vinnerne er Iselin, André, Christer, Martine, Tonje og Pavel!


Dere blir kontaktet av oss, og mottar raskt billetten på e-post.

Hvis du er av den nysgjerrige typen, kan vi meddele at vi hadde rett under 500 deltakere :)

 

Hvis du ikke hadde flaks denne gang, fortvil ikke.
ID20 : Oslo deler ut 3 gratisbilletter til Extrema på sin fanpage!

Extrema Outdoor: Prydz

 

Om i overkant av 3 uker står Eric Prydz på MIXEDscenen under Extrema Outdoor Norway på Kalvøya.

Det har nå gått flere år siden Eric Prydz sist gjestet Norge, og enhver house-entusiast jubler sannsynligvis over det faktum at han kommer til Extrema.

Eric Prydz i seg selv er et paradoks, den ydmyke svensken er en av de mest toneangivende i dagens house-scene, en guru innen progressive house, samtidig som han er en av de minst framtredende, og uten tvil en av de mest komplette produsentene. Prydz kan lage ALT, fra drivende techno, til fjærlett og drømmende progressive og radiobangers uten like.

Han har hatt låter på topplistene ved 3 anledninger;

Call On Me (2004)
Proper Education (2007)
Pjanoo (2008. Låten ble originalt laget ifølge Prydz selv, i 1996, men etter å ha mottatt dårlig respons på diverse jobber ble låten lagt til side, til Prydz ved en tilfeldighet kom over den igjen i 2008)

Men i motsetning til artister som Guetta har han ikke falt for fristelsen til å bli en ren pop-artist. Hver gang han har hatt kommersiell suksess med en låt har han trukket seg tilbake og fortsatt med sine prosjekter innen Progressive- og Tech-House.

Dette har resultert i at han nyter respekt blandt så godt som alle i gamet. Hvis du spør mannen i gata hvem Eric Prydz er, så vil det ikke ta lang tid før du møter noen som dropper ordene “Call On Me” eller “Pjanoo”. Spør du en som liker progressive house vil du få høre låter som Melo, Waves eller Miami to Atlanta. Samtidig kan du gå til en hardbarket undergrunns-entusiast, og få høre at han lager massiv og pumpende Techno, og du vil høre låtnavn som On/Off og Glow.

Blandt de tingene han har oppnådd, er han den eneste artisten noensinne som har fått lov til å sample Pink Floyd, den absolutt eneste.

Det er denne evnen til å lage radiobangers med definerte house-røtter, samtidig som han holder seg under radarhøyde, som gjør Eric Prydz så unik.
Han har også bestemt seg for å holde en meget lav profil i forhold til media, han har ikke blitt intervjuet de siste 6 årene. Han deler også musikken sin opp under 3 forskjellige alias (Eric Prydz, Pryda og Cirez D).

 

Så hva kan vi forvente oss på Extrema?

For å være ærlig er Prydz veldig uforutsigbar, han kan kjøre et tilnærmet likt sett flere spillejobber på rad, for så å gjøre total helomvending. Noe vi imidlertig kan si med sikkerhet er at det kommer til å bli progressive house fra absolutt øverste hylle.

Personlig håper jeg vi får høre låter som hans Re-Edit av Mighty Love:


(Prydz har også akkurat annonsert at Pryda 20 releasen blir sluppet 13. juni, mange spekulerer i at det er nettopp denne låten som blir sluppet.)

Låter som denne burde si deg alt du trenger å vite om den progressive delen av arbeidet til Eric Prydz. For min del er det Progressive House tatt til et nytt nivå. Perfeksjon.

Om du liker produksjonene til Prydz, har du bare å glede deg. Ikke bare har han fenomenale live-sets, men hans aller feteste låter er desverre ofte offer for ikke å bli sluppet, og blir kun brukt live. Som nettopp Mighty Love Re-Editen over her, og Polarkreis 18 – Allein Allein (Eric Prydz Edit).

Housebloggen gleder seg til Prydz live på Extrema Outdoor!

 

Extrema Outdoor: Armin Van Buuren

 

I tillegg til å bli kåret som verdens mest populære DJ fire år på rad av DJMag har Armin Van Buuren verdens mest spilte radioshow og noen av de mest spektakulære konsertene du kan oppleve.

 

Update: Armin Van Buren gir deg mulighet til å vinne gratisbilletter til Extrema. Delta her!

 

Lang historie “kort”: Armin Van Buuren ble født i Leiden, Nederland i 1976. Han har studert jus og er gift med Erika van Thiel. Sommeren 2011 venter de sitt første barn og Armin kommenterte at fødselen kommer til å bli hans “best production ever”. Jean Michael Jarre var, som for så mange andre produsenter av EDM, hans største inspirasjon til å begynne å produsere elektronisk musikk.

Selv om han begynte å gi ut låter allerede i 1995 var det med låten Blue Fear Armin først ble satt på kartet da låten spratt rett inn på UK dance charts. Neste viktige låt er Communication som ble en massiv hit på Ibiza sommeren 1999. Han er også mannen bak den legendariske låten Perpetuous Dreamer – The Sound Of Goodbye.

Uten å tråkle for mye i gammelt nytt skal det nevnes to milepæler i Armins karriere så langt. I 2008 ble hans studio album Mirage sendt opp til plass #1 på Dutch album chart som første dance artist i nederlandsk historie. I 2010 ble han som første DJ noensinne kåret til verdens mest populære for fjerde gang på rad av DJMag.

Det kanskje viktigste for Armins karriere er radio programmet A State Of Trance. Jeg har ekstrem respekt for hva denne mannen har klart å oppnå med dette. Ikke bare har han spilt hver eneste uke i over 10 år, men det sies også at det er det radio programmet i verden med flest lyttere og kan skilte med rundt 30 millioner lyttere i over 40 land hver eneste uke. Nylig feiret Armin episode nummer 500 med konserter i både Sør-Afrika, USA (under UMF i Miami), Argentina, Nederland og Australia til stor, om ikke ekstatisk begeistring blant fans.

Hva kan vi forvente av Armin på Extrema?

 

Det er ikke mer enn et drøyt halvår siden Armin slapp sitt siste album, Mirage, men jeg håper at vi får servert andre godbiter også. Spillestilen til Armin kjennetegnes av en god blanding av undersjangere av trance. Vi kan få både progressive, tech, vocal og uplifting i ett og samme sett. DJ ferdighetene til denne mannen er uansett helt overlegne så hva han enn måtte finne på å spille kommer det til å rive ned tapeten. Jeg tror Armin er ganske klar over at han har en ekstremt stor og trofast tilhengerskare i Norge og vil spille deretter. For de som husker Ferry i fjor kan vi nok forvente et lignende sett. En god blanding av egenprodusert materiale, nyte låter fra andre produsenter samt noen gode, gamle slagere mot slutten.

For min del er det ikke hans egne produksjoner som fenger, mye av det han produserer liker jeg ikke i det hele tatt, men det er hvordan han spiller på radio og hvordan han spiller live som gjør Armin Van Buuren til min #1 DJ gjennom tidene. Nedenfor ligger linker til noen av hans egne produksjoner og remixer (2009-2011) og de to siste episodene av A State Of Trance. Sistnevnte er nok mest representativt i forhold til hva vi kan forvente å høre i Sandvika den 25. Juni. Jeg gleder meg hvertfall som et barn på julaften, 17. mai og bursdag samtidig!

Faithless – Not Going Home (Armin Van Buuren Remix)
Armin Van Buuren – Full Focus (Original Mix)
Armin Van Buuren feat. Christian Burns – This Light Between Us (Album Edit)
Armin Van Buuren feat. Jaren – Unforgiveable (Extended Mix)
Armin Van Buuren feat. Sophie Ellis Bextor – Not Giving Up On Love (Extended Version)
Armin Van Buuren feat. Laura V – Drowning (Club Mix)
Armin Van Buuren feat. BT – These Silent Hearts (Extended Version)

Armin Van Buuren – A State Of Trance Episode 508
Armin Van Buuren – A State Of Trance Episode 509

Og helt til slutt – en hilsen fra Armin til oss som deltar på Extrema Outdoor Norway:

 

Vinn billetter til Extrema Outdoor

 

Vinn billetter til Extrema Outdoor!!!

Trykk deg inn på Housebloggens fanpage og delta.


Vi gir ut 6 billetter. Vinnerene trekkes neste onsdag (1. juni). De blir kontaktet av oss, og annonsert her på bloggen.

Extrema lineup annonsert!

Omsider ble lineupen til Extrema Outdoor annonsert og for en lineup! Dette blir STORT!

 

Etter braksuksessen i fjor og de politiske tumultene i fjor høst finner Extrema igjen veien til Norge og Sandvika. De har lovet å fikse opp i barkøene og har nå sluppet en lineup som må være den sterkeste vi noensinne har sett i Norge!

 

Sted: Kalvøya, Sandvika
Klokkeslett: 11:00 – 23:00

// LINEUP //

Mixed
Armin Van Buuren, Eric Prydz, M.A.N.D.Y, Dr. Lektroluv, Mungolian Jetset LIVE, Nils Noa, Trulz & Robin, Live Nelvik & Jennifer Bråthen
Future Funk
Erick Morillo, Dennis Ferrer, AN21 & Max Vangeli, Riva Starr, Sunnery James & Ryan Marciano, Olle Abstract, Sam O Neall, Luis Molinari
Techhouse
Steve Lawler, Adam Beyer, Radio Slave, Stacey Pullen, g-HA & Olanskii, Warren Fellow, Tom Dragebo & Alex Jangle
Club House (hosted by Emil & Samuel)
Viva Performance Couture, Josef Bamba feat. Twoplay (el violins), Tommy Døske & Dilsa (vocals), Natalia Barbin, DJ SL, Trom Trom (drums) & Mr. Cristo, Carina, Eddie Da Bass
+ Cirkuz Kollektiv Area, F.I.P., Chill Zone Hosted by ChillBill, Art Boulevard & Food Lounge!

Billetter kan kjøpes på Timoco via nettsiden til Extrema Outdoor Norway -> http://www.extrema.no

2nd Editon har følgende theme: Sharing Secrets
Each year Extrema comes up with a different theme. 2011′s theme is ‘Sharing Secrets’. Secrets are exciting and adventurous. Secrets which are shared intensify the common feeling. It’s popular to share secrets nowadays as people no longer have diaries but public web logs instead. On social media we share more than what we are or do. During the Extrema festivals the theme is recognisable in theatre, artwork, art installations and other performances.

Festivalområdet har følgende layout i år: